İlginç Sorular ve Cevapları

İnsanın aklına gelen ama kimi zaman hiç kimseye soramadığı garip ama bir o denli da insanoğlunun aklına çoğunlukla gelen soruların kısa ve n...

İnsanın aklına gelen ama kimi zaman hiç kimseye soramadığı garip ama bir o denli da insanoğlunun aklına çoğunlukla gelen soruların kısa ve net yanıtları



İlginç Sorular ve Cevaplar
1-Solaklar daha mı parlak zeka?



BU tamamen bir sokak efsanesidir. Solakları sağ ellerini kullananlardan daha parlak zeka ya da daha yaratıcı olduğuna dair hiçbir bilimsel kanıt bulunmamaktadır.



2-Kaşınmak tam olarak ne demek?



Cildin çok hafifçe bir biçimde uyarılması kaşınmadır. Bunun insanoğlu tarafınca böcek ısırıklarına karşı geliştirmiş olduğu bir müdafa mekanizması olduğu düşünülmektedir.



3-Niçin ateşimiz çıktığında üşürüz?



Ateş genel olarak vücudun bir müdafa mekanizmasıdır. İnsanın terlemediği ya da kan basıncının yükselmediği durumlarda eğer ateş olursa üşürüz.



4-Niçin soğan doğramak ağlatıyor?



Lachrymatoryfactor isminde bir enzim bunun sorumlusudur. Soğan doğrandığında havaya yayılan lachrymatoryfactor enzimi gözde kaşıntı yapar kaşınan göz ise müdafa mekanizmalarını devreye sokra ve gözümüz yaşarır.



5-Tiryaki olmak için kaç sigara içilmeli?



Burada mühim olan ne kadar çok sigara içtiğinizden ziyade ilk sigarayı ne vakit içtiğinizdir. Eğer sabah kalkar kalkmaz sigara içiyor ya da uykudan uyanıp sigara içiyorsanız esasen zararı dokunan olan sigaradan epey fazla zarar görecek yüksek bağımlıklı bir tiryakisiniz anlamına gelir ve bu tip kişilerin yüzdelik olarak yüksek bir bölümü sigara sebebi ile hayatlarını kaybetmektedirler.



6-Deniz havası alabilmek sıhhatli mı?



Şehirden uzak yaşamak bu deniz kıyısı olsun olmasın kesinlikle saha sağlıklıdır. Deniz kıyısında kokuyu ise tek tek bakteri sağlamaktadır fakat bu bakteri sebebi ile egzoz gazlarının deniz kıyılarında daha çok kirlilik yarattığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.



7- Kimse evinden çıkmasa hepimiz evinde kalsa grip salgını biter mi?



Bu probleminin yanıtı devasa bir evettir. Küresel mealde her insanın evde olması grip salgınını önlese dahi bir tek tek bir kişinin dahi dışarı çıkması tekrardan bir grip salgını başklaması için kafi bir sebeptir. Oldukça ütopik ve gerçekleşmeyecek bir varsayımdır.



8-Bitkiler yaşlılık sebebiyle ölür mü?



Mevsimlik bitkilerin ömrü kısadır ve mevsim sonu ölürler fakat bir takım bitkiler uygun koşul ve bakım altında sonsu8za kadar yaşayabilmektedirler.



9-Sakız sonsuza dek midede kalır mı ya da ne kadar kalır?



Sakız sonsuza kadar midede kalmaz bu mevzuda korkmanıza gerek kalmamıştır. Midede sindirilmeyen sakız en geç 3 gün içinde vücuttan başarıya ulaşmış bir biçimde dışarı atılır.



10-Kendi kendine konuşan hepimiz deli midir?



Kesinlikle devasa bir Hayır. Yalnız delşiler değildir bununla beraber yalnız ya da sorun gelmiş insanlarda kendi kendine konuşabilir. Bu acayip bir vaziyet değildir ve kişinin deli bulunduğunu göstermez. Bu şekilde insanlara destek olmanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: İlginç Sorular ve Cevapları
İlginç Sorular ve Cevapları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/ilginc-sorular-ve-cevaplari.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/ilginc-sorular-ve-cevaplar.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/ilginc-sorular-ve-cevaplar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content