Hastalıklar ve Tarihsel Gelişimi

HASTALIKLARA DAİR BATIL İNANÇLAR Özellikle tarih öncesi çağlarda, hastalıkların şeytani güçler tarafından yaratıldığına, hasta olan kişinin ...





HASTALIKLARA DAİR BATIL İNANÇLAR



Özellikle tarih öncesi çağlarda, hastalıkların şeytani güçler tarafından yaratıldığına, hasta olan kişinin ise büyücü, cadı vb. şeytani özellikler taşıdığına inanılmıştır. Kısaca o dönemler için hastalık ya da hastalıklar oldukça kötü manalara gelen bir durum olmuştur.



Bir diğer yandan dünya, kıtlık susuzluk ya da kirlilik nedeniyle oluşan ve çok sayıda kişi ya da bölgeyi etkileyen salgın hastalıklara sahne olmuştur. Bu gibi durumlarda ise bu hastalıkların dini güçler tarafından gönderildiği benimsenmiştir. Salgın hastalıkların son bulması için tanrılara adaklar adanmış, kız çocukları bile feda edilmiştir.



Yani bu dönemlerde bilimsel imkanlar gelişmediği ya da doğru gelişmediği için hastalıklar çoğu zaman tedavi edilememiştir. Hastalıklar hakkında bilimsel araştırma yapan kişilerin söylediklerineyse çoğu zaman itibar edilmemiş, bu kişiler toplumdan dışlanmış ve çeşitli cezalara çarptırılmıştır.



BİLİMİN GELİŞİMİ VE HASTALIKLARIN TEDAVİSİ



Hastalıklara dair bu kadar yanlış bilgi var iken bir yanda da eski Mısır-Yunan gibi toplumlarda hastalıkların tedavi edilmesi, ölülerin bedenlerinin bilimsel yöntemlerle çürümesinin engellenmesi gibi metotlar geliştiriliyordu. Bu toplumlarda yeşeren tıp bilimi ilerleyen yüzyıllarda anatomi, biyoloji gibi bilimler üzerine yapılan araştırmalar ve teknolojik gelişmelerin de katkısı ile daha gelişmiş bir hale ulaşmıştır.



GÜNÜMÜZÜN HASTALIKLAR İÇİN SAĞLADIĞI İMKANLAR



Yaşadığımız toplumda ise bir çok ölümcül hastalık için tedavi yöntemleri bulunmuş, bazı hastalıklara yakalanmadan onları ortadan kaldırmak için aşı gibi çeşitli ilaçlar üretilmiş ve günümüzü tehdit eden ölümcül bazı hastalıklar için ise halen üretilecek tedavi yöntemleri üzerine çalışılmaktadır.



Hastalıkların son bulmasına yardımcı olan bu gelişmeler ilk ortaya çıktığı zamanlarda sadece burjuva sınıfının ulaşabileceği bir konumda olsa da şu an dünya üzerinde yaşayan çoğu insanın erişim alanı içinde bulunmaktadır. Örneğin şu an eczanelerin çoğunun açık olmadığı gece saatlerinde bile hastalığımız için ilaca ihtiyaç duysak ankara nöbetçi eczaneler gibi bize yardımcı olacak internet içerikleri ile en yakın eczaneye ve ilaca ulaşabiliyoruz. Tedavi yöntemlerine ulaşamayan dünya üzerindeki insanlar için ise yardım kuruluşları, gereken tedavi yöntemlerini onlara ulaştırmak için bir takım çalışmalar yürütmektedir. Devam eden bu çalışmalar sayesinde imkanların olması gerektiği gibi ulaşamadığı her insanı hastalıktan korumaya, hastalıklar yüzünden meydana gelebilecek ölümleri azaltmaya çaba gösterilmektedir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Hastalıklar ve Tarihsel Gelişimi
Hastalıklar ve Tarihsel Gelişimi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/07/HastalC4B1klar.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/hastalklar-ve-tarihsel-gelisimi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/hastalklar-ve-tarihsel-gelisimi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content