SAKATAT , -tı a. (ar. sa(rfâ*nın çoğl. sakatat). 1. Kasapl. Kesilmiş hayvanların yenebilen içorganlarıyla baş ve ayaklarına verilen ...
SAKATAT, -tı a. (ar. sa(rfâ*nın çoğl. sakatat).
1. Kasapl. Kesilmiş hayvanların yenebilen içorganlarıyla baş ve ayaklarına verilen genel ad. (Bk. ansikl. böl.)
2. Esk. Genellikle konuşmada, cümlede, sözde görülen düşük yerler, hatalar, eksikler.
*ANSİKL. Sakatat, dil, böbrek, beyin, dalak, karaciğer, yürek gibi yenebilen iç organları, baş ve ayakları içerir Sakatatın besin değeri yüksektir. Protein, demir, fosfor ve vitamin yönünden, özellikle de B vitamini açısından zengindir Karaciğerde A vitamini de bulunur. Ayaklardan yapılan paça yüksek düzeyde C vitamini içerir.
1. Kasapl. Kesilmiş hayvanların yenebilen içorganlarıyla baş ve ayaklarına verilen genel ad. (Bk. ansikl. böl.)
2. Esk. Genellikle konuşmada, cümlede, sözde görülen düşük yerler, hatalar, eksikler.
*ANSİKL. Sakatat, dil, böbrek, beyin, dalak, karaciğer, yürek gibi yenebilen iç organları, baş ve ayakları içerir Sakatatın besin değeri yüksektir. Protein, demir, fosfor ve vitamin yönünden, özellikle de B vitamini açısından zengindir Karaciğerde A vitamini de bulunur. Ayaklardan yapılan paça yüksek düzeyde C vitamini içerir.
Kaynak: Büyük Larousse
YORUMLAR