Hak Bellediğin Bir Yola Yalnız Da Olsan Gideceksin Anlamı

Tevfik Fikret’in Hak bellediğin bir yola yalnız da olsan gideceksin sözünün anlamı nedir, açıklaması, hakkında yazı, kompozisyon. HAK BELLED...



Tevfik Fikret’in Hak bellediğin bir yola yalnız da olsan gideceksin sözünün anlamı nedir, açıklaması, hakkında yazı, kompozisyon.





HAK BELLEDİĞİN BİR YOLA
YALNIZ DA OLSAN GİDECEKSİN.
(Tevfik Fikret)



Hak bellenen yol, doğruluğundan kuşku duyulmayan yoldur. Aklın ve bilimin kabul ettiği yoldur. Kimse bize katılmasa, bizi onaylamasa bile, tek başımıza, hak bellediğimiz yoldan gideceğiz.



Yolların çatallaştığı, şaşırtıcı bir karmaşıklığa dönüştüğü zamanlar, yerler vardır. Her kafadan bir ses çıkar; herkes kendine göre bir çıkış yolu gösterir. Diyelim ki önerilen yolların hiçbiri doğru değildir. O zaman, kendimiz araştırıp doğru yolu bulacağız. Diyelim ki, yolu bulduk, ama bize kimse inanmıyor. O zaman, bulduğumuz yoldan tek başımıza da olsak, gidip amacımıza ulaşacağız.



Verdiğimiz bu soyut örneği, başka bir örnekle somutlaştıralım: I. Dünya Savaşı’ndan sonra Osmanlı Devleti çökmüş, yurdumuz düşmanlarca paylaşılmaya başlamıştı.Herkes bir şaşkınlık içindeydi. Birtakım çözüm yolları öneriliyor, ama kimse bunlara kulak vermiyordu. Mustafa Kemal: “Ya bağımsızlık, ya ölüm!” dedi. Yani, Türk ulusu, ne şunun, ne de bunun yardımıyla kurtulur; bağımsızlığını kazanıncaya dek savaşacaktır, ilkesinin daha doğru bir yol olduğuna inanmıştı. Başlangıçta, bu sese de pek kulak veren çıkmadı. Ama O,19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, tek başına yoluna ilk adımı attı. Erzurum, Sivas kurultayları yapıldı. Mustafa Kemal’in tek başına çıktığı yolda, halkımız örgütlenmeye, düşmanlarla savaşmaya başladı. Bilindiği gibi, sonuç başarıyla, ulusumuzun bağımsızlığa kavuşmasıyla bitti.



Hak belleyerek çıktığımız yolun ilk adımlarında, yalnız olabiliriz. Zamanla, bu yolun doğruluğu anlaşılır, yalnızlıktan kurtulup çoğalırız.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Hak Bellediğin Bir Yola Yalnız Da Olsan Gideceksin Anlamı
Hak Bellediğin Bir Yola Yalnız Da Olsan Gideceksin Anlamı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/07/Tevfik-Fikret-Sozleri-2.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/hak-belledigin-bir-yola-yalnz-da-olsan.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/hak-belledigin-bir-yola-yalnz-da-olsan.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content