SEBZECİLİK a 1. Sebze satma işi; manavlık, zerzevatçılık. 2. Açık havada ya da kapalı alanlarda meydana getirilen sebze üretimi. *...
SEBZECİLİK a
1. Sebze satma işi; manavlık, zerzevatçılık.
2. Açık havada ya da kapalı alanlarda meydana getirilen sebze üretimi.
*ANSİKL Sebzecilikte her yıl aynı toprak üstünde değişik birçok sebze ekimi birbirini izler. Çoğu zaman organik hava koşullarında, mevsimlere uygun sebzeler ekilerek açık havada, mevsim dışındaysa fena iklim koşullarından korunmak ve bitkinin gelişimini hızlandırmak için sera, plastik tünel şeklinde barınaklarda yapılır. Sebzecilik alanları, büyük şehirlerin civarlarında yer alır, fakat ulaşımın günümüzde kolaylaşmış olması sebebiyle uygun hava, sulama ve toprak koşullarının bulunmuş olduğu her yerde yapılabilmektedir.
1. Sebze satma işi; manavlık, zerzevatçılık.
2. Açık havada ya da kapalı alanlarda meydana getirilen sebze üretimi.
*ANSİKL Sebzecilikte her yıl aynı toprak üstünde değişik birçok sebze ekimi birbirini izler. Çoğu zaman organik hava koşullarında, mevsimlere uygun sebzeler ekilerek açık havada, mevsim dışındaysa fena iklim koşullarından korunmak ve bitkinin gelişimini hızlandırmak için sera, plastik tünel şeklinde barınaklarda yapılır. Sebzecilik alanları, büyük şehirlerin civarlarında yer alır, fakat ulaşımın günümüzde kolaylaşmış olması sebebiyle uygun hava, sulama ve toprak koşullarının bulunmuş olduğu her yerde yapılabilmektedir.
Kaynak: Büyük Larousse
YORUMLAR