Uluslararası Saat Dilimleri Konu Anlatımı

Uluslararası Saat Dilimleri konusu ile ilgili olarak kısaca özet bilgilerin verildiği ve Tarih Değiştirme Çizgisi hakkında da bilgi veren ya...

Uluslararası Saat Dilimleri konusu ile ilgili olarak kısaca özet bilgilerin verildiği ve Tarih Değiştirme Çizgisi hakkında da bilgi veren yazımız.



ULUSLARARASI SAAT DİLİMLERİ



• Her meridyenin bir saat ayarı vardır. Buna yerel saat denir. Örneğin ülkemizin en doğusu ile en batısı arasında tam, 19 meridyen vardır. Demek ki yurdumuzda 19 ayrı yerel saat ayarı bulunmaktadır.



Ancak bir karışıklığa meydana vermemek için yerel saat kullanılmamaktadır.



• Yurdumuzda izmit’ten geçen 30° doğu meridyeninin saati, resmi saat olarak kullanılmaktadır. Böylece 19 ayrı saat yerine bir tek saat ayarının kullanılması sağlanmıştır.



• Yurdumuzda yerel saat, dinsel törenlerin zamanlarının saptanmasında kullanılmaktadır. Çünkü İslamiyette dinsel törenler (namaz, ezan, oruç, vb.) Ay ve Güneş’in hareketlerine göre ayarlanmaktadır.



• Dünya üzerinde de saat farklarından doğan karışıklıkları önlemek için dünya, saat dilimlerine ayrılmıştır.



• Buna göre her 15° boylam derecelik dilim, bir saat olarak kabul edilmiş sonra diğer dilimler buna göre ayrılmıştır.



Durumu aşağıdaki şekil üzerinde inceleyelim :



Uluslararası Saat Dilimleri



• Görüldüğü gibi Türkiye hem 2. hem de 3. saat dilimlerinde yer almaktadır.



• Ancak Türkiye 2 numaralı dilimde yer alan İzmit’in saatini tüm ülkede kullandığından, yurdumuz tümüyle 2 numaralı saat dilimindedir.



• Buna göre Türkiye ile Londra arasında iki saat zaman farkı vardır.
Tarih Değiştirme Çizgisi
“Tarih Değiştirme Çizgisi” nedir?



Büyük Okyanus’ta yaklaşık 180° boylam derecesine uyan yerde, 180° meridyeni boyunca uzanan bir çizgidir. Bu çizginin doğu yakasındaki tarih, batı yakasındaki tarihten bir gün ileridedir. Buna göre, bu meridyen geçilirken eğer doğudan batıya gidiliyorsa tarih bir gün geriye, batıdan doğuya gidiliyorsa tarih bir gün ileriye alınır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Uluslararası Saat Dilimleri Konu Anlatımı
Uluslararası Saat Dilimleri Konu Anlatımı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/uluslararasi-saat-dilimleri.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/uluslararas-saat-dilimleri-konu-anlatm.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/uluslararas-saat-dilimleri-konu-anlatm.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content