Astım Hastalarına Doğal Reçete

Mevsim geçişlerinde ve özellikle de kış mevsiminde birçok sebepten ötürü hastalıklara daha sık yakalanılmaktadır. Bunun yanı sıra kronik has...

Mevsim geçişlerinde ve özellikle de kış mevsiminde birçok sebepten ötürü hastalıklara daha sık yakalanılmaktadır. Bunun yanı sıra kronik hastalıklar da kişinin hayatını olumsuz etkileyen durumlardandır. Ancak vitamin ve mineral yönünden zengin besinler ve bitkiler tüketilerek bağışıklık sisteminin korunması mümkündür. Soğuktan korunarak vücut ısısının stabil tutulması ve dengeli beslenme ile hastalıklara yakalanma riski en aza indirilmektedir.



Doğa insanların ihtiyacı olan hemen herşeyi insanlara sunmaktadır. Özellikle  ilaç sanayisinin ve medikal endüstrisinin günümüzde gelişmiş olması yine bitki kaynaklı olmaktadır. Ancak bilinçsiz ve fazla ilaç tüketimi uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir.



Çok mecbur kalınmadığı sürece vitamin desteği yahut benzeri medikal takviyelerin alınması birçok yan etki yapabilmektedir. Hal böyle olunca uzman doktorlar, doğal vitamin deposu sebze ve meyvelerin dengeli bir şekilde tüketilmesini önermektedir. Peki hastalıklara iyi gelen yiyecekler nelerdir? Vitamin ve mineral bakımından zengin yiyecekler nelerdir?



Öncelikle yeme-içme alışkanlıklarında sağlıksız yiyeceklerin, fast-food tüketiminin en aza indirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte ana ve ara öğünlerin de atlanmaması büyük bir önem arz eder. Özellikle astım gibi kronik rahatsızlığı olan bireylerin yeme-içme alışkanlıklarında sağlıklı gıdalara yönelmesi gerekmektedir.



Astım Hastaları Nasıl Beslenmelidir?



Kronik hastalıklar arasında en yaygın olan hastalıklardan birisi de astım hastalığıdır. Halk arasında akciğer iltihaplanmasının kronik hali olarak bilinen astımın birçok nedeni bulunmaktadır. Başta sigara kullanımı olmak üzere stres, gerginlik, alerji, soğuk havalar astıma davetiye çıkaran nedenlerden en bilinenleridir.



Astım Hastalarının Tüketmesi Gereken  Yiyecekler



Doğada bulunan şifalı bitkiler, sebzeler ve meyveler hastalıklar ile mücadele etmek için doğal silahlardır. Peki astım hastalarının yaşadığı olumsuz durumu en aza indirecek ve astım ataklarının sayısını düşürerek hastalığın şiddetini asgari oranda tutacak bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?



Bitkisel besin kaynaklarını özellikle doğada ender bulunan bitkileri tüketirken mutlak suretle kontrollü, dengeli ve kararında tüketmek gerektiğini bilmek gerekmektedir. Peki astım hastalığına iyi gelen yiyecekler nelerdir?



Özellikle selenyum içeren besinlerin tüketilmesi astım hastaları için tavsiye edilmektedir. Bitkisel tedavi yöntemleri yeme-içme alışkanlıklarında farkındalık sağlandıktan sonra öğün aralarında nane ve okaliptus çayları içilerek solunum yollarında rahatlama sağlamaktadır.



Bitkisel tedavilere ek olarak özellikle kronik hastaların düzenli doktor kontrollerini yaptırması ve düzenli ilaç kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Astım hastalarının tüketmesi gereken besinler kadar az tüketmesi ya da hiç tüketmemesi gereken besinler de bulunmaktadır.



Bunlar vitamin ve mineral bakımdan zengin sayılmayan ve bronş hastalarına uzmanlar tarafından yasaklanan yiyecek türleridir. Bu yiyecekler astım krizlerini tetikleyici ve hastalığın şiddetinin artmasını sağlayan yiyeceklerdir. Bunun yanı sıra hastalıkta medikal tedaviler ve bitkisel tedaviler ile alınan olumlu sonuçları da yok edici potansiyele sahiptir.



Özellikle tuzlu ve bol baharatlı yiyeceklerden uzak durulması gerekmekedir. Bunlar kızarma, cips, çerez, fast-food, soya sosu, bol salçalı yemekler gibi sıralanabilmektedir. Astım hastalarına tuzlu yiyeceklerin yanı sıra doymuş yağ içeren besinlerin de tüketilmemesi önerilmektedir.



Doymuş yağ bağışıklık sisteminin giderek zayıflamasına yol açarken astım hastalığını zorlayıcı nedenlerden biri olan kilo problemlerine de yol açabilmektedir. Astım hastalığı tamamen tedavi etmek günümüz şartlarında mümkün değildir ancak dengeli beslenme ve düzenli doktor kontrolleri ile düzenli ilaç kullanımı sayesinde normal yaşantı sürdürülebilmektedir.



Dengeli beslenmek ve fazla kilo almamaya çalışarak astım krizlerinin sayısını azaltmanız mümkündür.



Astım hastalığı başta olmak üzere diğer hastalıkların tedavileri hakkında https://www.saglikfit.com/ ‘u ziyaret ederek daha fazla bilgi alabilir, hangi yiyeceğin hangi hastalığa faydalı olduğunu açıklayan bilimsel araştırmaları inceleyebilirsiniz.



SağlıkFit sağlık, hastalıkların denenleri, tedavileri, bitkilerin faydaları, yiyeceklerin kalorisi, besin değerleri, içerdiği vitaminler bilimsel araştırma sonuçlarına dayanarak paylaşan online sağlık platformudur.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Astım Hastalarına Doğal Reçete
Astım Hastalarına Doğal Reçete
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/astm-hastalarna-dogal-recete.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/astm-hastalarna-dogal-recete.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content