Yönetici Nedir?

Yönetici isim 1 . Yönetme enerjisini elinde bulunduran şahıs, yöneten şahıs, yönetici, menajer: "Yönetici ya bir kral, pad...

Ad: yönetmen.jpg
Yönetici
isim

1 . Yönetme enerjisini elinde bulunduran şahıs, yöneten şahıs, yönetici, menajer:



"Yönetici ya bir kral, padişah, sultan ya da seçimle gelen parlamentodur."- C. Bayar.

2 . spor Bir spor branşında takımların hazırlanması, oyuncunun bakımı, emek harcama yerinin sağlanması, yapılacak karşılaşmaların planlanması vb. işlerle ilgilenen kimse.

Birleşik Sözler
  • yönetici asistanı
  • yönetici özeti
  • kriz yöneticisi







  • Yönetici Sekreteri


  • Göktürkler (Köktürkler) Devleti'nin yönetici unvanları nedir, yönetimsel şekli nasıldır?


  • Vazife yöneticisi yönetici tarafınca dönem dışı bırakılmıştır, sorununu çözümü nedir?



yönetici özeti
isim
  • Görüşülecek mevzularda toplantı öncesi yöneticiye sunulan, kısaltılmış açıklamalardan oluşan bilgi notu.






YÖNETİCİ a

1. Bir kurumu, bir kuruluşu, bir topluluğu, vb yöneten, onun başlangıcında bulunan kimse; yönetici: Bu adam firmanın yöneticilerinden biridir. Orkestra yöneticisi.

2. Apartman yöneticisi, kat mülkiyeti esasına dayanan binalarda yönetim işlerini üstlenmiş kimse.


—Astrol. Bir burcu tesiri altında tutan, dolayısıyla o burçta bulunan horoskopik etkenleri, bilhassa de o burcun kapsadığı tüm evi, hatta kimi zaman bitimi o burca yakın olan evj yöneten gezegen.


—Bilş. Makine tarafınca art arda işlenen öteki programların bilgisayarda yürütülmesini yöneten, denetleyen ve düzenleyen bir bilgisayar işletim sistemine ilişik program.


—Müz. Koro yöneticisi, bir vokal topluluğun başlangıcında yşr alan kimse. || Müzik yöneticisi, orduya ya da polis örgütüne bağlı bir müzik topluluğunu yöneten askeri ya da sivil müzikçi. || Orkestra yöneticisi, konserde ve lirik tiyatroda bir topluluk tarafınca seslendirilmesi ihtiyaç duyulan yapıtların icrasını yönetmekle görevli müzikçi (Bk an- sM. böl.)


—Sirk Hava yöneticisi, bilhassa ABD' da, sirklerde havada meydana getirilen gösterilerin (trapez, ıslak ip) tasarımcı ve sorumlusu yasal iktidarı elinde tutan şahıs.


♦ sıt. Yönetici durumunda olana denir.


—Fels. Yönetici ilke, bir araştırmayı, bir akılyürütmeyi, bir davranış biçimini yönlendiren temel.


—Siyas. bil. ve Topbil. Yöneten, siyasal iktidara haiz olan şahıs ve grup için kullanılır. || Yönetici derslik, ekonomik, politik ve ideolojik açıdan, diğeri cemiyet grupları üstünde büyük bir tesiri olan grup.


—ANSİKL. Müz. XVII. ve XVIII. yy.'larda orkestra yöneticisine "gidişat tutucu" denirdi. Görevi yere bir değnekle vurarak ya da bir kâğıt tomannı sallayarak zaman içinde belirtmekti. Bu işi bir kemancı üstlenince orkestrayı yayıyla yönlendirir, bir klavsenci ya da orgcu ise yerinden yönetirdi. Yavaş yavaş orkestra yöneticisi çalgıcılar kitlesinden ayrıldı ve sonunda nota sehpasının önünde ayakta durarak her insana egemen bir konuma geçti. Sopa 1810'a doğra kullanılmaya başladı ve yavaş yavaş benimsendi.

Kaynak: Büyük Larousse


yönetici ingilizcesi
  • manager; administrator.
  • - sýnýf sociol. ruling class.





  • Yönetici Sekreteri


  • Göktürkler (Köktürkler) Devleti'nin yönetici unvanları nedir, yönetimsel şekli nasıldır?


  • Vazife yöneticisi yönetici tarafınca dönem dışı bırakılmıştır, sorununu çözümü nedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yönetici Nedir?
Yönetici Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/47209d1460375863-yonetici-nedir-yonetmen.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yonetici-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/yonetici-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content