Türkiye’nin Doğal Güzellikleri, Tarihi Eserleri, İlgili Şiirler

1 Türkiye’deki Tabii Güzellikler ve Zamanı Eserler 3 DAMLATAŞ MAĞARASI Türkiye’nin en güzel bölgeleri nerelerdir, Türkiye’nin zamanı ese...


  • 1 Türkiye’deki Tabii Güzellikler ve Zamanı Eserler



  • 3 DAMLATAŞ MAĞARASI


  • Türkiye’nin en güzel bölgeleri nerelerdir, Türkiye’nin zamanı eserleri nedir ve bölgeleri nerelerdir, Türkiye’de bulunan gezilecek mağaralar, hanlar, hamamlar, şelaleler, şehirler, göller, çaylar nedir, Türkiye’nin gezilecek bölgeleri nerelerdir, Türkiye’deki en güzel bölgeler nerelerdir, Türkiye’deki tabii güzellikler nedir.



    Türkiye’nin en güzel bölgeleri nerelerdir, Türkiye’nin zamanı eserleri nedir ve bölgeleri nerelerdir, Türkiye’de bulunan gezilecek mağaralar, hanlar, hamamlar, şelaleler, şehirler, göller, çaylar nedir, Türkiye’nin gezilecek bölgeleri nerelerdir, Türkiye’deki en güzel bölgeler nerelerdir, Türkiye’deki tabii güzellikler nedir.


    Türkiye’nin en güzel bölgeleri nerelerdir, Türkiye’nin zamanı eserleri nedir ve bölgeleri nerelerdir, Türkiye’de bulunan gezilecek mağaralar, hanlar, hamamlar, şelaleler, şehirler, göller, çaylar nedir, Türkiye’nin gezilecek bölgeleri nerelerdir, Türkiye’deki en güzel bölgeler nerelerdir, Türkiye’deki tabii güzellikler nedir.


    Türkiye’deki Tabii Güzellikler ve Zamanı Eserler


    Altınbeşik Düdeni



    Dünyanın en garip mağaralarından birisidir. Toros Dağlarının alt kısmındaki bu garip yeraltı Dünya’sını görmek için hususi hazırlık ve gereçler gereklidir. Yer altında çok sayıda mağara ve göl vardır. Bu göllerin su seviyeleri değişik olup aralarında çağlayanlar oluştururlar.

    Mağaralarda dev boyutlarda sarkıt ve dikitler mevcuttur. Bu mağara ve göllerin milyonlarca senelik bir sürecin sonucu oluştuğu bilinmektedir. Mevzu ile ilgilenenler ve yürekli tırmanıcılar için eşi bulunmaz bir tabiat harikasıdır.



    Altınbeşik Düdeni


    DAMLATAŞ MAĞARASI



    Alanya’dadır. Sarkıt ve dikitler ihtiva eder. Mağara içindeki havanın nemlilik oranı % 90 civarındadır. Tedavi amacıyla da kullanılmaktadır.


    KARAİN MAĞARASI



    Meydana getirilen kazılardan, bölgenin günümüzden 50 000 yıl kadar öncede yerleşim merkezi olarak kullanıldığı sonucuna varılmıştır. Türkiye’nin içinde insan yaşamış en büyük mağarasıdır.



    Bölge 60 milyon yıl ilkin; Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl süresince yağmur ve rüzgar tarafınca aşındırılmasıyla ortaya çıkmıştır.apadokya bölgesi, tabiat ve tarihin bütünleştiği bir yerdir. Coğrafi vakalar Peribacaları’nı oluştururken, zamanı süreçte, insanoğlu da bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bu tarz şeyleri fresklerle süsleyerek, binlerce senelik medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır. İnsan yerleşimlerinin Paleolitik döneme kadar uzandığı Kapadokya’nın yazılı zamanı Hititlerle başlar. Tarih süresince tecim kolonilerini barındıran ve ülkeler içinde ticari ve toplumsal bir köprü kuran Kapadokya, İpek Yolu’nun da mühim kavşaklarından biridir.



    kapadokya



    Antalya’nın iki büyük plajı olan Lara ve Konyaaltı içinde kalan bölgedir. Bu garip jeolojik yapı bununla beraber tabii arıtma sistemi işlevi ile körfezin temizliğine mühim bir katkı sağlamaktadır.Antalya’nın iki büyük plajı olan Lara ve Konyaaltı içinde kalan bölgedir. Bu garip jeolojik yapı bununla beraber tabii arıtma sistemi işlevi ile körfezin temizliğine mühim bir katkı sağlamaktadır.

    Antalya ile Fethiye içinde bulunan “Likya Bölgesi”, zamanı ve gezinsel bir sürü değerlerinin yanısıra



    Yöreyi tümüyle kaplayan ve kendi aralarında 4 kısma ayrılan “BEYDAĞLARI” ile ünlüdür. En yüksek noktasının 3070 metre ile”Kızlarsivrisi” nin olduğu Beydağları “Tahtalıdağlar”, “Bakırdağları”, “Merkezi Beydağları” ve “Güneybatı Kısımı Beydağları” şeklinde alt katagorilere ayrılmaktadırlar.



    Kızlarsivrisi



    Bölgedeki akarsuların ortak gayesi Akdeniz’e ulaşmaktadır.En güzelleri Antalya’nın;



    15 km. kuzeyindeki DÜDEN ŞELALESİ



  • Konveksiyonel Yağış Nedir? Konveksiyonel İklim Türü


  • 7. Derslik Toplumsal Bilgiler Kitabı 2. Birim Bulmaca Çözümü


  • Kocaeli'de Ekonomik Faaliyetler ve Kocaeli'nin Nüfusunu Artıran Etkenler
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Türkiye’nin Doğal Güzellikleri, Tarihi Eserleri, İlgili Şiirler
    Türkiye’nin Doğal Güzellikleri, Tarihi Eserleri, İlgili Şiirler
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/AltC4B1nbeC59Fik-DC3BCdeni.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turkiyenin-dogal-guzellikleri-tarihi.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/turkiyenin-dogal-guzellikleri-tarihi.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content