KAPA . a. Mutf. 1. üstü taze soğan, marul, maydanoz, nane vb. yeşilliklerle örtülerek pişirilen et yemeği. (Çoğu zaman kuzu etinden ...
KAPA. a. Mutf.
1. üstü taze soğan, marul, maydanoz, nane vb. yeşilliklerle örtülerek pişirilen et yemeği. (Çoğu zaman kuzu etinden yapılır, iri doğranmış etler bir iki taşım kaynatıldıktan sonrasında üstüne doğranmış yeşillikler, bilhassa taze soğan ve marul konarak orta ateşte pişirilir.)
2. Abant kapaması, bir tür sebzeli et yemeği. (Kol ve döşten kuzu eti, havuç, patates, kereviz, lahana, pırasa, arpacık soğanı, tuz ve biberle hazırlanmış olur.)
1. üstü taze soğan, marul, maydanoz, nane vb. yeşilliklerle örtülerek pişirilen et yemeği. (Çoğu zaman kuzu etinden yapılır, iri doğranmış etler bir iki taşım kaynatıldıktan sonrasında üstüne doğranmış yeşillikler, bilhassa taze soğan ve marul konarak orta ateşte pişirilir.)
2. Abant kapaması, bir tür sebzeli et yemeği. (Kol ve döşten kuzu eti, havuç, patates, kereviz, lahana, pırasa, arpacık soğanı, tuz ve biberle hazırlanmış olur.)
Kaynak: Büyük Larousse
YORUMLAR