Deniz Süngerleri Hakkında Bilgi

Deniz süngerleri ile ilgili olarak genel bilgilerin yer almış olduğu ve sünger avcılığı hakkında da bilgilendiren yazımız. Denizlerin dipl...

Deniz süngerleri ile ilgili olarak genel bilgilerin yer almış olduğu ve sünger avcılığı hakkında da bilgilendiren yazımız.



Deniz Süngeri



Denizlerin diplerinde kayalara yapışık yaşayan ufacık hayvanlardır. His ve hareket organları olmadığı için bitkisel bir yaşam sürerler. Tek başına yaşayanlar var ise da, daha çok geniş topluluklar halinde bulunurlar, denizlerin diplerinde geniş «sünger tarlaları» meydana getirirler. Süngerler, genel olarak, tomurcuklanma ile çoğalırlarsa da, yumurtayla üreyenleri de vardır.



Süngerlerin bir çok çeşidi vardır. Tatlı suda yaşayan bir cinsinden başka derhal hepsi deniz suyunda yaşarlar. En fazla, derin sıcak denizler gelişmelerine elverişlidir. Kâse, sürahi, çalı demeti yığını şeklinde değişik biçimlerde sünger yığınları vardır.



Sünger Avcılığı



Deniz ürünleri içinde süngerler mühim bir yer meblağ. Bunların içinde «hela süngerleri» en fazlaca para edenidir. Sünger avcıları ellerinde sivri, keskin bir bıçakla denize dalarlar, suda kalabildikleri sürece kayalardan kesip kopardıkları süngeri torbalarına doldurarak su yüzüne çıkarlar. Gemilerin arkasına takılan demir taraklarla denizin dibini tarıyarak da sünger çıkartılırsa da, sünger avcılığı daha çok, dalgıçlar, ya da dalgıç odaları indirerek yapılır.



Wc süngerleri, sudan çıkarıldıktan sonrasında kaynatılır, bir takım kimyasal maddeler karıştırılarak renkleri giderilir, temizlenir.



Bu tür süngerler Akdeniz ve Antil Adaları civarlarında çok mevcuttur. Ege ve Akdeniz kıyılarımızda çıkarılan süngerler hem bolca, hem de iyi türdendir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Deniz Süngerleri Hakkında Bilgi
Deniz Süngerleri Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/deniz-sungeri.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/deniz-sungerleri-hakknda-bilgi.html
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/deniz-sungerleri-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content