Fasulyenin Çimlenme Aşamaları

AŞAMA: Hazırlık Aşaması Nebat yetişme emek harcaması için lüzumlu olan malzemeleri (2 tane fasulye ,1 tane nohut ve 1 tane barbunya fasu...

AŞAMA: Hazırlık Aşaması





fasulyenin-cinlenme-asamasi-1



Nebat yetişme emek harcaması için lüzumlu olan malzemeleri (2 tane fasulye ,1 tane nohut ve 1 tane barbunya fasulye tohumları,ekim için bir kap,çok az pamuk ve bardakta bir miktar su) bir araya toplayıp ekim öncesi hazırlığımı tamamladım.
AŞAMA: Ekim Aşaması-1



fasulyenin-ekim-asamasi-1



Kabımın zeminini tamamen örtecek şekilde pamukla kapladım.
AŞAMA: Ekim Aşaması-2



fasulyenin-ekim-asamasi-2



Pamuğu serdikten sonrasında üstüne 1 tane nohut, 1 tane barbunya fasulye ve 2 tane ak fasulye tanelerini yerleştirdim.
AŞAMA: Ekim Aşaması-3



fasulyenin-ekim-asamasi-3



Tohumların üzerlerini ince bir katman pamukla kapattım.
AŞAMA: Ekim Aşaması-4



fasulyenin-ekim-asamasi-4



Pamuk tabakası iyice ıslanıncaya kadar su döktüm ve kabımı ışık alabilen bir yere bıraktım. Böylelikle ekim işlemini tamamladım.
AŞAMA: Çimlenme Aşaması



fasulyenin-cinlenme-asamasi-2



Üstlerini örten pamuğu kaldırıp baktım ve belirgin bir farklılık olmamıştı, fasulye ve nohut tanecikleri olduğu şeklinde duruyordular. Yalnızca tanecikler su alıp şişmeye başlamışlardı.
AŞAMA: Çimlenme



fasulyenin-cinlenme-asamasi-3



Fasulye tanecikleri su çekmiş ve şişmişlerdi. Nohut taneciği de köklenip tutunmak için ortalama 1 santimetre uzunluğunda bir uç salmıştı.
AŞAMA: Köklenme



fasulyenin-koklenme-asamasi-1



Nohut taneciğinin ilk ucundan çıkan pörçükler iyice gelişmeye ve kök salmaya başladı. Barbunya fasulyenin ucu büyümüştü ve köklenmeye adım atmak için kıvrılmıştı.Bununla birlikte ak fasulyelerde uçlanmaya başlamışlardı.
AŞAMA: Köklenme



fasulyenin-koklenme-asamasi-2



Barbunya fasulye taneciğinin ucu iyice pörçükler çıkarmış ve Nohut taneciğinin başka ucu da pamuktan dışarı çıkarak 2 santimetre kadar uzayıp yapraklanmaya başladı.
AŞAMA: Fidelenme

fasulyenin-fidelenme-asamasi-1



Nohut taneciği 2 santimetre kadar daha uzamış, tepesinde yapraklar açmaya başlamış,gövdeden uç vermişti. 5 santimetre.lik bir fide olmuştu.Barbunya fasulye tanesinin kökçükleri iyice gelişmiş ve köklenmişti.Ak fasulye tanecikleri iyice çürüyüp eridiklerinden ve fena koktuklarından dolayı onları alıp attım.
AŞAMA: Fidelenme

fasulyenin-fidelenme-asamasi-2



Nohut fidesinin yaprakları birbirlerinden ayrılarak açılmışlar gövdeden çıkan gözler dallanıp uzamaya başlamışlardı.Ucunda da yeni göz vermişti.Fidenin boyu 12 santimetre olmuştu.Barbunya fasulye tanesi de iyice yukarıya kalkmıştı.
AŞAMA: Fidelenme



fasulyenin-fidelenme-asamasi-3



Barbunya fasulye taneciği ikişerli yaprak açmıştı.Ortadan sürgün vermişti.Nohut taneciği büyümeye devam ediyordu,üst dallardan pörçük şeklinde küçücük dal parçasına benzer şeyler veriyordu.
AŞAMA: Dikim



fasulyenin-dikim-asamasi-1



Dikerken ilkin toprağı saksıya koydum.Sonrasında fideleri toprağa yerleştirdim, böylelikle toprağa fideleri ektim.
AŞAMA: Gelişme ve Gelişme



fasulyenin-buyume-ve-gelisme-asamasi-1



Nohut fidesi hala bir farklılık göstermiyor yalnız uzuyordu.Barbunya fasulye fidesi de yapraklarını iyice açmış ve aşağıya sarkıtmıştı.Sürgünü ise yaprak açmaya hazırlanıyordu.
AŞAMA: Gelişme ve Gelişme

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Fasulyenin Çimlenme Aşamaları
Fasulyenin Çimlenme Aşamaları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/fasulyenin-cinlenme-asamasi-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/fasulyenin-cimlenme-asamalar.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/fasulyenin-cimlenme-asamalar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content