Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası ile İlgili Yazı

Nisan ayının 2. haftası olarak kabul edilmiş olan Sıhhat ve Toplumsal Güvenlik haftası ile ilgili yazılmış olan kompozisyon /yazı. Bir insa...

Nisan ayının 2. haftası olarak kabul edilmiş olan Sıhhat ve Toplumsal Güvenlik haftası ile ilgili yazılmış olan kompozisyon /yazı.



Bir insan niçin yaşar ve ya şöyleki soralım niçin bu kadar bu hayatta çabalar. Aslına bakarsak kestirme yanıtı mutluluktur. İnsan mutlu olmak için yaşar. Kimi çok varlıklı olarak mutlu olur kimi sevdikleri ile mutlu olur kimi de bir tek bir bardak çay ikramı ve belli bir miktar muhabbet ile mutlu olur. Ama sıhhat olmaz ise insanoğlunun mutlu olması mümkün değildir.



Sıhhatli bir insan her yönden pozitif yüklü olur. Hem iş hem de hususi yaşantısında üstün performans izah edebilir ve sıhhatli bireyler sıhhatli aileler sıhhatli ailelerde hem mutlu hem de dengeli toplumlar oluştururlar.



Vatanımızda sıhhat sisteminde oldukça büyük gelişmeler kafa göstermiştir. Bilhassa 2000’li yılların başlangıcında hızla gelişen teknolojinin gelişmesi ve ucuzlaması ile fakat mümkün olan bir girişken yapılarak sıhhat sisteminde düzenlemelere gidilmiştir. 1990’lı yıllarda hızla gelişen teknolojinin hem yetersiz hem de oldukça pahalı olması sebebi ile yapılamayan sıhhat düzenlemeleri (telefon ile buluşma, eczanelerde reçetesiz ilaç alma, provizyon almada kolaylıklar, hastane içindeki eczanelerden dışarıda ki eczanelerden ilaç alma şeklinde) yapılabilmiştir.



Bununla beraber cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar ki eğitim seferberliği ve eğitim sisteminin akılcılık ve bilime yönelmesi ile eğitilen bireylerinde sıhhat mevzusunda duyarlı olması da ülkemizi bu mevzuda rahatlatmıştır.



Devletin SGK ve benzeri kurumları ile cemiyet sağlığını denetim altına almasının önemi ve bu kurumların zarar görmemesi için bununla birlikte vatandaşlarında üstüne düşen görevlerinde olduğu şeklinde konuların toplumun tabanına yayılması için 7 Nisan ile 13 Nisan tarihleri içinde Sıhhat ve Toplumsal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır.



Kişilerin devletin sıhhat sisteminde ki yeri ve sıhhat sistemi içindeki haklarımızın da anlatıldığı bu hafta cemiyet sağlığı ve devletin sıhhat sisteminin düzgün işleyebilmesi için oldukça mühim bir haftadır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası ile İlgili Yazı
Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası ile İlgili Yazı
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/saglk-ve-sosyal-guvenlik-haftas-ile.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/saglk-ve-sosyal-guvenlik-haftas-ile.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content