Ünlü Eskrim Sporcuları

Eskrim sporunda başarı kazanmış, ün yapmış, iz bırakan ünlü sporcuların hayatları, başarıları, biyografileri hakkında bilgi. Ünlü Eskrim Sp...

Eskrim sporunda başarı kazanmış, ün yapmış, iz bırakan ünlü sporcuların hayatları, başarıları, biyografileri hakkında bilgi.



Ünlü Eskrim Sporcuları



ARGUN, Aydın



1938’de Ankara’da hayata merhaba dedi. Ankara Eskrim Kulübü’nde eskrime başladı. Hem flöre, hem epede çok başarıya ulaşmış maçlar çıkararak Türkiye şampiyonalarında bir çok kez ilk üçe girdi. 1968 senesinde Bükreş’te meydana getirilen Balkan Şampiyonasında epe branşında üçüncü olan takımda yer aldı. Bununla birlikte pek çok internasyonal turnuvada millî formayı başarı ile giydi. Uluslar arası hakemlik lisansına haizdir.



ARSEVEN, Ahmet



Eskrimin usta sporcularındandır. Bu dalda pek çok şampiyonlukları vardır. Oğulları Murat, Ömer ve Kerim’i de şampiyon birer eskrimci olarak yetiştirmiştir.



ARSEVEN, Rıza



1906 senesinde istanbul’da hayata merhaba dedi. Genç yaşta eskrime başladı. 1936 ve 1948 Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etti. Institut National des Sports’tan mezun olan Arseven eskrimde uzun seneler millî ekip kaptanlığı yapmış oldu. Yargıcı, antrenör ve yönetici olarak başarıya ulaşmış hizmetler verdi. Türk eskrimine çok sayıda sporcu ve antrenör yetiştirdi. “Eskrim Zamanı ve Çağıl Eskrim” adlı bir kitabı da olan Rıza Arseven 1989’da öldü.



ATEŞÖZ, Nihat



Türk eskriminde flöre ve epe dallarında önde gelen adlardan biridir. Pek çok kez her iki dalda da Türkiye şampiyonu oldu. 1968’de Balkan ikincisi olan flöre takımında yer aldı. Uzun seneler türlü turnuvalarda başarıya ulaşmış maçlar çıkardı ve millî flöre takımının kaptanlığını yapmış oldu. Sporu bırakınca antrenörlüğe başladı. Bir çok sporcu yetiştirdi. Ulusal ekip antrenörlüğüne dek terfi etti. Uluslar arası yargıcı lisansına da haiz olan Ateşöz pek çok turnuvada hakemlik yapmış oldu.



BALKAN, Enver



1901 senesinde İstanbul’da hayata merhaba dedi. 1928’de ulusal formayı giydi. Eskrimin kılıç branşında, 1931 senesinde Balkan Şampiyonu oldu. Kılıç branşında ilk şampiyonumuz olan Enver Balkan 1966’da öldü.



BALKAN, Fuat



1903 senesinde italyanlarla meydana getirilen kılıç müsabakalarında başarıya ulaşmış performansıyla II. Abdülhamit’in dikkatini çeken Fuat Balkan, eskrim sporunda ay yıldızlı formayı giyen ilk Türk eskrimcisi olarak kabul edilir. 1924 Paris Olimpiyat Oyunları’na iştirak etmiştir. Balkan, ilk kurulan Eskrim Federasyonunda vazife almış ve on beş yıl başkanlık yapmıştır.



BORA, Rıdvan



1938 senesinde Eskrim Federasyonu başkanı oldu. Eskrimin bilhassa kamu sektöründe yaygınlaşması için yoğun uğraş harcadı. Federasyon başkanlığı görevinde beş yıl kaldı. Sait Tayla, Muhittin Arsan, Olcay Yelkin şeklinde bir çok başarıya ulaşmış sporcu yetiştirdi.



ÇAMBEL, Halet



1916’da Berlin’de doğan Çambel, 1932’de İstanbul Arnavutköy Kız Kolejinde eskrime başladı. Çarın Muhafız Alayında yüzbaşı olan antrenör Alexandr Na-dolski’den eskrim dersleri aldı. 1933-35 yılları içinde Beşiktaş Eskrim Kulübü’nün sporcusu olarak Türkiye’deki yarışmalara katıldı ve Sovyet eskrimcilerle maçlar yapmış oldu. 1933’teki Onuncu Yıl resmi-geçidinde Türk eskrimcilerini temsil eden grubun içindeydi.



DİMLİ, Bülent



1929 senesinde istanbul’da hayata merhaba dedi. Yüzme, jimnastik, voleybol, atletizm ve boks sporları yapmış oldu. 1953 senesinde TED’de eskrime başladı. Üç kez ulusal oldu. 1965 senesinde Altınyurt Spor Kulübü’nde oluşturulan eskrim kısmının başına geçti. 1976’da ulusal ekip antrenörlüğünü de üstüne alan Dimli, aralarında Hüsnü Ribar’ın da bulunmuş olduğu bir çok sporcu yetiştirdi.



DİZİOĞLU, Murat



1963’te İstanbul’da hayata merhaba dedi. Eskrime 12 yaşlarında başladı. 1983 senesinde Balkan epe şampiyonu oldu. Bununla birlikte binicilik ve yüzmeyle de ilgilendi. Binicilikte Balkan üçüncülüğünü kazanmıştır. Havalı tabanca atışlarında da ismini duyurdu. Eskrimde 42 kez, binicilikte 4 kez millî formayı giydi. Dört ayrı branşta ismini duyuran ender sporculardan birisidir.



ERDEM, Bülent



1947’de Mersin’de hayata merhaba dedi. 1977 senesinde flörede Balkan İkincisi oldu. iki kez aynı dalda Balkan ikincisi olan takımlarda yer aldı. Münih Olimpiyatları’nın yanı sıra bir çok dünya şampiyonasında ulusal formayı giydi.



EZİNLER, Özden

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ünlü Eskrim Sporcuları
Ünlü Eskrim Sporcuları
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/unlu-eskrim-sporcular.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/unlu-eskrim-sporcular.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content