Ortaçağ Hakkında Bilgi

Ortaçağ ile ilgili olarak genel ve kısaca bilgilerin verildiği Ortaçağ dönemini kısaca anlatan yazımız. Tarihin başlıca bölümlerinden birid...

Ortaçağ ile ilgili olarak genel ve kısaca bilgilerin verildiği Ortaçağ dönemini kısaca anlatan yazımız.



Ortaçağ

Tarihin başlıca bölümlerinden biridir. İlkçağ’la Yeniçağ arasındaki çağa «Ortaçağ» denir. Batı Roma İmparatorluğu’nun yıkıldığı tarih olan 476’da başlar; Doğu Roma İmparatorluğu’nun (Bizans’ın) yıkılması ile, 1453’te sona erer. Bin yıla yakın sürmüş olan Ortaçağ, böylece, Fâtih Sultan Mehmet’in İstanbul’u alması ile kapanmış, Yeniçağ başlamıştır. Öte yandan, Ortaçağ’ın sonu olarak Amerika’nın keşfi tarihi olan 1492’yi kabul eden tarihçiler de vardır.



Ortaçağ, Batı medeniyetinde hiç de parlak bir devir değildir. Ortaçağ boyunca, bilhassa başlangıçta, medeniyet alanında ilerlemenin yavaşladığı, hatta duraklayarak gerileme başladığı görülür. Çeşitli yönlerden gelen barbar kavimlerin istilasına uğrayan Avrupa’da gerek sanat, gerekse bilim alanında önemli bir hareket kaydedilmemiştir. Hunlar’ın, Germenler’în, Gotlar’ın, daha bazı kavimlerin Avrupa’yı kasıp kavurmaları, güneye, İtalya’ ya kadar inip yolları üzerinde rastladıklarını yakıp yıkmaları sonucunda eskiden kalan sanat eserleri de ortadan kalkmıştır.



Avrupa’nın bu durumuna karşılık Yakın Doğu’da gerek sanat, gerekse bilim en yüksek seviyesine erişmiş bulunuyordu. İlkçağ’da Eski Yunanlılarla Romalılar’ın üstünlükleri Ortaçağ’da Araplar’a geçmişti.



Ortaçağ’ın en önemli olaylarından biri Müslümanlığın doğuşudur. Böylece yepyeni bir din görüşü altında birleşen Araplar, kurdukları imparatorlukla, bu kültürün yayılmasını sağladılar. Afrika’nın kuzeyinden dolaşarak İspanya’nın güneyine çıktılar, kültürlerini Avrupa’ya sokmayı başardılar.



Macera peşinde koşan derebeylerin, komutanların, zengin olma amacı ile düzenledikleri Haçlı Seferleri’nin de Batı dünyası üzerindeki etkileri büyük oldu. Bu seferlerden, başta İstanbul olmak üzere, Anadolu’da yol üzerinde bulunan kasabalar, şehirler, Antakya, Kudüs gibi bilim, sanat merkezleri büyük zararlar gördü; yalnız, yağmadan başka bir şey düşünmeyen Avrupalılar bu seferler boyunca pek çok şey öğrendiler. Kâğıt, barut, pusula gibi çok önemli buluşlar böylece Batı’ya geçti, Batı kültürünün ilerlemesine yardım etti.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ortaçağ Hakkında Bilgi
Ortaçağ Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/ortacag.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ortacag-hakknda-bilgi.html
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ortacag-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content