Atatürk’ün Sözleri

Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk’ün sarf etmiş olduğu sözlerden oluşan seçkimiz. Mustafa kemal atatürk’ün en güzel ve en kıyme...

Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk’ün sarf etmiş olduğu sözlerden oluşan seçkimiz. Mustafa kemal atatürk’ün en güzel ve en kıymetli sözleri.



Atatürk Sözleri

• Milletime şunu da uyarma ettim ki, kendimizi cihanın hakimi zannetmek gafleti bundan böyle devam etmemelidir. Hakiki mevkiimizi, dünyanın vaziyetini tanımamaktaki gafletle, gafillere uymakla milletimiz sürüklediğimiz felaketler yetişir!



• Tüm bu muvaffakiyetler yalnız bana ait eserim değildir ve olması imkansız. Tüm bu muvaffakiyetler milletin işbirliğinin neticesidir.



• Büyük devletler kuran ecdadımız esaslı uygarlık eserlerine de haiz olmuştur. Bu konuyu belgeleri ile aramak, incelemek Türklüğe ve Cihana tanıtmak biz için borçtur.



• Ulusal Savaşım kişisel hırstan değildir, ulusal idealden doğmuştur.



• Cumhuriyet ahlak-ı fazilete dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.



• Ne Mutlu Türküm Diyene!



•Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki, sinesinde yetiştirerek başının üzerine kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asliyi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin!



• Çağdaş olmayan insanoğlu uygar olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.



• Hanımlarımız, eğer milletin hakiki anası olmak istiyorlarsa erkeklerimizden ziyade münevver ve faziletkar olmaya çalışmalıdırlar.



• Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir… Türk milleti birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.



• Yüksek bir insan cemiyeti olan Türk milletinin zamanı bir vasfı da güzel sanatları sevmek ve onda da yükselmektir.



• Hepimiz milletvekili olabilir, vekil olabilir. Hatta cumhurreisi olabilir; fakat sanatkar olması imkansız.



• Ulusun varlığını sürdürmek için fertleri içinde düşündüğü ortak bağ, yüzyıllardan bu zamana kadar gelen şekil ve niteliğini değiştirmiş, yeni millet, dinsel ve mezhepsel bağlar yerine Türk ulusallığı bağı ile bireylerini toplamıştır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Atatürk’ün Sözleri
Atatürk’ün Sözleri
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/ataturk-sozleri-41.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ataturkun-sozleri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ataturkun-sozleri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content