Müslümanlık ve Kadın

İslamiyette hanım ve Müslümanlıkta kadının yeri temalı kısa ve net bir halde ayet ve hadis örnekleri ile bilgi veren yazımız. Batı dünyası...

İslamiyette hanım ve Müslümanlıkta kadının yeri temalı kısa ve net bir halde ayet ve hadis örnekleri ile bilgi veren yazımız.



Müslümanlık ve Kadın



Batı dünyasındaki yanlış inanışların aksine Müslümanlık hanıma, adama eşit bir yer verir.



«Adam olsun, hanım olsun; hepiniz birbirinizden olduğunuz için çalışan hiçbir kimsenin sayini ve amelini heba etmem.» (Âli İmran Suresi, 194 ayet).



«Adam ya da hanım olsun, her kim mümin olur da iyi işler yaparsa, bunlar Cennete girerler ve zerre kadar gadre uğramazlar.» (Nisa Suresi, 123. ayet).



«Adam olsun, hanım olsun; her kim mümin olması durumunda yararlı işler işlerse, muhakkak ona en iyi, en mesut yaşamı yaşatır, onlara işledikleri güzel işlere karşı mükâfat veririz.» (Nahl Suresi, 97. ayet).



Buraya aldığımız ayetler Kuran’ın erkekten bahsederken bayanı da birlikte andığını açıkça gösteren delillerden birkaçıdır. Kuran’a bakılırsa Tanrı nazarında adam ve kadının farkı yoktur. Hanım çalışabilir; mal, mülk sahibi olabilir ve mânevi bakımdan da erkekle aynı seviyede olmaması için hiçbir sebep yoktur.



Hz. Muhammed’in: «Aden anaların ayağı altındadır» : «Ananız ile babanız ikisi birden çağırırlarsa ananıza koşunuz» hadisleri de İslâm’ın hanıma verdiği değerin büyüklüğünü göstermektedir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Müslümanlık ve Kadın
Müslümanlık ve Kadın
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/muslumanlik-kadin.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/muslumanlk-ve-kadn.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/muslumanlk-ve-kadn.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content