Tilki Hakkında Bilgiler

Dünyanın neredeyse her köşesinde yaşayan edebiyata dahi mevzu olmuş insanoğlu içinde lakap olarak da kullanılan Tilki hayvanı hakkında bilgi...

Dünyanın neredeyse her köşesinde yaşayan edebiyata dahi mevzu olmuş insanoğlu içinde lakap olarak da kullanılan Tilki hayvanı hakkında bilgiler.



tilki



Etobur memelilerin köpekgiller familyasından bir hayvandır. Daha çok, ormanlık yerlerde yaşar. Çok kurnaz bir hayvandır, düşmanlarından rahatlıkla kurtulup kaçmasını çok iyi bilir.



Tilki, küçük bir köpek büyüklüğündedir. Burnunun daha sivri, uzun, kuyruğunun da daha kalınca, uzun tüylü olması ile derhal ayırtedilir. Geniş kulakları en hafifçe sesleri dahi çok uzaklardan duymasını sağlar. Kızıla kaçan kahverengi tüyleri karnına doğru indikçe açıklaşır; soğuk yerlerde yaşayanlarının tüyleri yazın esmerdir, kışın beyaza yakın bir renk alır.



Tilki, gündüzleri, toprağın altında açmış olduğu yuvasında gizlenir, geceleri avlanmaya çıkar. Ufak fare, kuş benzer biçimde hayvanları yiyerek beslenir. Yiyeceklerini öldürerek ayrı ayrı bölgelere gömer, bunların yerlerini de asla unutmaz. Sonrasında toprağı açarak onları teker teker çıkararak yer. Çok zora gelirse toprağın altından leşleri çıkarıp yediği de olur. Aç kalırsa meyve yiyerek de geçinir, hele üzümü çok sever. Geceleri köylere, bağlık bahçelik bölgelere sokularak kümesleri basar, tavukları, ördekleri yakalayıp götürür.



Tilkinin, tüm bu zararlarına karşılık, tarla faresi benzer biçimde zararı dokunan hayvanları yok etmesi bakımından faydası da vardır. Öte taraftan, tilki, postundan dolayı, kürkçülükte pek makbul tutulan bir hayvandır. Yurdumuzdaki tilkilerin postları, genel olarak, sarımtırak kahverengidir. «Ak tilki» île «mavi tilki», gümüşü renkli tilkiler soğuk ülkelerde, bilhassa kutuplarda yaşarlar. Çöllerde yaşayan bir cinsinin de başlıca özelliği uzun, devasa kulaklı olmasıdır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tilki Hakkında Bilgiler
Tilki Hakkında Bilgiler
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/tilki.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tilki-hakknda-bilgiler.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/tilki-hakknda-bilgiler.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content