Sedef Hastalığı Belirtileri Hakkında Bilgi

Sedef nasıl bir hastalıktır? Sedef hastalığı belirtileri, nedenleri, tedavisi hakkında bilgi. Sedef Hastalığı; Bir deri hastalığıdır. En e...

Sedef nasıl bir hastalıktır? Sedef hastalığı belirtileri, nedenleri, tedavisi hakkında bilgi.



sedef-hastaligiSedef Hastalığı; Bir deri hastalığıdır. En eski tıp kitaplarında bile sözü geçmesine rağmen bu hastalığın neden ileri geldiği bugüne kadar kesinlikle anlaşılmış değildir. Asalaklardan, virüs cinsi mikroplardan meydana geldiğine inananlar olduğu gibi, iç salgı bezlerinin bozukluğundan, ya da metabolizma bozukluğundan ortaya çıktığını ileri sürenler de vardır. Son zamanlarda sinir sistemine bağlı bir hastalık olduğu düşüncesi kuvvet kazanmıştır. Ruhla ilgili olaylardan, üzüntülerden sonra ortaya çıkması, ya da artması bu görüşü desteklemektedir.



Sedef hastalığı çoğunlukla olgun yaşlarda görülür. Bir aileden birkaç kişide birden olabilir, onun için, soyaçeker bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Süreğen bir hastalıktır; ilkbaharla sonbaharda azar, gebelikte bazen artar, bazen azalır.



Belirtileri. — Önce deride toplu iğne başı büyüklüğünde kırmızı hafif kabartılar, ya da lekeler görülür. Bu lekeler büyüyerek birkaç santimetre genişliğinde levhalar haline gelir, bunların üzerinde kolayca kalkabilen, sedef renginde ince zarlar vardır. Bu zarlar en ufak bir değmeyle, sürtünmeyle kolayca dökülür, kazınmış bir mumun döküntülerini andırırlar. Bu sedefimsi zarların altında ince, nemli bir zar daha vardır, bu zar kazınırsa altından ince kanama noktaları çıkar ki bu, sedef hastalığının önemli bir belirtîsidir. Lekeler büyüyerek bazan bütün vücudu kaplıyabilirler.



Çoğunlukla sedef hastalığının gerek başlama, gerek yerleşme yeri vücudun oynak yerleridir; onun için, en çok dizlerde, dirseklerde görülür. Başın derisinde olursa saçlara zararı olmazsa da bol miktarda kepek meydana getirir. Tırnaklara da yerleşerek kendine has çukurlar meydana getirir. Erkek cinsiyet organının uc kısmına oturursa çoğu vakit frengiyle karıştırılabilir.



Sedef hastalığı oynaklarda yerleşirse oralarda romatizmayı andıran ağrılar, hattâ şekil bozuklukları yapabilir. Bu şeklin dışında öteki şekillerinin görünüş bakımından mahzurundan başka, önemli bir zararı yoktur.



Tedavi. — Kesin bir tedavisi yoktur. Çoğunlukla bütün tedaviler faydasız kalır. Hastalık bazı geçer gibi olursa da bir süre sonra yeniden ortaya çıkar. En iyi tedavi sedef hastalığının bulunduğu bölgeye yapılacak tedavidir. Bunun başında uzun bir süre devam etmek üzere sık sık alkali banyoları gelir. Bunun için yeşil sabunla, ya da arapsabunu ile karbonatlı su yapılır, bu su âdi sabunla kullanılır. Hasta yağsız, ekşisiz, karaciğeri yormayacak yiyecekler yemelidir. Hormonların, vitaminlerin tedavide yardımcı rolleri büyüktür.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Sedef Hastalığı Belirtileri Hakkında Bilgi
Sedef Hastalığı Belirtileri Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/sedef-hastaligi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sedef-hastalg-belirtileri-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sedef-hastalg-belirtileri-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content