Aşkın Sembolü Meğer Kadın Kalçasıymış!

Aşkın sembolü, kalbin sembolü olarak evrensel kabul gören işaretin kökeni hakkında bilgi. Bu dünyada ticari olmadan en fazla tanınan sembol...

Aşkın sembolü, kalbin sembolü olarak evrensel kabul gören işaretin kökeni hakkında bilgi.



Kalp SembolüBu dünyada ticari olmadan en fazla tanınan sembol kalp işaretidir. Dünyada bu sembolün kullanılmadığı ülke kesinlikle yoktur.



Çoğumuzun içini ısıtan ve seven insanı, aşkı sembolize ettiğine inanılan bu simgenin aslında “hanım kalçası” olduğu iddia ediliyor.



Bu iddianın sahibi ise ABD Ronaoke Üniversitesi sanat zamanı uzmanlarından Galdino Pranzarone. Pranzarone’ye gore hepimizin bilmiş olduğu bu sembol aslında binlerce yıl ilkin doğurgan hanımı sembolize eden bir simge ve geniş hanım kalçalarını anlatabilmek için kullanılmış. Doğurganlık bilhassa insanlığın ilk dönemlerinde mühim bir özellik olduğundan hem doğurgan hanımı hem de verimli toprakları hep bu şekilde sembolize etmiş atalarımız.



Pranzarone’ye gore kalbin gerçek şekli ile çizilen şeklin bir alakası yok. Hatta kalbin rengi de tam olarak kırmızı değil. Bu biçim ya hanım göğüslerini ya da ters dönmüş hanım kalçası olarak betimlenmiş olabileceğini ileri sürüyor.



Klasik popüler kalp şeklinin ilk görüldüğü kullanıldığı yer ilk çağ dönemlerine ilişkin bir çizimde İspanya’da mağaralarda rastlanıldı. Bu resimlerde hanım kıvrımları bu şekilde tasvir edilmişti.



Bu sembolün kalbi, aşkı, sevgiyi anlatması için aradan çok uzun vakit geçmesi gerekecekti. Kalbi simgelemek için bu sembol ilk kere 15. yüzyılda Avrupa’da soylular tarafınca kullanılmaya başlandı. Aşkı özetleyen bu sembol oyun kartlarında kullanılırken aniden aşk mektuplarına da kayıvrdi ve burada da kullanılmaya başlandı. Aşk mektuplarından da ağaç kovuklarına yayılan bu sembol günümüze kadar yayıldı ve evrensel sevginin aşkın sembolü olarak kabul edil. Pranzarone’nin iddisları doğru olsa bile değişik bir sembole geçiş olması mümkün olmasa da bu sembolün kökeni hakkında bilgiler geniş bir kitle tarafınca ilgi ile takip edilmekte.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Aşkın Sembolü Meğer Kadın Kalçasıymış!
Aşkın Sembolü Meğer Kadın Kalçasıymış!
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kalp.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/askn-sembolu-meger-kadn-kalcasyms.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/askn-sembolu-meger-kadn-kalcasyms.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content