Aleksandr Puşkin Kimdir?

Rusların ünlü şair ve yazarı olan Aleksandr Sergeyeviç Puşkin hayatı ve eserleri ile ilgili olarak genel bilgilerin yer aldığı yazımız. Ale...

Rusların ünlü şair ve yazarı olan Aleksandr Sergeyeviç Puşkin hayatı ve eserleri ile ilgili olarak genel bilgilerin yer aldığı yazımız.



Aleksandr Sergeyeviç PuşkinAleksander Sergeyeviç Puşkin (6 Haziran 1799, Moskova, Rusya – 10 Şubat 1837, St. Petersburg, Rusya)



Ünlü bir Rus şairidir. Moskova’da doğdu. Babası ona daha çok küçük yaşta, kuvvetli bir edebiyat sevgisi, özellikle Fransız edebiyatına karşı kuvvetli bir bağlılık aşılamıştı. Napolyon’a karşı yapılan savaşlar, Aleksandr Puşkin’e ilk şiirleri için ilham verdi. Liseyi Puşkin bitirince, Dış İşleri Bakanlığında memur oldu. Öte yandan «Arzamas» adındaki ilerici, hürriyetçi edebiyat topluluğuna girmişti. Bu yüzden, Çar hükümetinin gözünden düştü, Yekaterinovya’ya, oradan Kişinev’e, Odesa’ya sürüldü.



Aleksandr Puşkin 1820-1824 arasında 5 yıl süren bu sürgün hayatı sırasında İngiliz şairi Byron’un eserlerini okudu, inceledi. Onun etkisiyle «Kafkas Esiri», «Bahçesaray Çeşmesi», «Yevgeniy Onyegin» gibi eserlerini yazdı. 1824’te, komutanı Prens Voroznovoz hakkında yazdığı ağır bir hiciv dolayısı ile bu sefer kendi arazisinin bulunduğu Mihailovski’ye sürüldü.



Aleksandr Puşkin, genç yaşında, bir düello sonunda ölmüştür. Karısını çok kıskanıyordu. Bu yüzden, Rus ordusunda hizmet gören, sonradan Baron von Heckeren adını alan Georges d’Antes adında, Fransız asıllı bir subayla düello etti. Ölüm derecesinde yaralandı, iki gün sonra Petersburg’da öldü.



Puşkin romantik Rus edebiyatının en kuvvetli yazarlarından biridir. Eserleri arasında «Boris Godunov»la «Yevgeniy Onyegin» gelir. Musorgskiy «Boris Godunov»u, Çaykovskiy de «Yevgeniy Onyegin»i birer opera halinde bestelemişlerdir. «Yüzbaşının Kızı», «Maça Kızı» en tanınmış hikayeleridir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Aleksandr Puşkin Kimdir?
Aleksandr Puşkin Kimdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/aleksandr-puskin.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/aleksandr-puskin-kimdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/aleksandr-puskin-kimdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content