Merhaba arkadaşlar. Bugün sizleri son yıllarda oldukça popüler olan Alkali Diyeti hakkında bilgilendireceğim. Kolay, hızlı ve sağlıklı zay...
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizleri son yıllarda oldukça popüler olan Alkali Diyeti hakkında bilgilendireceğim. Kolay, hızlı ve sağlıklı zayıflamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Alkali Diyeti Ender Saraç tarafından da önerilen diyetler arasında yer almaktadır.
Peki Alkali Diyeti Nasıl İşliyor ?
Alkali diyetinin çalışma prensibi, insan vücudunda yer alan ph değerlerinin asit yönünden alkali yönüne doğru çevrilmesiyle oluşmaktadır. Günümüzde tükettiğimiz pek çok besin insan vücudunun ph değerini asit yönüne doğru arttırmaktadır. Bunlar rafine gıdalar, kızartmalar, beyaz un ve benzeri gıdalardır. İnsan vücudu hafif alkalidir bu da ortalama bir insanın ph değerinin 7,4 olması gerektiğini gösterir. Alkali Diyeti ile bu oran korunarak hızlı, sağlıklı ve kolay bir şekilde kilo verilmektedir. Alkali Diyeti ile 1 ayda 7 kilo vermek mümkün !
Yüksek Asit Değerine Sahip Gıdalar Zararlı mı ?
Asitik değeri yüksek olan gıdaların insan vücuduna pek çok etkisi vardır. Bunlar arasında en sık görülenler mide ağrısı, depresyon, yorgunluk ve uyuşukluk, sinirlilik ve mide de yanma gibi etkilerdir. Bu gıdaları tüketmenizden ötürü kendinizi çok yorgun hissedebilir, yürümeye dahi haliniz olmadığını hissedebilirsiniz. Pek çok araştırmaya göre ise asit oranı yüksek gıdaların kilo alımına neden olması.Bu gıdalara örnek olarak makarna, kek, börek, pasta gibi yiyecekler gösterilebilir. Bu yiyeceklerin aşırı tüketilmesi sonucunda yağ asidi üretimi artarak vücudun belli bölgelerinde depolanmasına sebep olur. Buda sizin kilo almanıza neden olur.
Salatalık, brokoli, ıspanak, zencefil, zerdeçal, pazı, ısırgan otu, karpuz, hindibağ, buğday çimi, soya filizi, soya lesitin, çörek otu, nane, karbonat, hurma, zeytin yağı, kırmızı ve kara turp, doğal tuz…
Bunlar dışında şekersiz komposto yaparak asidik gıdaların etkisini azaltmanız mümkün.
Asidik Gıdaların Listesi
Yumurta, kümes hayvanları, süt ürünleri, beyaz un, şeker, hardal-mayonez-ketçap, şarküteri ürünleri, gazlı içecekler, alkol, aşırı kahve ve siyah çay, abur cuburlar (cips vs..)
YORUMLAR