Turizm Nedir?

Turizm nedir ne demektir? Turizm kavramı ile ilgili olarak genel bilgilerin yer aldığı ve turizm hakkında kısaca bilgi veren yazımız. Başka...

Turizm nedir ne demektir? Turizm kavramı ile ilgili olarak genel bilgilerin yer aldığı ve turizm hakkında kısaca bilgi veren yazımız.



turizmBaşka yerleri gezmek, oralardaki sanat eserlerini, tarihi anıtları görmek için yapılan büyük çapta gezi faaliyetleri, toplu olarak, “turizm” diye anılır.



Günümüzde pek çok kimse tatilini değişik yerler görüp, çeşitli insanlarla tanışarak, hem bilgi, hem de görgüsünü arttırmak için seyahat ederek geçiriyor. Bunun sonucu olarak da turistleri misafir ederek barındırmak, hoşça vakit geçirmeleri, görülecek yerleri gezebilmeleri için kolaylıklar sağlamak her ülkenin başlıca görevi haline gelmiştir. Oteller, pansiyonlar, gazino ve lokantalar, plajlar, kamplar, eğlence yerleri, spor ve avcılık tesisleri, kaplıcalar, dinlenme ve tedavi yerleri hep birer turizm müessesesi sayılır. Turistler gittikleri yerlerde, her şeyden çok kendi ülkelerinde bulunmayan, methini işittikleri şeylere karşı ilgi duyarlar. Müzeler, tarihi değeri olan harabeler, yılın belli günlerinde açılan panayır, sergi gibi yerler, sanat şenlikleri, konserler, spor gösterileri, dünya çapında ün kazanmış eğlence yerleri bunların başında gelir.



Turizmi kalkınmış bir ülkede, turizmin yanı sıra otelcilik, ulaşım, çeşitli malların alım satımı, dolayısı ile ticaret hayatı da kalkınmıştır. Turistlerin çokça bulunduğu yerlerde açılan danışma bürolarında turistlere istedikleri konularda çeşitli bilgiler verilir, broşürler dağıtılır. Turistler gittikleri yerlerden oraların özelliklerini taşıyan eşyaları hatıra olarak alıp yurtlarına götürmekten çok hoşlanırlar. Bizde de, özellikle son yıllarda, turizme çok önem verilmiş, yurdumuzun birçok yerleri bu bakımdan değerlendirilmiştir.



Turistlerin sağladığı yabancı dövizin bir memleket ekonomisi için büyük önemi vardır. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri aynı zamanda en çok turist çeken ülkeleridir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Turizm Nedir?
Turizm Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/turizm-300x225.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turizm-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turizm-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content