Kamp Nedir?

KAMP a. (fr. camp). 1. Askeri bir birliğin konaklama ya da eğitim yeri. 2. Konaklama alanı ya da geçici olarak yerleşilen (çadırlar...

KAMP a. (fr. camp).

1. Askeri bir birliğin konaklama ya da eğitim yeri.

2. Konaklama alanı ya da geçici olarak yerleşilen (çadırlarda, barakalarda vb.) yer; orada bulunan tesisler ve bu tesislerde kalan insanların tümü: Kızılay kampı. Kamp oluşturmak. Kampın yeri çok güzeldi, izci kampı.




3. Bu yerde kalma, konaklama: Kamp yaşamı. Kamp bir ay sürdü.

4. Resmi kurum ya da kuruluşların çalışanlarına dinlenmeleri için belirgin sürelerde ve dönüşümlü olarak kullanmak suretiyle düzenlemiş olduğu dinlence yeri, orada bulunan tesisler ve burada kalan insanların tümü: Yazın bankanın kampına gidecekler.

5. Bir takım kimselerin hususi ya da politik nedenlerden dolayı toplandığı, yerleştiği ya da yerleştirildiği yer; orada bulunan tesisler ve insanların tümü: Sığınmacı kampı. Felaketzedeler için kamp oluşturmak.

6. Bilhassa politik alanda inançları, ideolojisi, çıkarları açısından, bir gruba ya da o grup içinde yer edinen bir kesime karşıt olan insanoğlu, partiler vb. grubu: Siz hangi kamptasınız, bizlerden mi, bizlere karşı mı? ülkeyi kamplara bölmek.

7. Kamp oluşturmak, bir mekanda çadır, baraka vb. kurarak geçici bir süre kalmak suretiyle yerleşmek. || Çabalama kampı, mahkûmların zorla çalıştırıldıkları alan ve oradaki tesislerin tümü. || Toplama kampı - TOPLAMA.


—Ask. Tutsak kampı, cenk esnasında esir edilen düşman askerlerinin toplandığı yer. (Cenk tutsağı tahliye işlemi etrafında, toplama merkezlerinde toplanan tutsaklar ilkin kolordu geçici nezaret yerine, bir süre sonra ordu geçici nezaret yerine ve ordan da cenk tutsağı kampına götürülür. Tutsaklara yapılacak işlemler Cenevre konvansiyonuna giren anlaşma kurallarına uygun olarak yapılır)


—Eğit. Çocuk kampları, ilk ve ortaokul öğrencilerinin elverişli sıhhat ve eğitim koşulları içinde, güzel ve yararlı bir dinlence geçirmeleri, bedence güçlenmeleri için açılan dinlenme bölgeleri. (Türkiye'de bu şekilde uygulamalar Ulusal eğitim gençlik ve spor bakanlığı, Kızılay benzer biçimde kurumlar tarafınca yapılmaktadır.)


—Oto. Kamp otosu, iç düzenlemesi, bir seyahat ya da dinlence esnasında geçici ev olarak kullanılacak şekilde tasarlanmış özdevinimli taşıt. (Bk. ansikl. böl.) kamp otosu


—Spor. Kampa alabilmek, yeni sezona ya da bir karşılaşmaya hazırlanmak amacıyla, sporcuların çabalama ve yaşam biçimlerini kulüp tesisleri, otel vb. bir mekanda kontrol altına alabilmek.


—ANSİKL. Oto. Kamp otosu ya seri halde üretilmiş ve düzenlenmiş bir kamyonet ya bir şasi-kabin üstüne yerleştirilmiş bir karavan ya da amerikalılar'ın “truckcamper" söylediği ve düzgüsel bir taşıtın kasa tabanına cıvataianmış, içinde oturulabilir bir modül olabilir; bu da taşıttan tek başına yararlanmayı sağlar. Sürücü mahallinin üstündeki oturma yerinin uzantısı durağan bir yatağın yerleştirilmesine olanak verir ve kimi kamp otolarında altı ya da yedi şahıs yatabilir. Bununla beraber, pek çok Garp vatanlarında kamp otosunun yüksekliği, 2,5 m'yi, uzunluğu da 15 m'yi aşamaz.

Kaynak: Büyük Larousse







  • 2009 yılı Kapızlı kamp tarihleri belirlendi mi?


  • Fethiye Ölü Deniz taraflarında kamp özgür mi?


  • Rüyada Kamp Görmek



kamp

isim Fransızca camp





1 . Çadır ya da baraka benzer biçimde eğreti tekniklerden oluşturulan konak yeri:

"Beni o şekilde bir dinlenme kampına alsınlar ki, kapıdan girerken kimlik kartımla beraber kişiliğimi de kapıda bırakayım."- H. Taner.

2 . Bu yerde konaklama.

3 . Kurum ve kuruluşlarda çalışanların dinlenmek, eğlenmek için gittikleri konaklama yeri.

4 . Tutsakların ya da siyasal sürgünlerin toplanıldığı yer.

5 . Belirgin bir fikir çevresinde birleşen topluluk:

"Esnasında ayrı siyasal kamplarda birbirlerinin karşısına çıksalar da, düşman görmezler birbirlerini."- N. Cumalı.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller

kampa girmek (ya da kamp yapmak)

kamp oluşturmak

Birleşik Sözler

çıplaklar kampı

dinlenme kampı

temerküz kampı

toplama kampı


kamp ingilizcesi


1. camp.

2. summer camp (for children or youth).

3. campground.

4. camping.

-a çýkmak to go camping.

-a girmek (for athletes) to go somewhere in the country for preseason training.

- oluşturmak to pitch camp.

- yeri campsite, campground.





  • 2009 yılı Kapızlı kamp tarihleri belirlendi mi?


  • Fethiye Ölü Deniz taraflarında kamp özgür mi?


  • Rüyada Kamp Görmek


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kamp Nedir?
Kamp Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kamp-nedir.html
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/kamp-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content