Günlük Nasıl Yazılır Nedir

Günlük tutmak için bir tek bir defter ve kaleme ya da günümüzde en fazlaca kullanılan şekliyle bilgisayara ihtiyacımız var. Günlük yazmak ke...

Günlük tutmak için bir tek bir defter ve kaleme ya da günümüzde en fazlaca kullanılan şekliyle bilgisayara ihtiyacımız var.

Günlük yazmak kendini ifade etme,geliştirme ve keşfetme yolunda oldukça etkili ve kuvvetli bir yol. Bir günlük insanoğlunun en derin düşüncelerini, hislerini, fikirlerini, kuşkularını ve kaygılarını iletmek ve daha sonradan yeni baştan incelemek için bir yer sağlamakta. Başka koşullarda zor olabilecek bir yolla insanların konuşmak ve kendilerine karşı dürüst olma mevzusunda bir yer sağlıyor. Günlükler insanların görünen yüzlerinin arkasında parçalarıyla iletişime geçmesini sağlıyor.

Kendiniziz İfade Edin


Kendini dışa vurmak bilinmenin ve açılmanın bir yolu. Bir kere kafanızdan çıkmış oldu mu kelimeler hislerinize ve düşüncelerinize bir açıklık kazandırmakta ve kimi zaman onların yarattığı sıkıntıdan kurtulmanızı sağlamakta. Peki hislerinizi izah etmek niçin bu kadar mühim? Bizi etkileyen şeyler hakkında konuşmak etrafımızdaki dünyada pek birşey değiştirmiyor ve insanların "Eğer hiçbirşeyi değiştirmiyorsa o vakit bunun hakkında konuşmanın yararı ne?" diye konuştuklarını pek sık duymuşsunuzdur.

İşin aslı şu ki kendini ifade etme - olan şeyler hakkında konuşma - dünyayı değiştirmiyor. Fakat kendini ifade etme kendinizi ve dünyayı görüp deneyim etme yolunu değişiklik yapma gücüne haiz. Hislerinizi kelimelere dökmek onlara bir biçim ve anlam kazandırmakta. Bu sizin hislerinizi ve düşünceleriniz çevrenizdeki dünyaya sokmanıza izin veriyor ve bu yolla çevrenizi ve etrafınızdaki insanları birbirine bağlama şansına haiz oluyorsunuz.

Ne şekilde ve iyi mi günlük kullanmak gerekiyor



Eğer günlük yazma işini ciddiye alıyorsanız, yazmak gününüzün belli bir zamanını ayırmanız gerekiyor. Her gün yazmak sizin kendizi daha çok yansıtmanızı ve günün belli bir kısmını iyi mi hissettiğinizi düşünmenize yol açacaktır.

Günlük yazma işi mühim bir görüşme ya da vakadan ilkin işe yarar bir hale geliyor. Bunun sebebi konuşmak istediğini mevzular hakkında düşünmenize ve düşünceleriniz ve hisleriniz hakkında daha açık olamanıza yol açması. Kendinizin bilincinde olamnız ve açık olmanız ihtiyaç duyulan her durumda daha evvelinde günlüğünüze yazmanız bazı hislerin ve duygularınızın netleşmesine yardım ediyor.

Günlük Tutmanın Amacı Kendinizi Rahatlatmak



Günlük tutmaya alışkın olmuyor olabilirsiniz ve kim bilir iyi mi başlamanız icap ettiğini bilmiyorsunuz. İlk ilkin hangi koşulların ve çevrenin sizin günlük tutmanıza en uygun olduğuna karar verin. İşte sizin için bu işi daha rahat ve kolay yapabilmenin bir kaç yolu;

Gün içinde tertipli bir yazma zamanı belirleyin, bu dönemin sizin en taze ve en fazlaca enerjiye haiz olduğunuz bir vakit olmasına dikkat edin
Yazarken molalar vermeyi ihma etmeyin. Bacaklarınızı uzatmak, aklınızı dinlendirmek için bir fırsat olabilir

Duygusal olarak rahat olduğunuz bir çevre yaratın. Arka planda sizi rahatlatan bir müzik olmasına itina gösterin. Güneşli aydınlı bir odayı mı, yoksa mumlarla aydınlatılmış bir odayı mı tercih edersiniz?

Fizyolojik olarak da rahat olmaya itina gösterin. Bir çokları için yazmak üstünüzde rahat bir elbise ve sevdiğiniz bir sandalyenin üstünde daha çok verim getiren bir iş haline gelir.

Yazmak ve okumanın sizin için ruhsal olarak da rahatlatıcı olduğu bir yer seçin. Sessiz hususi bir yeri mi, insan içinde yazmayı mı seviyorsunuz?

Bir yazıyı tamamladığınızda onu yeniden okuyun. Yazdıklarınızı okumak size yeni fikirler kazandırabilir.

Kendiniz İçin Yazın


Günlüğünüzün hep aynı şey, doğrusu bir tek bir günlük olduğu gerçeğini ihmal etmeyin. Günlüğünüzü bir tek kendiniz için yazdığınızı aklınıdan çıkarmayın. Yazdıklarınızı daha sonradan başkalarının okuyabileceği gerçeğinden etkilenmeyin. Günlüğünüzü daha sonradan okuyacak olan biri için değil, sırf kendiniz için yazın.

Tertipli ve dürüst bir halde yazarsanız günlüğünüz yaşam içindeki yolculuğunuzun ayrılmaz bir parçası haline gelebilir.

"Düşüncelerimi yazdığımda onlar benden kaçmıyorlar. Bu da bana kendi güçümü hatırlatıyor."
Isodore Ducasse

Detaylı Bilgi için bkz:
Günlük Nedir
Günlük Örnekleri

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Günlük Nasıl Yazılır Nedir
Günlük Nasıl Yazılır Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gunluk-nasl-yazlr-nedir_6.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gunluk-nasl-yazlr-nedir_6.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content