Tutumlu Olmak Nedir?

Tutumlu olmak nedir ve niçin önemlidir? Tutumlu olmanın yolları nedir? Tutumlu olmak ile ilgili yazı. Tutum, parayı, malı ve zamanı yerine ...

Tutumlu olmak nedir ve niçin önemlidir? Tutumlu olmanın yolları nedir? Tutumlu olmak ile ilgili yazı.



Tutum, parayı, malı ve zamanı yerine nazaran en iyi şekilde kullanmaktır. Cimrilikle tutumluluğu birbirine karıştırmamak gerekir. Tutumlu insan, yaşamsal ve mecburi olan gereksinimleri için para harcamaktan çekinmez. Hasispinti ya da cimri kişiler, yaşaması ve sağlığı için lüzumlu olan şeylere dahi para harcamaktan korkar.

Hastalanılmış olduğu süre dahi doktora gitmez ve ilaca para vermez. Para kazanmak, kazanılmış olduğu parayı da biriktirmek için gece gündüz çalışır. Bu benzer biçimde kimseler varlık içinde yoksul yaşarlar. Bunların kendilerine hayrı olmadığı benzer biçimde, başkalarına da asla hayrı olmaz.



Kazancının hepsini harcamayarak, bir kısmını biriktiren, eşyasını iyi kullanan, zamanını değerlendiren ve sağlığını korumuş olan insanlara “tutumlu insan” denir. Tutumlu insanoğlu hiç kimseye muhtaç olmazlar. Hem kendilerine hem de ailelerine, vatan ve millete yararlı olurlar.



Tutumun türlerini dört ana bölümde toplayabiliriz:
1- Parada Tutumlu Olmak: Elimize geçen paranın bir kısmını geleceğimiz için bankada hesap açarak biriktirmekle olur.



2- Malda Tutumlu Olmak: Bizlere kalan malları har vurup harman savurarak bitirmemek; giydiğimiz, kullandığımız eşyaları temiz olarak ve iyi korumakla olur. Yediği yemeğin yarısını tabakta bırakan, elbiselerini kirleten, ayakkabılarını boyamayan, okul sıralarını çizen, yazı yazan, tebeşirleri boşa harcayan, muslukları, elektrikleri açık bırakanlar tutumlu değildirler.



İnsanlar malda tutumlu olmaya minik yaşta alıştırılmalıdırlar. Bu bir eğitim işidir. Aile ve okul, çocuğa bu eğitimi kazandırmalıdır. Ters halde yarın yetiştikleri süre hiçbir şeyin kıymetini bilmez; mal ve eşya sahibi olmazlar.



3- Zamanda Tutumlu Olmak: Zamanı iyi değerlendirmek, tembellik etmemekle olur. Zamanı iyi değerlendirip boşa süre harcamayan insanoğlu, rahat ve rahat bir yaşam yaşarlar. Atalarımız “Zaman nakittir” “Vakit parayı, para da malı kazanır” demişler.



4- Sağlıkta Tutumlu Olmak: Sağlığımızı tehdit eden şeylerden uzak durmak, vücudu yıpratmamak, hastalıklardan korumakla olur. Sağlığı yerinde olmayan bir insanoğlunun parasının, malının hiçbir kıymeti yoktur. Kanuni Sultan Süleyman, “Halk içinde saygın bir nesne yok devlet benzer biçimde. Olmaya devlet cihanda bir nefes esenlik benzer biçimde” diyerek sağlığın önemini çok anlamlı bir biçimde dile getirmiştir.



Parada, malda zamanda ve sağlıkta tutumlu olmaya çalışmalıyız. Böylelikle hem kendimize, hem ailemize, hem de milletimize yararlı birer insan oluruz. Bu, hem kendimize hem de yurdumuza karşı bir görevimizdir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Tutumlu Olmak Nedir?
Tutumlu Olmak Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kumbara-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/tutumlu-olmak-nedir.html
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/tutumlu-olmak-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content