Balıkçıl Kuşu ve Balıkçıl Kuşu Türleri Hakkında Bilgi

Balıkçıl kuşu nedir? Balıkçıl kuşunun özellikleri nedir ve balıkçıl kuş türleri ile ilgili olarak özetlemek gerekirse bilgilerin yer almış o...



Balıkçıl kuşu nedir? Balıkçıl kuşunun özellikleri nedir ve balıkçıl kuş türleri ile ilgili olarak özetlemek gerekirse bilgilerin yer almış olduğu yazımız.



Balıkçıl Kuşu



Leylekler takımının balıkçıllar familyasına bağlı bir kuştur. Dünyanın derhal her tarafına dağılmış yüz kadar türü vardır.



Balıkçıl, genel olarak, uzun, ince boyunlu, uzun bacaklı bir kuştur. Gagasının uçları sivri, ön tarafları testere benzer biçimde dişlidir. Kanatları uzun ve geniştir. Uçarken, leyleklerin aksine, başını uzatmaz, S şeklinde kıvırır.



Balıkçılların çiftleşme zamanlarında adamların sırtlarında demet şeklinde çok güzel tüyler meydana gelir. Tüy değişiklik yapma zamanında bu tüyler dökülür. Balıkçıllar büyük topluluklar halinde bulunurlar. Hem gündüz, hem de gece kuşlarıdır. Büyük bölümü göç ederler. Dinlenirlerken boyunlarını içeri doğru çekerek hareketsiz bırakılırlar. Büyük türleri genel olarak balık, kurbağa ve küçük su kuşlariyle, küçükleri de böceklerle beslenir. Yuvalarını su kıyılarındaki yüksek ağaçların tepelerine, kamışların aralarına yaparlar. Çoklukla 3 – 6 içinde yumurta yumurtlarlar. Bu yumurtalar ak ya da mavimtırak yeşildir. Adamların bir tek dişisi vardır. Yalnız dişiler kuluçkaya yatarlar. Genel olarak balıkla beslendiklerinden balıkçılık bakımından zararı olan hayvanlardır.



Balıkçıl Türleri



Yurdumuzda en fazla rastlanan balıkçıllar şunlardır:



Aşağılık balıkçıl: Üç aşağı beş yukarı leylek büyüklüğünde, 1 metre kadar uzunlukta bir kuştur. Vücudunun alt tarafı ak, sırtı külrengidir. Başta gözün üst tarafınca başlayıp arkaya doğru uzıyan siyah tüyler vardır. Sığ ve ormanlık bölgelere yakın bölgeleri tercih ederler. Avrupa, Asya, Afrika, Madagaskar va Avustralya’ya dağılmışlardır.



Erguvani balıkçıl: Aşağılık balıkçıldan daha küçüktür. Başın ve boynun yanlariyle omuz tüyleri kırmızımtırak kahverengidir. Afrika’ da, Şark ve Şimal Avrupa’da, Garp Asya’da, Hindistan’da bulunmaktadır. Akdeniz memleketleriyle Karadeniz ve Hazar Denizi bölgelerinde kuluçkaya yatarlar.



Ak balıkçıl: 1 metre kadar yüksekliğin-dedir. Çok güzel ak tüyleri vardır. Gagaları siyahtır. Şimal-Şark Avrupa, Orta ve Şimal Asya, Asya, Afrika, Avustralya ve özellikle Hazar Denizi civarında yaşar.



Minik ak balıkçıl: Ak balıkçıldan daha küçüktür. Çok güzel tüyleri yardır. Ak balıkçılın yaşamış olduğu yerlerde yaşar.



Minik balıkçıl: Kafa ve boyun pas sarısı rengindedir, başın üst tarafında siyah çizgiler bulunmaktadır. Afrika’da ve Şimal Avrupa’dan Hazar Denizi’ne kadar uzanan bölgelerde yaşar.



Gece balıkçılı: 60 sm. kadar uzunluğundadır. Güçlü ayakları, uc tarafı kıvrık gagası vardır. Başın üstü, omuzlar ve sırt yeşilimtırak siyahtır. Orta ve Şimal Avrupa, Asya, Afrika ve ABD’da yaşarlar. Gündüzleri dinlenirler, geceleri avlanırlar.



Balaban kuşu: Basık gövdeli, kalınca ve uzun boylu bir balıkçıl cinsidir. Geniş kanadları vardır. Avrupa’da, Asya ve Şimal Afrika’da yaşar. ABD’da da yaşiyan türleri vardır.



Öküz balıkçılı: Garp Asya ve Afrika’da yaşayan bir balıkçıl türüdür. Bazan dere ve göl kenarlarında, bazan da şehirlerin civarında raslanır. Steplerde çekirge sürüleri zamanı binlercesini bir arada görmek mümkündür. Özellikle büyük hayvanların sırtlarında, onları rahatsız eden böcekleri yiyerek yaşarlar. Mısır’da otlayan öküzlerin sırtında, Sudan’da da fillerin üstünde görmek kabildir. Sudan’da sırtında yirmi öküz balıkçılı bulunan bir fil görenler olmuştur.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Balıkçıl Kuşu ve Balıkçıl Kuşu Türleri Hakkında Bilgi
Balıkçıl Kuşu ve Balıkçıl Kuşu Türleri Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/balikcil.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/balkcl-kusu-ve-balkcl-kusu-turleri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/balkcl-kusu-ve-balkcl-kusu-turleri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content