Sağlıklı birey sağlıklı toplum sözünden ne anlıyoruz ? Kompozisyon Nedir

Sıhhatli kişi “Ruh ve Beden” bütünlüğünü dengeleyebilen ve topluma yansıtabilen bireydir. Sıhhatli bir toplumun oluşmasında kuşkusuz sıh...

Sıhhatli kişi “Ruh ve Beden” bütünlüğünü dengeleyebilen ve topluma yansıtabilen bireydir.

Sıhhatli bir toplumun oluşmasında kuşkusuz sıhhatli bireylerin görevi kaçınılmazdır. Ruhsal bakımdan sıhhatli bireyler,topluma sıhhatli insanoğlu kazandırır.ve böylelikle sıhhatli bir cemiyet meydana gelir.

Kişinin sağlığının geniş kapsamlı olarak toplumu ilgilendiren yönü, “Akıl Sağlığı”dır. Akıl sağlığının toplumsal yansımaları bir takım bilhassa gözlenebilir:
İnsanlara ümit veren yaratıcılık niteliklerini harekete geçiren ve zenginleştiren bir hayal hayatına haiz olmak.
Sevme ve sevilmeyi yaşam şekli haline getirme uğraşı.
Değişimi ve gelişmeyi korkusuzca benimseme gücü.
Korkuyu mantıklı bir fikir sisteminden geçirerek pozitif yönde yaklaşımla karşılayabilme. Vakalara karşı en fena senaryolardan etkilenmeden risk alabilme kabiliyetinin geliştirilmesi.*
Vakalara karşı duygusal tepki yanında, yaşama sevinç katan davranış belirtilerinin olması. Gerçeklerle bağlantıyı koparmadan yaşam mücadelesi.
Toplumsal bir yaranın tedavisi için uğraş gösterme yaklaşımını sergileme.
Kendi hatasını ve başkasının hatasını söyleyebilme sorumluluğu ve kendini tanıma bilinci. Kendini ifade edebilme özgürlüğünü kullanma özgürlüğünün yansıtılması.
Kendisi benzer biçimde başka bireylerin de yaşamsal ihtiyaçlarının bulunduğunu ölçü alan hak bilinci. Günümüzde toplumsal bir kesit aldığımızda, sağlıksız toplumun dibe vurmuş emareleriyle karşılaşmamız kaçınılmaz görünüyor.
Karademir ailesinin dört çocuğundan birisi olan “Ümmü bebek” açlıktan evinde ölmüş. Aynı gün bir ilimizde köyde meydana getirilen düğünde, ikiyüz koyun kesilerek misafirlere ikram edilmiş.
Aynı günün gecesinde bir sahne sanatçısının ayaklarına altınlar saçılabilmiş. Toplumun kaderine yön verecek yasaları çıkaranlar, “İçimize sinmedi” sözünü kullanabilmişler.
Bireyler arası politik mücadeleler, halkın bir kesimini temsil edenlerin bazında “Karanlık” nitelemesiyle yansıtılabilmiş.
Bunlara benzer akıl ve ilim dışı yaklaşımların listesini sıralamak ve uzatmak mümkün. Bir asıra yakın vakit dilimi içinde, Osmanlı’nın gerileme sürecinin komplikasyonlarını konuşmaktan üç jenerasyonun yenilenme eksikliğine sebep olan hatalar, günümüzde gene eskileri tartışmakla diri tutulmaya çalışılmaktadır.
Bu millet bu konuyu hak etmiyor.
Milletin hak etmiş olduğu, demokrasinin gelişme sürecinde önündeki engeller kaldırılarak sıhhatli cemiyet düzeyine ulaşmaktır.
*OXFORD-COLLIER-1989

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Sağlıklı birey sağlıklı toplum sözünden ne anlıyoruz ? Kompozisyon Nedir
Sağlıklı birey sağlıklı toplum sözünden ne anlıyoruz ? Kompozisyon Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/saglkl-birey-saglkl-toplum-sozunden-ne.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/saglkl-birey-saglkl-toplum-sozunden-ne.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content