1 Vitamin Nedir? 3 D vitamini Vitaminler hangi besinlerde bulunmaktadır, A vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, D vitamini hangi bes...
1 Vitamin Nedir?
3 D vitamini
Vitaminler hangi besinlerde bulunmaktadır, A vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, D vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, E vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, K vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, B1, B2, B3, B11, B16, C vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır.
Vitaminler hangi besinlerde bulunmaktadır, A vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, D vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, E vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, K vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, B1, B2, B3, B11, B16, C vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır.
Vitaminler hangi besinlerde bulunmaktadır, A vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, D vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, E vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, K vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır, B1, B2, B3, B11, B16, C vitamini hangi besinlerde bulunmaktadır.
Vitamin Nedir?
Vitaminler, sıhhatli yaşamın olmazsa olmaz bir parçası olan organik bileşiklerdir. Vitamin Latince yaşam anlamına gelen “vita” sözcüğünden oluşur. Vitaminler yağda ve suda eriyenler olarak iki gruba ayrılır .
Yağda Eriyen Vitaminler; A, D, E ve K vitaminleridir .
Suda Eriyen Vitaminler; B grubu vitaminler ile C vitaminidir .
Vitaminlerin Önemi
A Vitamini
Enfeksiyonlara karşı direnci arttırır düzgüsel gelişme, üreme, kemik ve diş gelişimi, görme için gereklidir. Cildin tırnakların ve saçların sıhhatli kalmasını sağlar. Diş ve dişetleri için büyük ehemmiyet taşır .
Kayısı,kuşkonmaz,maydanoz,ıspanak, havuç,kereviz, marul, portakal, erik, domates
İnce bağırsaklardan kalsiyumun emilmesine destek verir, kalsiyumun kemiklerde ve dişlerde tutulmasını sağlar .
Balık yağı, balık, yumurta, tereyağı, karaciğer, et, sebzeler, güneş
Antioksidan etkilidir. Alzheimer hastalığının ilerlemesini yavaşlatıyor Yaşlı kişilerde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlar .
Buğday, tohumlu besinler, soya fasülyesi yağı, arı sütü, koz, marul, tere, kereviz, maydanoz, ıspanak, lahana, mısır yağı, mısır, yulafta
Karaciğere gelen Kvitamini burada üretilen bir takım pıhtılaşma faktörlerinin yapımında rol alır. Kvitamini takviyesi yanlızca kanamalı hastalarda verilir.
Ispanak,kabak, marul, yeşil domates, yeşil biber, inek sütü, peynir, tereyağı, yumurta, kırmızı et, pirinç, karaciğer, mısır, muz, şeftali, çilek
Kasların ve sinir sisteminin faliyeti için gereklidir.Yetersizliğinde iştahsızlık, huzursuzluk, hafıza zayıflığı ve dikkat azalması görülür.
Buğday, kepek, bira mayası, taze sebze meyve, koyun eti, sığır eti, balık eti, yumurta, süt
Eksikliğinde dilde kızarma, yanma hissi, ağız çevresi ve dudaklarda kızarma, tahriş, çatlaklar, gözlerde kaşıntı, yanma hissi, katarakt oluşumu, saçların dökülmesi, çocuklarda gelişme yavaşlaması, kilo kaybı, sindirim sorunları oluşur .
Karaciğer, böbrek, buğday unu, patates, et, süt, yumurta, peynir, kepek, yeşil sebzeler, havuç, fındık, yer fıstığı, mercimek
YORUMLAR