Kare Nedir?

KARE sıf. (fr. carre). Eşkenarlı ve dik açılı dörtgen için kullanılır: Kare masa —Al. tak. Kare cetvel, kare kesitli cetvel. |Kare...

KARE sıf. (fr. carre). Eşkenarlı ve dik açılı dörtgen için kullanılır: Kare masa


—Al. tak. Kare cetvel, kare kesitli cetvel. |Kare eğe, kare kesitli eğe.





—Kaba işlemeye yarayan ve ucu kesik bir piramit biçiminde olan eğe.


—Anat. Kare kas, biçimlerinden dolayı birçok kasa verilen ad (önkolda pronator kare kas; uyluğun üst arka bölümünde bulunan uyluk kare kası; bel hizasında bulunan bel kare kası; yüzdeki altçene kare kası). ||Kare. kemik, memelilerden başka omurgalılarla üstçene yayının arkasında bulunan ve onun altçeneyle eklemlenmesini elde eden iskelet parçası. (Bk. ansikl. böl.)


—Berbl, Kare kesim, çoğu zaman kalınca telli ve düz saçlara uygulanan, çene hizasında, omuzlara değmeyecek şekilde, aynı boyda, katsız olarak kesilmiş saç modeli.


—Ceb. Kare matris, (m, m) tipinde kısaca satır sayısı sütun sayısına eşit olan matris.(Bir içyapı uygulamasına birlikte rol alan matris daima kare matristir.)


—Denize. Kare yelken, büyük yelkenlilerde kullanılan ana yelkenlerden her biri. (Dikdörtgen biçimindeki yelkenler yatay serenlere toka edilir.) ||Kare yelken direği, üstüne kare yelken oluşturulan direk. ||üç kare yelkenli vapur, üç direği de kare yelkenlerle donatılmış vapur.


♦ a.

1. Kare desen, biçim, nesne.

2. Oy. Briç, poker benzer biçimde oyunlarda, oyunu oynayan dört kişilik grup: Kareyi tamamladık, oyuna başlayabiliriz.


—Arit. Bir sayının karesi, bu sayıya eşit iki çarpanın çarpımı. (KUVVET.) ||6/r sayının kare kökü, karesi bu sayıya eşit olan sayı JBir a sayısının pozitif kare kökü, var ise Va ile [a nın karekökü ya da kareköka diye okunur] ya da a' ile gösterilir; varlığı yer almış olduğu kümeye bağlıdır.) [ N nci KÖKTER ] ||IR içinde tem kare, bir tamsayının karesi olan sayı. || Bir niceliğin karesini almak, o niceliği kendiyle çarpmak.


—Bot. ve Çevrebıl. araştırma kareleri, içinde nebat örtüsünün detaylı incelemesi meydana getirilen ve çeşitli türlerin saptanmasına, bunların azlık ya da çokluğunun ve gruplaşmalarının belirlenmesine yarayan çalışmaların yapıldığı değişik boyutlarda kare biçiminde alan.


—Dy. Gündüz kırmızı ve beyaz damalı dikey bir kare kokart, gece ya da ışıklı işaretlemede iki kırmızı ışık gösteren ve işaretten ilkin mecburi durmayı bildiren işaret. (Servis yollarında kare mordur ya da mor bir ışık gösterir.)


—Fiz. Ortalama kare hız, devinim halindeki çeşitli parçacıkların hızlarının karelerinin ortalaması alınarak elde edilmiş hız. (Kinetik kuramında bir gazın moleküllerinin ortalama kare hızı bu gazın sıcaklığını belirler.)


—Geom. Hem bir eşkenar dörtgen hem de bir dikdörtgen olan dörtgen. (Bk. ansikl. böl.)


—Mim. Çaprazsahın karesi, ÇAPRAZ- ŞAHİN ÇAPRAZf'nın eşanlamlısı.


—Nümism. Çukur kare, arkaik dönemde birçok yunan sikkesinin arka yüzünde bulunan, muntazam olmayan bir kare biçiminde, kimi vakit bölmelere ayrılmış olan çukur bölüm. (Örs üstüne konulmuş bir metal pula kabartma biçim vermek amacıyla, vurmakalıbının bu pula tokmak darbeleriyle gömülmesinin bıraktığı izdir. Klasik dönemde, çukur karelerde simgeler yer almaya başladı.)


—Oy. Pokerde aynı değerde dört kâğıdın aynı oyuncunun elinde toplanması. ||Biri- bi, rulet vb.'de ortasına para sürülen dört numaralı grup. ||Kare turu — TUR.


—Ûlçbil. Metre kare, kilometre kare, vb, kenarı bir metre, bir kilometre vb. olan bir karenin yüzölçümüne eşit alan.


—Says. çözlm. ve istat. En ufak kareler yöntemi, Legendre'nin bulmuş olduğu ve Gauss ile Laplece'ın geliştirdiği, klasik çözümleri bulunmayan denklem sistemlerini "en iyi" çözmeye olanak veren cebirsel yöntem. (En ufak kareler yöntemi, deneysel verilerin işlenmesinde temel bir rol oynar.)


—Sine. Bir filmdeki resimlerden her biri.


—-Tekst. Karta geçirme kâğıdının büyü, desen karelerinden kısaca hesap ya da sınır çizgisi denilen koyu çizgilerden oluşan bölmelerinden her biri. || Kimi dokumaları karta geçirmede kullanılan ve “desen kâğıdı†denilen kâğıdın ufak dik desen karelerinden her biri. ||0oş kare, karta geçirme kâğıdında beyaz bırakılmış, yanı işaretlenmemiş kare. (Eşanl. ATKI KARESİ.) || Desen karesi, tezgâhta dokunmuş kumaşların üretiminde kullanılan karta geçirme kâğıdının karelerinden her biri.


—ANSİKL. Anat. Kare kemik balıklarda dil -çene kemiğiyle eklemlenir; pullusürün- genlerle kuşlardan başka dörtayaklılarda, skuamosusla kaynaşır. Kuşlarda bu bağlantı bir kirişle sağlandığından bazı çene hareketlerine olanak verir. Çenelerdeki bu oynama kabiliyeti yılanlarda en yüksek dereceyi bulur. Memelilerde dil kemiği skuamosusla eklemlenir, balıklarda çene ekleminin oluşumuna giren üç kemik (dil -çene, kare ve eklem kemikleri) ortakulakta bulunan ve kulakdavulundan titreşimleri oval pencere yöntemiyle içkulağa ileten üç kemikçiğe dönüşür: çekiç, örs ve üzengi


—Geom. Bir karenin kenar uzunluğu a ile gösterilirse, bu karenin alanı a-a ya eşittir ve a2 biçiminde yazılır; bu da "bir sayının karesi†terimini tanımlamaya neden olur.

Karenin izometrilerinin 8 nci basamaktan grubu.

Yayınlanma:

— i: özdeşlik;

— d: 1 nci köşegene nazaran bakışım;

— f: 2 nci köşegene nazaran bakışım;

— m: 1 nci kenarortaya nazaran bakışım;

— n: 2 nci kenarortaya nazaran bakışım;

— c: merkeze nazaran bakışım;

— q: merkez çevresinde devirin 1 nci dörttebiri;

— r: merkez çevresinde devirin ikinci dörttebiri.

Kaynak: Büyük Larousse







  • Kare ve dikdörtgenin iç açı özellikleri nedir?


  • Kare prizmanın özellikleri nedir?


  • Birim kare terimi nedir?



kare

isim, matematik Fransızca carré





1 . Kenarları ve açıları birbirine eşit olan dörtgen, dördül, murabba.

2 . ödat Bu şekilde olan.

3 . İskambil oyunlarında aynı türden dört kâğıdın bir araya gelmesi.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller

(bir sayının) karesi

(bir sayının) karesini almak

Birleşik Sözler

kare kare

karekök

kilometre kare

metre kare


kare ingilizcesi


1. square, any square thing.

2. math. square.

3. square, square-shaped.

-sini almak /ýn/ math. to square.

- matris math. square matrix.





  • Kare ve dikdörtgenin iç açı özellikleri nedir?


  • Kare prizmanın özellikleri nedir?


  • Birim kare terimi nedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kare Nedir?
Kare Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kare-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kare-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content