Yakınlık Nedir?

YAKINLIK a. 1. Yakın olan bir şeyin şartları: Okulun, evin yakınlığı. Düğün tarihinin yakınlığı. 2. Aynı anda gözlemlenen iki şey ar...

YAKINLIK a.

1. Yakın olan bir şeyin şartları: Okulun, evin yakınlığı. Düğün tarihinin yakınlığı.

2. Aynı anda gözlemlenen iki şey arasındaki birleştirici ilgi, benzerlik, ortaklık: O süre bu iki vaka içinde bir yakınlık kuramamıştım.




3. Duygusal bağ ya da akrabalık ilişkisi: Onunla hiçbir yakınlığımız yok.

4. (Bir hiç kimseye) yakınlık duymak, herhangi birine kanı kaynamak, ona karşı sevgi, ilgi duymak. || Yakınlık görmek, sevgiyle, ilgiyle karşılanmak: Gittiğimiz her yerde büyük bir yakınlık gördük. || (Bir hiç kimseye) yakınlık göstermek, ona sevgiyle, ilgiyle hareket etmek, ilgilenmek.


—Biyol. Yakın iki tür arasındaki benzerlik.


—Dilbil. Yakınlık şartları, finugur dillerinde bir yerin yakınlığını söylemek için kullanılan vaziyet. || Yakınlık fiili, fiilin -a (-e) ile oluşturulan bağfiil biçimiyle yazmak fiilinin birleşmesinden oluşan ve temel fiilin nerede ise, az daha gerçekleşeceğini belirten bileşik eylem (düşeyazmak [düş-e -yazmak], öleyazmak [öl-e-yazmak]).


—Fiz. Yakınlık tesiri, minimum birisi aşırıiletken olan iki metal karşılıklı temas halinde olduğunda, bunların arayüzeyleri yakınında, iki metalin ayrı ayrı ele alındıklarında haiz olduklarının içinde kalan aşırıiletkenlik özelliklerinin ortaya çıkmasıyla kendini belirgin eden tesir.


—Patol. Marazi yakınlık, aynı ortamdan yararlanan ya da birinin varlığı ötekinin ortaya çıkmasını kolaylaştıran hastalıkların art arda görülmesi.


—Ruhbil. Yakınlık tesiri, belleğin incelenmesinde sık sık saptanan tesir. Buna bakılırsa bir uyartı ne kadar yakın bir zamanda kendini göstermişse, bellekteki izinin ortaya çıkması o denli kolay ya da kuvvetli olur. || Yakınlık yasası ya da tesiri, Gestalttheorie ruhbilimcileri tarafınca ortaya konan algısal düzenlilikler. (Uzaysal olarak yakın öğeler, çoğu zaman aynı birime ilişkin olarak algılanır;'tabii nesneler için geçerli olan bu eğilim, suni uyartı kümelenmeleri için de geçerlidir.)

Kaynak: Büyük Larousse







  • Yakınlık Fiili Nedir?


yakınlık

isim





1 . Yakın olma şartları:

"Ayrı ayrı anlıyorum da, aralarında ne yakınlık var, çıkaramadım."- M. Ş. Esendal.

2 . Duygusal bağ ya da akrabalık ilişkisi.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller

yakınlık duymak

yakınlık görmek

yakınlık göstermek

yakınlık oluşturmak

Birleşik Sözler

yakınlık derecesi

yakınlık şartları

yakınlık eylemi

yakınlık fiili


yakınlık ingilizcesi
  • nearness, closeness; proximity; affinity, friendliness





  • Yakınlık Fiili Nedir?

 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yakınlık Nedir?
Yakınlık Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yaknlk-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yaknlk-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content