Satış Mektubu Nedir

Satış Mektubu Nedir Satış mektubu bir teklifi dile getirmek için oluşturulan bir dokümandır. Karşı tarafı ürün almaya, sipariş vermeye, daha...

Satış Mektubu Nedir



Satış mektubu bir teklifi dile getirmek için oluşturulan bir dokümandır. Karşı tarafı ürün almaya, sipariş vermeye, daha çok bilgi istemeye ya da ürün ya da hizmete yardım sağlamaya ikna etmeye çalışır. Okuyucuya bir teklifte bulunarak, harekete geçmesi için onu etkimek amaçtır. Satış için teklif mektubunun hususi olması gereklidir; doğru kişiye gitmesi, alıcının gereksinimlerine karşılık vermesi ve kesinlikle bilgilendirici olması gereklidir.

Satış Mektubu Nasıl Yazılır



Bir satış mektubunda hemen aşağıdaki başlıkların hepsinin olması gerekir;
Şirket ismi ya da şahsi bir başlık kullanılmalıdır.

Logo ve Çarpıcı söz : Fotoğraf firmanızın logosu ya da sloganınızı kullanabilirsiniz.

Ürününüzü ya da hizmetinizi satın almış olduğu süre müşterinin elde edeceği faydalar aslolan bizim sattığımız şeydir bu konuyu unutmamanız ümidiyle. Sloganınızla beraber, öncü paragrafınız ya da temanıza uygun bir resmi kullanabileceğiniz şeklinde yalnızca kelimelerle ifade etmeyi de tercih edebilirisiniz.

Çarpıcı söz, adresin ve ismin bulunmuş olduğu yerde kısa satır olarak yazılmalı , ya da ortalanmalı, dikkat çekmek amacıyla ise isteğe bağlı olarak kutu içine de alınabilir. Mektubu daha çekici hale getirmek için bu kısım gölgelendirebilir ya da renklendirebilir de.

Manşetten sonrasında selamlama ya da okuyucunun isim ve adresini koyulabilir.
Müşterinin adres ve isim bilgilerini kullanmadan, direkt ilgi alanlarını yansıtan bir selamlamayla başlamaktır. Örneğin “ Sayın Lastik Alıcısı” şeklinde adım atmak gereklidir.

Alt başlık ya da öncü paragraf kullanmak isteğe bağlıdır. Alt başlık söylenenleri açmak, genişletmek için kullanılır.

Giriş Kısımı : mevzu hakkında başlangıç meydana getirilen bölümdür. Gelişme kısımı hakkında bilgi verir.
Gelişme kısımı : mevzuyu genişletir, ayrıntılara yer verir, kanıt gösterir ve başlıkta verdiğiniz sözü nasıl yerine getireceğimizi anlatır.
Netice kısımı : harekete çağırma niteliğindedir ve okuyucuyu atmasını istediğiniz adımı atması için cesaretlendirilir.

Satış Mektubu Yazarken Nelere Dikkat Edilmeli



1. Dostça bir dil : Satış önerisinde bulunan mektubunuzu kaleme alırken, dostane, “gündelik” bir dil kullanın.
2. Kime yazdığınızı göz önünde bulundurun : Mektubu yazdığınız yöneticinin şahsi ilgi alanlarını, yönetim anlayışını ve var ise eğer önyargılarını gözönünde bulundurun.
3. Az sayıda mevzu : Mektubunuzda oldukça fazla sayıda mevzudan aynı anda söz etmeyin. Mektubun rahat ve süratli bir biçimde okunuyor olmasına dikkat edin.
4. Bilginizi sergileyin : Mektubunuzda, etkenlik alanınıza ilişkin uzmanlığınızı ve deneyiminizi sergileyin.
5. Spesifik olun : Satış mektubunuzda somut bir dil kullanın. Fiyattan söz ediyorsanız, net rakamı belirtin. Gümrük işlemlerine ilişkin bir paragraf yazıyorsanız, lüzumlu işlemlerin kısa bir listesini verin.
6. Ne yapmasını istiyorsunuz : Mektubu yazdığınız kişiden ne yapmasını istediğinizi net şekilde ifade edin.
7. Size nasıl ulaşacak : Mektubu yazdığınız kişinin size ya da ürünlerinize nasıl ulaşabileceğini belirtin.
8. Final cümlesi : Mektubu bitirirken, oluşan sorular için sizi telefonla aramalarını rica edin. Şžöyleki bir final cümlesi kullanabilirsiniz: “Bu mevzuyla ilgili sorularınız var ise, beni aramakta tereddüt etmeyiniz.”

SATIŞž MEKTUBU ÖRNEÄžİ



İhale Komisyonu Başkanlığına

………/…./200………gününde ihalesi yapılacak olan(……………………………………………………………………………….) lira bulgu bedeli ………………………………………………………………………………………………………………………………. işine ait ihale şartnamesi ve buna bağlı sözleşme tasarısı, projeler, şartnameler, birim fiyat cetveli, bulgu cetveli, seri döpri vesair tüm evrakı okudum ve kabul etti. İşin yapılacağı yeri ve mahalin hususiyetini incelem ve mahiyetine vukuf peyda ettim ve kabul ettim.

Mezkur işi birim tutarları esaslarıyla tıpkı ve fenni vesair tüm şartllarına uygun olarak, birim fiyatlarının her herhangi birine ayrı ayrı ve tümüne şamil olmak suretiyle (Rakamla) % …………………………………………….. (Yazıyla) yüzde ………………………….. virgül ………………………………………. indirme yapmayı kabul ve taahhüt ederim

Ismi, Soyadı :

910.000.-TL D. Pulu

Kanuni İkametgahı :

İSİM-İMZA

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Satış Mektubu Nedir
Satış Mektubu Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sats-mektubu-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sats-mektubu-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content