Yönlendirici Nedir?

YÖNLENDİRİCİ a. Opt. Renksemez yakınsak bir mercek ile bu merceğin odak düzleminde yer alan aydınlatılmış bir yarıktan meydana gelen...

YÖNLENDİRİCİ a. Opt. Renksemez yakınsak bir mercek ile bu merceğin odak düzleminde yer alan aydınlatılmış bir yarıktan meydana gelen ve sonsuzda bir görüntü veren optik alet. (Eşanl. KOLİMATÖR.) [Bk. ansikl. böl.]


*Dilbil. Özelliği bildiriye gönderme yapmak olan dilsel kod birimi. (Bk. ansikl. böl.)





*Isıbil. Güneş toplayıcısını Güneş'e doğru yönlendirmekte kullanılan sistem. (Yönlendirme tek bir eksen çevresinde ya da iki eksene göre gerçekleştirilebilir. Yönlendirme organlarına, önceden hazırlanmış bir programa göre "kapalı çevrimle†ya da Güneş'in görünür hareketlerini izleyen bir toplayıcının işaretlerine göre “açık çevrimle" kumanda edilebilir)


*Tem. parç. Bir demetin parçacıklarını, doğrultularına ya da hareket miktarlarına göre seçmeye yönelik, yoğun malzemeden, genellikle de kurşundan, üstü yarık blok. (Eşanl. KOLİMATÛR.)


* sıf. Opt. Doğrultma yapmaya yarayan optik bir alet için kullanılır.


*Dy. Yönlendirici boji, yönlendirici dingil, hareket yönüne göre lokomotifin ön bölümüne yerleştirilen ve kurbalara girişi kolay laşbncı bir geriçekme düzeneğiyle lokomotif şasisine bağlı olan boji ya da dingil. || Yönlendirici levye, bağımsız levyeli ve mekanik külemeli bir makas postasında, bekri bir doğmtuya dank düşen tüm küsmeleri gerçekleştirmeye olanak veren levye.


*Ruhbil. Yönlendirici görüşme görüşmeyi yapanın, tutum ve sorularıyla, görüşülen kişiye pek az cevap serbestliği bıraktığı görüşme biçimi.


*ANSİKL. Dilbil. R. Jakobson'da, yönlendiriciler yaklaşık gösterici kavramıyla eşdeğerdir. Yönlendiriciler, işlevleri, kişileri ya da sözcenin oluşunu, sözceleme oluşuyla bağlama olan dilbilgisi birimleri sınıfıdır; bildiriyi duruma "yönlendirirlerâ€. Örneğin ben oluşum öznesiyle sözcü üreteni birleştirir, oysa o bunları ayınr. Adıllar (kişi kategorisi), zaman, görünüş ve kip yönlendiricilerdir.


*Opt. Bir yakınsak merceğin odağına yerleştirilen bir ışık noktasından çıkan ışın demeti, mercekten geçtikten sonra silindirsel bir demete dönüşür. Silindirsel demet içine ikinci bir yakınsak mercek yerleştirilirse, ışık noktasının görüntüsü bu ikinci merceğin odağında oluşur. Birinci merceğin odağına yerleştirilen ışık noktası genellikle bir retikülün kıllarının çakışma noktasıdır. Mercek ile odağına yerleştirilmiş retikülün oluşturduğu sisteme yönlendirici denir. Yönlendiriciler bir dürbünün optik eksenini birçok kez aynı doğrultuya getirmeye yarar. Dürbünün objektifi, yukarıda değindiğimiz ikinci mercek işlevi görür. Böylece, yönlendirici retikülünün görüntüsü dürbün retikülü ile çakıştırılır.

Kaynak: Büyük Larousse








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yönlendirici Nedir?
Yönlendirici Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/yonlendirici-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/yonlendirici-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content