TARTAR a. (fr. fartre'dan). Org. kim. ŞARAP TORTLTSU' nun eşanlamlısı. *Dişç. - KEFEKİ. *Mutf. Tartar sos, alman sosu (ak...
TARTAR a. (fr. fartre'dan). Org. kim. ŞARAP TORTLTSU'nun eşanlamlısı.
*Dişç. - KEFEKİ.
*Mutf. Tartar sos, alman sosu (ak meyane), hardal, çiğ yumurta sarısı, ezilmiş hindistancevizi, sarmısak, zeytinyağı, sirke ve baharatla yapılan bir tür sos. (Daha çok et kızartmalarında, özellikle av eti yemeklerinde kullanılır.)
*Dişç. - KEFEKİ.
*Mutf. Tartar sos, alman sosu (ak meyane), hardal, çiğ yumurta sarısı, ezilmiş hindistancevizi, sarmısak, zeytinyağı, sirke ve baharatla yapılan bir tür sos. (Daha çok et kızartmalarında, özellikle av eti yemeklerinde kullanılır.)
Kaynak: Büyük Larousse
YORUMLAR