Uluslararası Etkinliklerin Toplumlar Arası Etkileşimdeki Rolü

Internasyonal Etkinliklerin Toplumlar Arası Etkileşimdeki Görevi nedir? Kültürlerin yakınlaşması ve değişik kültürlerin etkileşimi hakkında ...

Internasyonal Etkinliklerin Toplumlar Arası Etkileşimdeki Görevi nedir? Kültürlerin yakınlaşması ve değişik kültürlerin etkileşimi hakkında bilgi.



Geniş bir aileyi oluşturan Dünya toplumlarının birbirlerini tanıması, ülkeler arası haberleşme-iletişim ve etkileşimin artması, ülkeler içinde hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin gelişmesi ve ülkelerin kaynaşmasında, internasyonal etkinlikler olan sanat ve kültür festivalleri, bilimsel emekler için meydana getirilen organizasyonlar, spor organizasyonları ve internasyonal tecim fuarlarının önemi büyüktür.



Dünya’daki değişik kültürlerin buluşma noktası olan internasyonal bu etkinlikler, Dünya’da barışın sağlanmasında ve toplumların birbirini tanımasında çok etkili işleve haizdir.



Dünya olimpiyatları internasyonal spor etkinliklerinden en mühim olanlarından biridir, ilk kez Yunanistan’ın Atina şehrinde meydana getirilen bu etkinlik günümüzde tüm Dünya toplumlarının atılmış olduğu bir organizasyondur.



Dört yılda bir meydana getirilen bu olimpiyatların simgesi, üstünde beş renkli halka olan bayraktır. Mavi, sarı, siyah, yeşil ve kırmızı renkli halkaların her birisi bir kıtayı simgeler. Avrupa, Asya, Afrika, Okyanusya ve ABD kıtalarını simgeleyen halkaların renklerinden minimum birisi her ülkenin bayrağında vardır.
Olimpiyat Oyunları



Olimpiyatlara katılan sporcular içinde ırk, dil, din ve siyasal görüş açısından hiçbir ayırım yapılmaz. 15 günlük süre içinde olimpiyatlara katılan insanoğlu, olimpiyatların yapıldığı ülke insanları ve izlemeye gelenler içinde dostane ilişkiler gelişir. Birbirlerini tanırlar.



Olimpiyatların düzenlenmiş olduğu ülke devamlı değiştiğinden bu olimpiyatların kendi devletlerinde yapılmasını isteyen ülkeler içinde büyük yarış söz mevzusudur. Gelecek yıllarda vatanımızda de bu olimpiyatların düzenlenmesi için emekler yapılmaktadır.



Olimpiyatlar düzenlenmiş olduğu ülkenin tanıtımı için iyi fırsattır. İzlemeye gelen insanoğlu uzun süre kalmış olarak harcama yaparlar, iyi bir döviz girdisi elde edilir.



Vatanımızda de bir ayağı meydana getirilen Formula 1 yarışlarının ülkemizin tanıtımına katkısı bu şartları açıkça ortaya koymaktadır.



Internasyonal tiyatro ve film festivalleri, fuarlar, spor karşılaşmaları, bilimsel çabalama organizasyonları, internasyonal konferansların sayısı her geçen gün çoğalmaktadır.



Vatanımızda organize edilen ve Mustafa kemal atatürk’ün Türk ve Dünya Evlatları’na hediye etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Dünya’nın dört bir yanından gelen çocuklar birbirlerini tanıyıp, kaynaşmakta ve kardeşlik duygulan gelişmektedir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Uluslararası Etkinliklerin Toplumlar Arası Etkileşimdeki Rolü
Uluslararası Etkinliklerin Toplumlar Arası Etkileşimdeki Rolü
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/olimpiyatlar.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/uluslararas-etkinliklerin-toplumlar.html
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/uluslararas-etkinliklerin-toplumlar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content