Tasdikname diploma yerine geçer mi?

Liseyi gittim ama 1 Sınıfta bıraktım sonrasında diplomayı almaya gittiğimde bana tasdikname verdiler. Bu tasdikname resmi olarak bir...

Liseyi gittim ama 1 Sınıfta bıraktım sonrasında diplomayı almaya gittiğimde bana tasdikname verdiler. Bu tasdikname resmi olarak bir evrak sayılırmış kısaca diploma yerine geçer mi?
Gerek ortaöğretim kurumlarında olsun gerekse ilköğretim kurumlarında olsun öğrencileri, öğretmenleri ve başka eğitim personellerini bağlayan bir sürü yönetmelik ve mevzuat mevcuttur.


Eğitim çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler bu mevzuat ve yönetmeliklere uymadıklarında bir sürü mesuliyet üstlenerek sorunlarla karşı karşıya kalabilirler. Mesela; yapması ihtiyaç duyulan iş ve işlemleri yapmayan ve sorumluluklarını yerine getirmeyen öğretmenlere bir sürü uyarı yapılır aynı şekilde öğrencilerin yapmış oldukları bir hata sonucunda öğrencilere disiplin cezaları verilebilir ya da tasdikname verilerek öğrencinin eğitimine son verilebilir.





Öğrencilerin tasdikname almasının sebeplerinden biri de devamsızlıktan sınıfta kalmalarıdır. Eğer bir talebe iki yıl üst üste sınıfta kalır ise okul tarafınca o öğrenciye tasdikname verilir ve eğitimine son verilir. Ama ilk yıl devamsızlıktan kalan talebe kendi isteği ile de tasdikname alabilmektedir.

Peki tasdikname alan talebe başka okula kayıt yaptırabilir mi?

Okumuş olduğu okuldan tasdikname almış olan bir talebe başka bir okula kayıt yaptırabilir. Mesela; devamsızlıktan kalan bir talebe devamsızlıktan kaldığında o okuldan tasdikname alıp başka bir okula geçiş yapmış olup kayıt yaptırabilir. Ama bu durumunda da bir takım şartlar vardır. Örneğin; talebe okulu terk edip tasdikname almadan ilkin derslik tekrarı yapmamış ise ve tasdikname aldıktan sonrasında üstünden eğitim-öğretim yılı geçmemiş ise talebe başka bir okula kayıt yaptırıp eğitimine devam edebilir. Ama bu durumun tam tersi olmuş ise ve talebe evvel derslik tekrarı yapmış ise tasdiknamesini aldıktan sonraki öğretim senesinde bir başka kuruma kayıt yaptırmamış ise bir okula kayıt yapması imkansızdır.

Tasdikname almadan ilkin alt taraftaki maddeleri lütfen dikkatle okuyun!

Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik şartları Etken, Mat ve Silik olan talebe yada veliler bilhassa Ağustos ve Eylül aylarında yoğun olarak tasdikname belgesi telep etmektedirler. Bu mevzu ile ilgili alt taraftaki hususlara önemle dikkat edilmesi gerekmektedir.
1. İlköğretim Okullarından yıl içinde mezun olan öğrenciler mecburi eğitime tabidirler. Bu

öğrenciler fakat örgün eğitime devam etmek şartıyla tasdikname talep edebilirler.

2. 18 yaşını doldurmamış öğrenciler tasdikname talebinde bulunamazlar, bu öğrencilerin tasdikname

talepleri fakat velileri (anne, baba) tarafınca yapılabilmektedir.

3. Talebe numaranızın ilk 3 hanesi tasdikname alabilmek için nereye başvuracağınızı belirler. Bununla ilgili

detaylı açıklamaları bu yazının ilerleyen bölümünde bulabilirsiniz.

4. Tasdikname isteğine ilişkin dilekçeler kesinlikle okunaklı yazılmalı ve bilgiler tam olmalıdır. Örnek

dilekçeye bu yazının ilerleyen bölümünde ulaşabilirsiniz.

5. Örgün eğitime dönmek isteyen öğrenciler, gitmek istedikleri okulu belirlemeden ve okul idarecileri ile

görüşmeden tasdikname isteğinde bulunmamalıdır.

6. Sürücü yada türlü kurslara başvuracak öğrencilerin tasdikname belgesi talep etmelerine gerek kalmamıştır.
Bu öğrenciler bulundukları yere en yakın Halk Eğitimi Merkezi yada Mesleki Eğitim Merkezlerinden alacağı “Öğrenci Belgesi†ile kurs başvuruları yapabilirler.

Tasdikname (Kayıt Sildirme) Belgesini iyi mi ve hangi vakit aralıklarında alabilirim?

Açık Öğretim Lisesinden kaydını sildirip Tasdikname Belgesi alabilmek isteyen öğrenciler bir dilekçe ile(dilekçede kesinlikle TC Kimlik No ve talebe numarası olmalı) alt taraftaki açıklamalar ışığında ilgili kuruma müracaat yapmaları gerekmektedir. Müracaat şahsen, noterden olmak kaydıyla vekil ile ya da posta(yalnız Açık Öğretim Lisesine başvuracaklar) yolu ile olabilir. Faks ile gönderilen Tasdikname dilekçeleri AÖL müdürlüğünce dikkate alınmamaktadır.

Talebe numaranızın ilk 3 hanesi tasdikname alabilmek için nereye başvuracağınızı belirler.

Bundan ötürü;
  • Talebe numaranızın ilk üç hanesi 210 yada daha küçükse (210,209,208,207 vs…) dosyanınız AÖL
  • Müdürlüğünde arşivlendiğinden dolayı, Tasdiknamenizi alabilmek için Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Güven Mahallesi Milas Sokak No : 21 06500-Teknikokullar Yenimahalle/Ankara adresine başvurmanız gerekir.
  • Talebe numaranızın ilk üç hanesi 211 yada daha büyükse (211,212,213,214 vs…) dosyanınız İrtibat bürosunda arşivlendiğinden dolayı, ilk kayıt olduğunuz bağlantı bürosuna başvurmanız gerekir.
  • Açık Öğretim Lisesinde Öğrencilik şartları “Aktif†olan öğrencilerin tasdikname belgesi, dönem sonu imtihanlarının 1 ay öncesi ve 1 ay sonrası vakit aralıklarında alınabilecektir. Ama Öğrencilik şartları
  • “Donuk†ya da “Silik†olan öğrenciler için bu vaziyet söz mevzusu değildir.
Tasdiknameyle beraber Ortaokul/İlköğretim Okulu diplomamı da alabilir miyim?

Tasdikname isteğinde bulunan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin, Tasdikname yanında Ortaokul/İlköğretim Okulu diplomasını da isteyenlerin yazmış oldukları Tasdikname talep dilekçelerinde bu şartları kesinlikle belirtmeleri gerekmektedir. Arkasına Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce not düşülen Ortaokul /İlköğretim Okulu diploması Tasdikname ile beraber gönderilmektedir. Tasdikname belgesi istenmeden,Ortaokul/İlköğretim Okulu diploması tek başına gönderilmez.


Açık Öğretim Lisesinden ayrılarak tasdikname alan öğrencilerin, tasdiknamesini kaybetmesi halinde bir dilekçe yazarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne posta yöntemiyle ya da şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Dilekçe ekinde gazete ilanı yoksa, dilekçede “gazete ilanı vermediğimden dolayı doğabilecek hukuki mesuliyet bana ait olmak suretiyle,†ifadesi kesinlikle yer almalıdır. Söz mevzusu bu belge öğrencinin haricinde bir başkası tarafınca alınacaksa noterden vekil atama edilmesi gerekmektedir. Faks ile meydana getirilen başvurular AÖL müdürlüğünce kesinlikle dikkate alınmamaktadır.

Tasdikname İadesi

Açık Öğretim Lisesine kayıt esnasında verilen tasdikname belgesi iade edilmez, öğrencinin istemesi halinde Açık Öğretim Lisesinden tasdikname belgesi düzenlenmektedir.


NOT: Tasdikname ve tasdikname kayıt belgesi;

1. 18 yaşını doldurmuş (reşit olmuş) öğrenciler ya da noterden vekil atama etmiş olduğu şahıs,

2. 18 yaşını doldurmamış öğrenciler için, veli (anne-baba) ya da velinin noterden vekil atama etmiş olduğu

şahıs tarafınca alınabilecektir.

Resmi Gazetede uygulama maddeleri ;
-Ceza alan öğrencilerin sınavları

MADDE 21 - (1) 0kuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası alan ya da geçici olarak okuldan uzaklaştırılan öğrenciler, bu sürede katılamadıkları sınavların yerine, okul yönetimlerince belirlenen tarihlerde sınavlara alınmaları sağlanır.

-Zararın ödetilmesi

MADDE 22 -

(1) Takdir edilen disiplin cezasının yanında okul ve şahıs mallarına verilen zararlar, zarara neden olan öğrencilere ödettirilir. Mevzu ile ilgili olarak okul müdürlüğü lüzumlu tedbirleri alır.

Yönetim tedbiri

MADDE 23 -

(1) Müdür, disiplin vakalarında öğrenciyi bir taraftan okul talebe ödül ve disiplin kuruluna sevk etmekle beraber, gerektiğinde kurula sevkten ilkin ya da sonrasında, kovuşturmanın tamamlanmasını ve sonucunu beklemeden çabuk bir önlem olmak suretiyle il/ilçe millî eğitim müdürünün onayı ile yedi iş gününü geçmemek kaydıyla uygun göreceği süre kadar geçici olarak okuldan uzaklaştırabilir. Bu durumdaki öğrenciler, ders ve sınavlarla başka etkinliklere alınmazlar.

(2) Okul talebe ödül ve disiplin kurulu, davranışın, öğrencinin okulda kalmasında, ders ve başka etkinliklere katılmasında, sınavlara girmesinde sakınca doğuracak öncelik ve derecede ağır olması hâlinde öğrencinin okulda kalmasının sakıncalı olacağını okul müdürlüğüne bildirir. Bu mevzuda takdir müdüre aittir.

(3) Tedbirin alınmasını izleyen en geç üç iş günü içinde mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında bu sürenin, öğrencinin işletmeye gittiği günlere rastlaması hâlinde takip eden iş gününde talebe hakkında disiplin işlemine başlanır ve okul talebe ödül ve disiplin kuruluna sevkinden itibaren en geç yedi iş günü içinde şartları karara bağlanır. Ters takdirde alınan önlem, kendiliğinden kalkmış sayılır. Zorlayıcı ve haklı nedenler var ise bu önlem, en fazla iki kez daha yenilenebilir.

(4) Buna karşın disiplin işlemi sonuçlanmamışsa ilgili öğrencinin okula devam edip etmemesi, yatılı talebe ise ilgili mevzuat hükümlerine gore yeni okulu tespit edilip netice, okula bildirilinceye kadar öğrencinin mağduriyetini önlemek bakımından okulunda kalıp kalamayacağı hususu kaymakamlık/valilik onayı ile belirlenir.

(5) Öğrencilerin niçin olduğu muhteşem durumlar karşısında müdür, önlem olmak suretiyle okul ve pansiyonların eklentileriyle beraber en fazla üç iş günü öğretime kapatılması icap ettiğini millî eğitim müdürlüğüne teklif edebilir.

-Cezalara itiraz

MADDE 24 -

(1) Cezaların bildiri tarihinden itibaren yedi iş günü içinde;

a) Okul talebe ödül ve disiplin kurulu kararlarına okul müdürü, talebe velisi ya da 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce ilçe talebe disiplin kuruluna,

b) İlçe talebe disiplin kurulu kararlarına; ilçe millî eğitim müdürü, okul müdürü, talebe velisi ya da 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce il talebe disiplin kuruluna,

c) İl talebe disiplin kurulu sonucuna; millî eğitim müdürü, okul müdürü, talebe velisi ya da 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce talebe üst disiplin kuruluna itirazda bulunulabilir.

(2) Talebe velisi ya da 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce yapılacak itirazlar okul müdürlüğü kanalıyla olur.

(3) Okul müdürlüğü yazılı başvuruyu ve itiraz gerekçeleri hakkında görüşlerini, lüzumlu belgelerle beraber başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en geç yedi iş günü içinde üst kurullara gönderir.

-Düzenlenecek belgeler

MADDE 25 -

(1) Onaylanmak için ya da itiraz üstüne ilgili kurullara gönderilecek dosyaya;

a) Yazılı ifadeler, müdafa, var ise mahkeme sonucu ya da safahatı, soruşturma ile ilgili başka belgeler,

b) Okul Talebe Ödül ve Disiplin Kurulu Kararının Onaylı Örneği (EK-1),

c) İl talebe disiplin kuruluna gönderilecek dosyalar için yukarıdakilere ek olarak İlçe Talebe Disiplin Kurulu Kararının Onaylı Örneği (EK-2),

ç) Talebe üst disiplin kuruluna gönderilecek dosyalar için bununla birlikte İl Talebe Disiplin Kurulu Kararının Örneği (EK-3),

d) İtiraz edilmişse buna ilişkin yazı ya da dilekçe,

e) Kararların bildirildiğine ilişkin tebellüğ belgesi

konulur.

-Bilgi formu

MADDE 26 -

(1) Öğretim yılı sonunda okul müdürlüklerince Talebe Disiplin Vakaları Bilgi Toplama Formu (EK-5) doldurularak ilçe millî eğitim müdürlüğüne, ilçe millî eğitim müdürlüğünce ilçedeki okulların neticeleri, tek forma işlenerek il millî eğitim müdürlüğüne, il millî eğitim müdürlüğünce sonuçlar, tek forma dönüştürüldükten sonrasında Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığına gönderilir.

(2) Gelen formlar, Strateji Geliştirme Başkanlığınca değerlendirilerek neticeleri okulların bağlı bulundukları ana hizmet birimlerine bilgi için gönderilir.





  • Tasdikname Nedir?


  • Tasdikname alan talebe okula dönüş yapabilir mi?


  • Lise terkim, tasdikname aldım, diplomamı alabilmek için ne yapmalıyım?




Bu bildiri 'en iyi yanıt' seçilmiştir.


Gerek ortaöğretim kurumlarında olsun gerekse ilköğretim kurumlarında olsun öğrencileri, öğretmenleri ve başka eğitim personellerini bağlayan bir sürü yönetmelik ve mevzuat mevcuttur.


Eğitim çalışanları, öğretmenler ve öğrenciler bu mevzuat ve yönetmeliklere uymadıklarında bir sürü mesuliyet üstlenerek sorunlarla karşı karşıya kalabilirler. Mesela; yapması ihtiyaç duyulan iş ve işlemleri yapmayan ve sorumluluklarını yerine getirmeyen öğretmenlere bir sürü uyarı yapılır aynı şekilde öğrencilerin yapmış oldukları bir hata sonucunda öğrencilere disiplin cezaları verilebilir ya da tasdikname verilerek öğrencinin eğitimine son verilebilir.





Öğrencilerin tasdikname almasının sebeplerinden biri de devamsızlıktan sınıfta kalmalarıdır. Eğer bir talebe iki yıl üst üste sınıfta kalır ise okul tarafınca o öğrenciye tasdikname verilir ve eğitimine son verilir. Ama ilk yıl devamsızlıktan kalan talebe kendi isteği ile de tasdikname alabilmektedir.

Peki tasdikname alan talebe başka okula kayıt yaptırabilir mi?

Okumuş olduğu okuldan tasdikname almış olan bir talebe başka bir okula kayıt yaptırabilir. Mesela; devamsızlıktan kalan bir talebe devamsızlıktan kaldığında o okuldan tasdikname alıp başka bir okula geçiş yapmış olup kayıt yaptırabilir. Ama bu durumunda da bir takım şartlar vardır. Örneğin; talebe okulu terk edip tasdikname almadan ilkin derslik tekrarı yapmamış ise ve tasdikname aldıktan sonrasında üstünden eğitim-öğretim yılı geçmemiş ise talebe başka bir okula kayıt yaptırıp eğitimine devam edebilir. Ama bu durumun tam tersi olmuş ise ve talebe evvel derslik tekrarı yapmış ise tasdiknamesini aldıktan sonraki öğretim senesinde bir başka kuruma kayıt yaptırmamış ise bir okula kayıt yapması imkansızdır.

Tasdikname almadan ilkin alt taraftaki maddeleri lütfen dikkatle okuyun!

Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik şartları Etken, Mat ve Silik olan talebe yada veliler bilhassa Ağustos ve Eylül aylarında yoğun olarak tasdikname belgesi telep etmektedirler. Bu mevzu ile ilgili alt taraftaki hususlara önemle dikkat edilmesi gerekmektedir.
1. İlköğretim Okullarından yıl içinde mezun olan öğrenciler mecburi eğitime tabidirler. Bu

öğrenciler fakat örgün eğitime devam etmek şartıyla tasdikname talep edebilirler.

2. 18 yaşını doldurmamış öğrenciler tasdikname talebinde bulunamazlar, bu öğrencilerin tasdikname

talepleri fakat velileri (anne, baba) tarafınca yapılabilmektedir.

3. Talebe numaranızın ilk 3 hanesi tasdikname alabilmek için nereye başvuracağınızı belirler. Bununla ilgili

detaylı açıklamaları bu yazının ilerleyen bölümünde bulabilirsiniz.

4. Tasdikname isteğine ilişkin dilekçeler kesinlikle okunaklı yazılmalı ve bilgiler tam olmalıdır. Örnek

dilekçeye bu yazının ilerleyen bölümünde ulaşabilirsiniz.

5. Örgün eğitime dönmek isteyen öğrenciler, gitmek istedikleri okulu belirlemeden ve okul idarecileri ile

görüşmeden tasdikname isteğinde bulunmamalıdır.

6. Sürücü yada türlü kurslara başvuracak öğrencilerin tasdikname belgesi talep etmelerine gerek kalmamıştır.
Bu öğrenciler bulundukları yere en yakın Halk Eğitimi Merkezi yada Mesleki Eğitim Merkezlerinden alacağı “Öğrenci Belgesi†ile kurs başvuruları yapabilirler.

Tasdikname (Kayıt Sildirme) Belgesini iyi mi ve hangi vakit aralıklarında alabilirim?

Açık Öğretim Lisesinden kaydını sildirip Tasdikname Belgesi alabilmek isteyen öğrenciler bir dilekçe ile(dilekçede kesinlikle TC Kimlik No ve talebe numarası olmalı) alt taraftaki açıklamalar ışığında ilgili kuruma müracaat yapmaları gerekmektedir. Müracaat şahsen, noterden olmak kaydıyla vekil ile ya da posta(yalnız Açık Öğretim Lisesine başvuracaklar) yolu ile olabilir. Faks ile gönderilen Tasdikname dilekçeleri AÖL müdürlüğünce dikkate alınmamaktadır.

Talebe numaranızın ilk 3 hanesi tasdikname alabilmek için nereye başvuracağınızı belirler.

Bundan ötürü;
  • Talebe numaranızın ilk üç hanesi 210 yada daha küçükse (210,209,208,207 vs…) dosyanınız AÖL
  • Müdürlüğünde arşivlendiğinden dolayı, Tasdiknamenizi alabilmek için Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Güven Mahallesi Milas Sokak No : 21 06500-Teknikokullar Yenimahalle/Ankara adresine başvurmanız gerekir.
  • Talebe numaranızın ilk üç hanesi 211 yada daha büyükse (211,212,213,214 vs…) dosyanınız İrtibat bürosunda arşivlendiğinden dolayı, ilk kayıt olduğunuz bağlantı bürosuna başvurmanız gerekir.
  • Açık Öğretim Lisesinde Öğrencilik şartları “Aktif†olan öğrencilerin tasdikname belgesi, dönem sonu imtihanlarının 1 ay öncesi ve 1 ay sonrası vakit aralıklarında alınabilecektir. Ama Öğrencilik şartları
  • “Donuk†ya da “Silik†olan öğrenciler için bu vaziyet söz mevzusu değildir.
Tasdiknameyle beraber Ortaokul/İlköğretim Okulu diplomamı da alabilir miyim?

Tasdikname isteğinde bulunan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin, Tasdikname yanında Ortaokul/İlköğretim Okulu diplomasını da isteyenlerin yazmış oldukları Tasdikname talep dilekçelerinde bu şartları kesinlikle belirtmeleri gerekmektedir. Arkasına Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünce not düşülen Ortaokul /İlköğretim Okulu diploması Tasdikname ile beraber gönderilmektedir. Tasdikname belgesi istenmeden,Ortaokul/İlköğretim Okulu diploması tek başına gönderilmez.


Açık Öğretim Lisesinden ayrılarak tasdikname alan öğrencilerin, tasdiknamesini kaybetmesi halinde bir dilekçe yazarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne posta yöntemiyle ya da şahsen başvurmaları gerekmektedir.

Dilekçe ekinde gazete ilanı yoksa, dilekçede “gazete ilanı vermediğimden dolayı doğabilecek hukuki mesuliyet bana ait olmak suretiyle,†ifadesi kesinlikle yer almalıdır. Söz mevzusu bu belge öğrencinin haricinde bir başkası tarafınca alınacaksa noterden vekil atama edilmesi gerekmektedir. Faks ile meydana getirilen başvurular AÖL müdürlüğünce kesinlikle dikkate alınmamaktadır.

Tasdikname İadesi

Açık Öğretim Lisesine kayıt esnasında verilen tasdikname belgesi iade edilmez, öğrencinin istemesi halinde Açık Öğretim Lisesinden tasdikname belgesi düzenlenmektedir.


NOT: Tasdikname ve tasdikname kayıt belgesi;

1. 18 yaşını doldurmuş (reşit olmuş) öğrenciler ya da noterden vekil atama etmiş olduğu şahıs,

2. 18 yaşını doldurmamış öğrenciler için, veli (anne-baba) ya da velinin noterden vekil atama etmiş olduğu

şahıs tarafınca alınabilecektir.

Resmi Gazetede uygulama maddeleri ;
-Ceza alan öğrencilerin sınavları

MADDE 21 - (1) 0kuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası alan ya da geçici olarak okuldan uzaklaştırılan öğrenciler, bu sürede katılamadıkları sınavların yerine, okul yönetimlerince belirlenen tarihlerde sınavlara alınmaları sağlanır.

-Zararın ödetilmesi

MADDE 22 -

(1) Takdir edilen disiplin cezasının yanında okul ve şahıs mallarına verilen zararlar, zarara neden olan öğrencilere ödettirilir. Mevzu ile ilgili olarak okul müdürlüğü lüzumlu tedbirleri alır.

Yönetim tedbiri

MADDE 23 -

(1) Müdür, disiplin vakalarında öğrenciyi bir taraftan okul talebe ödül ve disiplin kuruluna sevk etmekle beraber, gerektiğinde kurula sevkten ilkin ya da sonrasında, kovuşturmanın tamamlanmasını ve sonucunu beklemeden çabuk bir önlem olmak suretiyle il/ilçe millî eğitim müdürünün onayı ile yedi iş gününü geçmemek kaydıyla uygun göreceği süre kadar geçici olarak okuldan uzaklaştırabilir. Bu durumdaki öğrenciler, ders ve sınavlarla başka etkinliklere alınmazlar.

(2) Okul talebe ödül ve disiplin kurulu, davranışın, öğrencinin okulda kalmasında, ders ve başka etkinliklere katılmasında, sınavlara girmesinde sakınca doğuracak öncelik ve derecede ağır olması hâlinde öğrencinin okulda kalmasının sakıncalı olacağını okul müdürlüğüne bildirir. Bu mevzuda takdir müdüre aittir.

(3) Tedbirin alınmasını izleyen en geç üç iş günü içinde mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında bu sürenin, öğrencinin işletmeye gittiği günlere rastlaması hâlinde takip eden iş gününde talebe hakkında disiplin işlemine başlanır ve okul talebe ödül ve disiplin kuruluna sevkinden itibaren en geç yedi iş günü içinde şartları karara bağlanır. Ters takdirde alınan önlem, kendiliğinden kalkmış sayılır. Zorlayıcı ve haklı nedenler var ise bu önlem, en fazla iki kez daha yenilenebilir.

(4) Buna karşın disiplin işlemi sonuçlanmamışsa ilgili öğrencinin okula devam edip etmemesi, yatılı talebe ise ilgili mevzuat hükümlerine gore yeni okulu tespit edilip netice, okula bildirilinceye kadar öğrencinin mağduriyetini önlemek bakımından okulunda kalıp kalamayacağı hususu kaymakamlık/valilik onayı ile belirlenir.

(5) Öğrencilerin niçin olduğu muhteşem durumlar karşısında müdür, önlem olmak suretiyle okul ve pansiyonların eklentileriyle beraber en fazla üç iş günü öğretime kapatılması icap ettiğini millî eğitim müdürlüğüne teklif edebilir.

-Cezalara itiraz

MADDE 24 -

(1) Cezaların bildiri tarihinden itibaren yedi iş günü içinde;

a) Okul talebe ödül ve disiplin kurulu kararlarına okul müdürü, talebe velisi ya da 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce ilçe talebe disiplin kuruluna,

b) İlçe talebe disiplin kurulu kararlarına; ilçe millî eğitim müdürü, okul müdürü, talebe velisi ya da 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce il talebe disiplin kuruluna,

c) İl talebe disiplin kurulu sonucuna; millî eğitim müdürü, okul müdürü, talebe velisi ya da 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce talebe üst disiplin kuruluna itirazda bulunulabilir.

(2) Talebe velisi ya da 18 yaşını tamamlamış öğrencilerce yapılacak itirazlar okul müdürlüğü kanalıyla olur.

(3) Okul müdürlüğü yazılı başvuruyu ve itiraz gerekçeleri hakkında görüşlerini, lüzumlu belgelerle beraber başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en geç yedi iş günü içinde üst kurullara gönderir.

-Düzenlenecek belgeler

MADDE 25 -

(1) Onaylanmak için ya da itiraz üstüne ilgili kurullara gönderilecek dosyaya;

a) Yazılı ifadeler, müdafa, var ise mahkeme sonucu ya da safahatı, soruşturma ile ilgili başka belgeler,

b) Okul Talebe Ödül ve Disiplin Kurulu Kararının Onaylı Örneği (EK-1),

c) İl talebe disiplin kuruluna gönderilecek dosyalar için yukarıdakilere ek olarak İlçe Talebe Disiplin Kurulu Kararının Onaylı Örneği (EK-2),

ç) Talebe üst disiplin kuruluna gönderilecek dosyalar için bununla birlikte İl Talebe Disiplin Kurulu Kararının Örneği (EK-3),

d) İtiraz edilmişse buna ilişkin yazı ya da dilekçe,

e) Kararların bildirildiğine ilişkin tebellüğ belgesi

konulur.

-Bilgi formu

MADDE 26 -

(1) Öğretim yılı sonunda okul müdürlüklerince Talebe Disiplin Vakaları Bilgi Toplama Formu (EK-5) doldurularak ilçe millî eğitim müdürlüğüne, ilçe millî eğitim müdürlüğünce ilçedeki okulların neticeleri, tek forma işlenerek il millî eğitim müdürlüğüne, il millî eğitim müdürlüğünce sonuçlar, tek forma dönüştürüldükten sonrasında Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığına gönderilir.

(2) Gelen formlar, Strateji Geliştirme Başkanlığınca değerlendirilerek neticeleri okulların bağlı bulundukları ana hizmet birimlerine bilgi için gönderilir.




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tasdikname diploma yerine geçer mi?
Tasdikname diploma yerine geçer mi?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tasdikname-diploma-yerine-gecer-mi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tasdikname-diploma-yerine-gecer-mi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content