Zina Nedir?

zina isim (zina Arapça zin¥¢ Aralarında evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişki. Zina yapanın tövbesi kabul...


zina
isim (zinaMsn Happy Arapça zin¥¢
Aralarında evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişki.








  • Zina yapanın tövbesi kabul olur mu?


  • İslam Dininde Zina ve Fuhuş ve Hükmü


  • Rüyada Zina Etmek










zina bana göre arkiler arasında evlilik bağı olmayan kişilerle ilişkiye girmek bu bakirede olabilir farketmez





Zina Nedir?
Dini Kavramlar Sözlüğü


Evlilik dışı cinsel ilişki anlamına gelmekte olup, dinen kesinlikle yasaklanmış büyük günahlardandır. İslâmî hükümlerin gerçekleştirmeye çalıştığı ve nassların açıkladığı hakîkî ve gerçek 5 maslahattan birisi de neslin muhafazasıdır. Neslin korunması, bütün insan türünü korumak ve yeni nesillerin yetiştirilmesi anlamına gelir. Bu ise, ancak evlilik hayatının düzenlenmesi ve evlilik hayatına, kişilerin ırz ve namuslarına yönelik saldırı ve tecavüzlerin önlenmesiyle gerçekleşir. Bu nedenle zinâ, en şiddetli bir şekilde yasaklanmıştır. Çünkü zinâ, sadece tarafları ve onların yakınlarını ilgilendiren şahsî bir suç değil, bütün toplumu ilgilendiren; toplumun temel taşını oluşturan aileyi kökünden sarsan, insanlardaki namus ve iffet duygusunu rencide eden, ahlâksızlığın yaygınlaşmasına neden olan sosyal bir suç, cinayettir.


Kur'ân-ı Kerim'de, "Zinâya yaklaşmayın, çünkü o bir hayasızlıktır. O ne kötü bir yoldur." (İsrâ, 17/32) denilmek suretiyle zinânın çirkinliği ve kaçınılması gerektiği bildirilmiştir. Zinânın önlenebilmesi için sadece zinâ değil, zinaya götüren sebepler de yasaklanmıştır. Nitekim Yüce Allah, "Ahlâksızlığın açığına da gizlisine de yaklaşmayın." buyurmaktadır (En'âm 6/151). Bu çerçeveden olarak, zinaya götüren ve zinayı kolaylaştıran yollardan uzak durulmalı, cinsel duyguları tahrik edici ve sömürücü yayın ve telkinlerden küçükler ve gençler korunmalıdır. Ayrıca fertlerin manevî eğitiminin sağlanması ve evlilik müessesesinin korunması zarûrîdir.


ZİNA a. (ar. zina*). Evli bir kimsenin kendi rızasıyla, eşinden başkasıyla cinsel ilişkide bulunması.


—isi. huk. Aralarında şeriatça cinsel ilişkiye izin veren bir bağ olmadan, bir erkekle (zani) bir kadının (zaniye) cinsel ilişkide bulunması.


—ANSİKL. Huk. Zina, Türk ceza kanunu' na göre suç sayılan bir eylemdir (md. 440, 441). Zinanın suç sayılmasının nedeni, evlilik birliğini, dolayısıyla kamu düzenini korumaktır. Ceza kanunu'na göre karının kocasından başka bir erkekle cinsel ilişkide bulunması zina suçunu oluşturur. Koca ise karısıyla birlikte oturduğu evde ya da herkesçe bilinecek şekilde açıkça bir kadınla karı koca gibi yaşıyorsa zina suçunu işlemiş olur. Her iki durumda da kadın ve erkek hapisle cezalandırılır. Kadının ya da erkeğin işlediği zina suçunun takibi şikâyete bağlıdır. Şikâyet hakkı eşe tanınmıştır.


Türk medeni kanunu'na göre zina mutlak boşanma nedenlerindendir (Türk med. k. md. 129/1). Medeni kanun zinada karı ve koca bakımından herhangi bir ayrım yapmaz. Karı ya da koca bir başkasıyla bir kez de olsa cinsel ilişkide bulunursa boşanma nedeni gerçekleşmiş olur. Zina nedeniyle boşanma davası açan kişi, zinayı kanıtlamakla yükümlüdür. Zina nedeniyle ayrıca ceza kovuşturması yapılmışsa, ceza mahkemesi kararı kesin kanıt kabul edilir. Karı ve kocanın zina yaptığı kanıtlanırsa yargıç boşanmaya karar verir. Eşlerden biri zinayı affederse dava hakkını kaybeder.
Kaynak: Büyük Larousse


Zina
  • Haram ve büyük günah olan ve nikâhsız olarak yapılan cinsi münasebet.


zina ingilizcesi
  • law adultery; fornication.





  • Zina yapanın tövbesi kabul olur mu?


  • İslam Dininde Zina ve Fuhuş ve Hükmü


  • Rüyada Zina Etmek


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Zina Nedir?
Zina Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/msn_happy-286.gif
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/zina-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/zina-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content