Raf Nedir?

üzerine öteberi koymak için duvara ya da bir dolabın içine birbirine koşut olarak tutturulmuş, çoğu zaman geniş, uzun tahta ya da me...

raf51


üzerine öteberi koymak için duvara ya da bir dolabın içine birbirine koşut olarak tutturulmuş, çoğu zaman geniş, uzun tahta ya da metal levha ya verilen isimdir.








  • Kur'an-ı Kerim Türkçe Meali ve Tefsiri - A'raf Suresi


  • A'raf Serseri(aylak) Nahiras Nawa - Gardiyan-ı Mahşer Vol.1


  • Kabak tatlısının rengini korumak ve raf ömrünü uzatmak için enzim kullanılabilir mi?










Ama ne?

İsim mi? Ödat mı?

Bu mevzuda bilgi mevzusu açılmış ve buna uyulması istenmişti. Nerde bu bilgi?





Raf



isim Arapça reff


Alıntı
Kral_Aslan

üzerine öteberi koymak için duvara ya da bir dolabın içine birbirine koşut olarak tutturulmuş, çoğu zaman geniş, uzun tahta ya da metal levha.

"Yiyecek paketini, raflarda yer bulamadığı için masa üzerine koydu."- M. Ş. Esendal.


Atasözü, deyim ve birleşik fiiller




(bir şeyi) rafa koymak (ya da kaldırmak)


Birleşik Sözler



açık raf köşe rafı

TDK


Rafi': Yükseltici.Hamil.Haiz.Kaldırıcı,kaldıran.Allah'ın isimlerinden...Rafia: Yükselten.Kaldırmak için konulmuş olan yardım...Rafide: Sütun.Yapı direği...Ref': Kaldırma,yüceltme, yukarı taşıma. Lağvetme,hükümsüz bırakma...Re'fe: Esirgemek,korumak,acımak...Re'fet: Acıma,acımak. Yüce...Reff: Eşya koymak için duvara çıkıntı yapmak.Duvara tahta vesair çakmak.Raf...Refif: Ateşin parlaması...Refrefe: Kuşun kanat çırpması...


RAF a. (fars. ref'ten).

1. Bir kitaplığın, bir dolabın vb. içine yerleştirilen ya da bir duvara tutturulan bir ya da birbirine paralel yatay madeni ya da tahta levha: Kitaplığın rafları. Raftan bir tabak aldı.

2. (Bir işi) rafa koymak, kaldırmak, üstünde çalışılan bir işi bırakmak, bundan sonra uğraşmamak, bir kenara itmek, dikkatsizlik etmek: Bir sûre sonrasında bu projeyi de rafa kaldırırlar.


—Elektrotekn. Kablo rafı, taşıyıcı ana doğrudan ve çubuklardan oluşan ve elektrik kablosu demetlerini kılavuzlamaya yarayan yardım.


—Seram. Fırının ana gövdesinde, üstüne pişimi yapılacak seramiklerin yerleştirildiği, kinetlere oturan, kırmızı çömlekçi hamurundan yapılmış kısımlar. || Raf basmak, asıltı halindeki süzülmüş çamurun içine raf parçaları atarak, fazla suyun emilmesini sağlamak. || Raf istifi, pişmiş topraktan bir ya da birden fazla raf üstüne pişirilecek seramik parçalarını yerleştirme usulü.

Kaynak: Büyük Larousse



Ad: msxlabs.jpgGösterim: 58
Boyut: 61.6 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/>

Ad: msxlabs (2).jpgGösterim: 33
Boyut: 94.1 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/>





  • Kur'an-ı Kerim Türkçe Meali ve Tefsiri - A'raf Suresi


  • A'raf Serseri(aylak) Nahiras Nawa - Gardiyan-ı Mahşer Vol.1


  • Kabak tatlısının rengini korumak ve raf ömrünü uzatmak için enzim kullanılabilir mi?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Raf Nedir?
Raf Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/images-20.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/raf-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/raf-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content