Pelmatochromis Annectens Balığı Özellikleri ve Bakımı

Pelmatochromis Annectens Balığı nasıl bir balıktır? Pelmatochromis Annectens Balığı türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve...



Pelmatochromis Annectens Balığı nasıl bir balıktır? Pelmatochromis Annectens Balığı türleri, üretimi, yaşam koşulları, beslenmesi, bakımı ve özellikleri hakkında bilgi.





PELMATOCHROMİS ANNECTENS



Ailesinin en güzel üyelerinden biridir. Doğal ortamında boyu 10 santime erişirse de akvaryumlarda ancak 8 santimi bulur. Dişi erkeğinden 2 santim daha küçüktür. Doğal olarak yaşadıkları yöre Liberya ve Nijeryanın akarsularıdır. Sağlıkla yaşadıkları ısı 26°C dır. Canlı yemleri severler. Arada sırada kuru yemlerle ile beslenilebilir.



Dwarf Cichlid’leri akvaryumda üretmek ve hatta, yaşatmak başlangıçta oldukça zor olmuştur. Ancak yaşadıkları ortama eğilindiğinde sağlıklı yaşamalarının ve doğal üremelerini sürdürmelerinin koşulları bulunabilmiştir. Bulundukları ırmağın sert koşulları, yüksek akıntısı, bol çağlayanlı kayalık ortamında, yoğun bitki örtüsü ve girift kayalar arasında yaşayan bu türü, akvaryumun dar çerçeveleri arasında tutuklarken doğal ortamının olanaklar içinde gerçekleştirilmesi, ona yaşadığı ortamdan koparılmanın iç güdüsel tedirginliğini yendirecektir.



Akvaryumun bol ve gür bitkilerle bitkilendirilmesi, doğal taşlarla gizlenebileceği kovuk ve inlerin hazırlanması, hiç olmazsa akvaryumun arka plânda bir köşesinde uygun büyüklükte çiçek saksıları yerleştirilmesi, balığın yaşamasını sürdürmesi ve üreme dahil olmak üzere sağlıklı bir yaşamın gereklerini yerine getirebilmesi için zorunludur.



Bu gerekli koşullar sağlandığında «Dwarf Cichlid»lerin dünyadaki en renkli balıklar arasında olduğu görülecektir. Hatta bazı yetiştiriciler üreme halindeki bir «Dwarf Cichid»den daha güzel, renkli ve çekici bir balık olmadığını öne sürerler. Bir kaç önemli noktaya dikkat edildiği ve titizlikle uyulduğu takdirde üretilmelerinde pek zorluk çekilmez



Üretimde yararlanılacak çift bir diğerini eş tutmuş balıklardan seçilmelidir. Bu çift 25 litrelik küçük bir akvaryuma yerleştirilmelidir. Sağlıklı ve gür yapraklı bitkilerle sık bir bitki örtüsü oluşturulmalı ve akvaryuma, çiftin içine girebileceği büyüklükte bir saksı konulmalıdır. Bu saksı yarı yarıya kuma gömülmeli, çiftin rahatça işleyebileceği bir genişlikte kapı bırakılmalıdır. Bu kapı bir mermer parçasıyla balığın giriş çıkışını engellemeyecek biçimde gizlenirse çift daha büyük güven hissedecektir.



Norma! yaşantısında, vakitlerinin çoğunu inlerinin içinde, yahut bir köşede bekleyerek ve gizlenerek geçirdiklerini izlersiniz. Besin aramaya çıktıklarında birdenbire hareketlenir, harikulade renkleriyle akvaryuma canlılık ve çekicilik kazandırırlar.



Üreme faaliyetlerinin başlayacağını balıkların renklerindeki canlılıktan, davranışlarından sezebileceğiniz gibi, bu devrede anal yörede görülecek küçük beyaz keseden de kesin biçimde öğrenebilirsiniz.



Çift yumurta döktüğü zaman bunları akvaryum içine yerleştirilen çiçek saksının iç kısmına bırakır. Alışılmışın dışında, çok küçük bir olasılıkla çift yumurtalarını yemeye başlayabilir. Ne kurtarabilirsem kurtarırım diye düşünürseniz böyle bir olasılığa karşı hazırlıklı olmalısınız. Daha önce sterilize ederek hazırladığınız bir akvaryumu, sterilize su ile doldurarak yedekte bekletmelisiniz. Böyle bir suyu 20 dakika 100 C’da kaynattıktan sonra soğutarak elde edeceğiniz gibi, %5 Metilen mavili eriyikten 5 litreye 3 damla oranıyla damlatarak da hazırlaya bilirsiniz. Akvaryumda özellikle yumurtaların bırakıldığı yörede çok kuvvetli bir hava akımı ile suda güçlü bir suni akıntı oluşturulmalıdır. Su ısısının 28°C da sabit tutulması uyulması gereken önemli noktalardandır.



Bu ön tedbirlerin tümüne rağmen ilk bir kaç denemede karşılaşılacak başarısızlık amatör üreticiyi ümitsizliğe düşürmemelidir. Yumurtaları saracak mantarlar onların bozulmalarına neden olabilir.



Sıcak kuşaklarda yaşayan pek çok üreticinin kaya tabanlı havuzlarda, bıraktıkları bir kaç çift ile üç ay içinde bin civarında yavru aldıkları görülmüştür.



Ilıman kuşaklarda ısı elverişsizliği nedeniyle bu yöntemin olumlu sonuç vermeyeceğini belirtmek gerekir. Bu yöreler için ufak akvaryurmlarda üretim yine en verimli yöntem olacaktır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Pelmatochromis Annectens Balığı Özellikleri ve Bakımı
Pelmatochromis Annectens Balığı Özellikleri ve Bakımı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/07/Pelmatochromis.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/pelmatochromis-annectens-balg.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/08/pelmatochromis-annectens-balg.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content