SEKA - Türkiye Selüloz ve Kâğıt Fabrikaları

SEKA - Türkiye Selüloz ve Kâğıt Fabrikaları .Org Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi Vikipedi Türkiye Selüloz ve Kâğıt Fabrikaları Gene...

SEKA - Türkiye Selüloz ve Kâğıt Fabrikaları
.Org Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi Vikipedi





Türkiye Selüloz ve Kâğıt Fabrikaları Genel Müdürlüğü'nün kısa ismi. Endüstri ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olarak 13 Mayıs 1965 tarihinde türlü türde kâğıt ve karton üretmek suretiyle kurulan SEKA bir iktisadî devlet teşekkülüdür. Şimdiki ismini 1984'te aldı. Görevleri, üretim için ihtiyaç duyulan yarı mamulleri ve kimyasal maddeleri sağlamak; üretim esnasında sağlanan yan ürünleri değerlendirmek; yarı mamulleri sağlamak amacıyla ormanlar, fidanlıklar oluşturmak; ambalaj tesisleri oluşturmak; etkenlik alanına giren mevzularda alışveriş işleri yapmak ve görevleriyle ilgili kuruluşlarla ortaklık kurmaktır. Merkezi İzmit'tedir. Ankara, İstanbul ve İzmir'de alım-satım müdürlükleri; alım müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Bolu, Çaycuma, Aksu, Afyon, Dalaman, Balıkesir, Akdeniz ve Kastamonu'da müesseseleri vardır.


SEKA (tam ismi: Türkiye Selüloz Ve Kağıt Fabrikaları A.Ş), Türkiye'de kâğıt sanayiinde yatırım ve planlamalar icra eden kamu kuruluşudur. 1998 senesinde özelleştirme kapsamına alınarak anonim şirkete dönüştürüldü. Müessese, 2005 senesinde Sümer Tüm ortaklık ile birleştirilerek kapatıldı.

SEKA, Cumhuriyet tarihinin ilk endüstri kuruluşudur. 1972 senesinde Selüloz ve Kağıt Sanayicileri Birliği'nin kurulmasında, 1976 senesinde Selüloz ve Kağıt Sanayicileri Derneği'nin rol almış, derneğin 1989 senesinde vakfa dönüştürülmesinde ise ana niçin olmuştur. SEKA'nın ve Türkiye'de kâğıt sanayinin kuruluşunun öncüsü Mehmet Ali Kâğıtçı'ydı.

Firmanın, Ankara'da Alım Satım Müdürlüğü olmak suretiyle, Afyon'da , Muğla Dalaman'da , Balıkesir'de , Bolu'da , Zonguldak Çaycuma'da , Kastamonu'da , Aydın Karacasu'da , Ordu Akkuş'ta işletmeleri ve Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu'nda tersane alanı bulunmaktaydı.

Şirket arazisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafınca park olarak yapılandırılmıştır. SEKA adının yaşaması için parkın ismi Sekapark olarak konulmuştur. Marmara'nın en büyük etkinlik alanlarından biridir.





  • Hangi meyve ve sebze Türkiye'nin neresinde yetiştirilir, fabrikaları nerededir?


  • Türkşeker - Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.


  • Şişecam - Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: SEKA - Türkiye Selüloz ve Kâğıt Fabrikaları
SEKA - Türkiye Selüloz ve Kâğıt Fabrikaları
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/seka-turkiye-seluloz-ve-kagt-fabrikalar.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/seka-turkiye-seluloz-ve-kagt-fabrikalar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content