Vajina Nedir

Vajina ya da vajen (Latince "kın" anlamına gelir), vajina/vajen girişi ile başlamış olan ve üst uç kısmında rahimağzının yer almış...

Vajina ya da vajen (Latince "kın" anlamına gelir), vajina/vajen girişi ile başlamış olan ve üst uç kısmında rahimağzının yer almış olduğu içi boş silindir şeklinde ve düzgüsel halde ortalama 7-10 santimetre uzunluğunda, 3 santimetre genişliğinde bir yapı.

Vajina/vajen girişinde bulunan Bartholin ismi verilen salgı bezleri cinsel ilişki esnasında vajina girişinin ve vajina duvarlarının kayganlaşmasını sağlar.

Normalde ön ve arka duvarları birbiri üstüne katlanmış olarak duran bu yapı, doğum eyleminde doğum kanalının yumuşak kısmının yapısında yer alır ve bebeğin başının geçmesine müsaade edecek kadar esner.

Vajen yüksek derecede esneyebilme kabiliyetine haiz bir organdır. Bu hususi durumunu üç katmanından orta katmanını oluşturan kas katmanına borçludur. Cinsel ilişki esnasında genişliğini ve uzunluğunu duhul olan (giren) penisin çapına ve uzunluğuna bakılırsa belirgin oranlarda arttırabilmektedir

Vajinal Hastalıkları
Frengi

Zührevi bir hastalıktır. Bulaşıcıdır. Tıp dilinde sifilis denir. Frengili kadının doğurduğu çocuğa, doğuştan geçmesi şekli kural dışı edilirse; neredeyse devamlı cinsel ilişkiyle geçer. Mikrop vücuda girdikten 3 hafta sonrasında emarelerini göstermeye başlar. Mikrobun vücuda girmiş olduğu yerde, kısaca erkeklerde peniste, hanımlarda vajinada Şžankr ismi verilen bir yara meydana gelir. Bu yara dudakta, meme ucunda, makatta ya da parmaklarda da görülebilir. Zaman içinde akıntılı bir yara haline gelip; çevresi kızarır ve sertleşir. Mikrobun vücuda girmesinden 6-12 hafta sonrasında hastada; kafa ağrıları-sancıları, ateş, boğaz ağrısı-sancısı, ten döküntüleri ve iştahsızlık, görülmeye başlar. 6 ay sonrasında ise, mikrop vücudun belirgin başlı organlarına oturur. Tedaviye en kısa zamanda başlanması gerekir.

Rahim egzaması
Rahimden gelen cerahatli akıntının niçin olduğu bir tür egzamadır. Rahimde ya da vajina çevresinde kızarma ve şişlikler görülür. Bu şişlikler bir süre sonrasında su toplayıp, kabuklanır. Kaşıntı, zonklama ve yanma hissedilir.

Rahim iltihabı
Rahimim iç yüzünün iltihaplanmasına tıp dilinde endometri denir. Sebebi, belsoğukluğu, doğumdan ve çocuk düşürdükten sonrasında rahimde parça kalması ya da rahim düşüklüğüdür. Hastanın karın bölgesi hassastır, vajinadan cerahatli ve sümüğe benzer akıntı gelir. Aybaşı-âdet kanamaları fazla olur. Bacaklarda ve leğen kemiği bölgesinde ağrı-sancı vardır. Bu ağrılar-sancılar dinlenmekle geçer. Doktora başvurmak gerekir.

Rahim kanseri
Genellikle rahim boynunda ve vajinanın başlangıç kısmında meydana gelen bir hastalıktır. Çok az icra eden ya da çok doğuran hanımlarda daha çok görülür. Tıp dilinde uterus kanseri denir. vajinadan kan ya da kötü kokulu akıntı gelir. Bu şekilde durumlarda, zaman kaybetmeden doktora başvurmak gerekir.

Rahim sarkması
Bir takım bayanların vajina ya da rahimleri bacaklarının arasına doğru sarkar. Bu vaziyet, yaşlı hanımlarda görüldüğü şeklinde gençlerde de görülebilir. Sebepleri, müzmin öksürük, ıkınma, ağır şeyler kaldırma, çok fazla bitkinlik, rahim ur ya da polipleri, doğum esnasında destekleyici kas ve bağların zayıflamış olması ya da aileden gelen eğilimdir.

Vajinit
vajina iltihabı.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Vajina Nedir
Vajina Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/vajina-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/vajina-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content