24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım öğretmenler günü hakkında yazı. 24 Kasım’da niçin öğretmenler günü kutlanır ve öğretmenler günü niçin önemlidir. Her yıl 24 Kasım...

24 Kasım öğretmenler günü hakkında yazı. 24 Kasım’da niçin öğretmenler günü kutlanır ve öğretmenler günü niçin önemlidir.



24 Kasım Öğretmenler Günü



Her yıl 24 Kasım’da öğretmenlerin cemiyet içinde yerini, kıymetini ve önemini daha da saygınlaştırmak için düzenlenen bir gündür. 24 kasım’da öğrenciler ile öğretmenler içinde saygıyı, dayanışmayı ve doğal ki sevgi bağlarını güçlendirmek için etkinlikler düzenlenmektedir. Şimdiye kadar emek vermiş emekli öğretmenlerimzi anarken öğretmenlik mesleğine yeni giriş yapmış olanların ise iyi mi mukaddes bir meslek içinde olduklarını göstermek ve öğretmenlik mesleği bilincini aşılamak için her 24 kasım günü bilhassa okullarda öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.



ÖğretmenVatanımızda ilk öğretmenler günü kutlamaları yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100. doğum yıldönümüne denk gelen senede 24 kasım 1981 senesinde kutlanmıştır. Günümüzde vatanımızda kullanılan alfabemiz Türk milletinin büyük bir bilgisizlik içinde kavurulup mahvolmasından kurtarabilmek adına (ki bu mevzuda başarı göstermiş olunmuş ve okuma yazma yüzdesi uygar ülkeler seviyesine gelmiştir) Mustafa Kemal Atatürk’ün de bizzat içinde bulunmuş olduğu bir emek verme grubu tarafınca 1928 senesinde benimsenmiştir.



İşte bu yeni alfabeyi eski arapça ve osmanlıcanın zor öğrenilmesi sebebi ile okuma yazma oranının oldukça düşük olduğu vatanımızda okur yazarlık oranını yükseltmek için 24 kasım 1928 senesinde o dönemki adı ile Millet Mektepleri (Millet okulları) açıla gelmiştir. Ek olarak yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’te başöğretmen duyuru edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk her gittiği yerde ve her fırsatta tahta başlangıcında yeni alfabeyi öğretmek için elinden gelen tüm çabayı göstermiş ve bu mevzuda da başarı göstermiş olmuştur.



Bu sebepledir ki yeni alfabemizin kabul edilip yüce önder Mustafa kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen duyuru edilmiş olduğu 24 kasım gününü öğretmenler günü olarak kutlamak ve çeşitli etkinliklerle geçirmekteyiz. 24 kasım günü öğretmenlik mesleği ile ilgili ve öğretmenler ile ilgili tüm problemler masaya yatırılmakta ve bu mesleğin dolayısıyla toplumun gelişimi için yeni umar ve teknikler için kararlar da alınmaktadır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: 24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/24-kasim-ogretmenler-gunu-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/24-kasm-ogretmenler-gunu.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/24-kasm-ogretmenler-gunu.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content