Bebeklerde Göbek Bağı İltihabı

Bebeklerde göbek bağı iltihabı neden olur ve nasıl anlaşılır? Göbek bağı iltihabı nası geçer, tedavisi nasıl yapılmalıdır? Bebeklerde Göbe...

Bebeklerde göbek bağı iltihabı neden olur ve nasıl anlaşılır? Göbek bağı iltihabı nası geçer, tedavisi nasıl yapılmalıdır?



gobek-bagi



Bebeklerde Göbek Bağı İltihabı



Bebeği anaya bağlayan göbek bağı çocuğun vücuduna yakın bir yerden kesilir. Kesilen kısmın çocuğun vücudundaki parçası ise genellikle on gün içinde kuruyarak düşer, idrar ile mikrop kapabilecek olan bu bölge her gün iyice temizlenmelidir. Ancak göbek bağında bir akıntı, kızarıklık ya da şişme var ise bir iltihabi durum vardır.



Ne kadar önemlidir?



İltihap genellikle önemli olmayıp kolay tedavi edilir.



Muhtemel belirtiler



• Göbeğin şişmesi ve kızarması.

• Kabuk arasından akıntı.

• iltihaplı bir akıntı.



İlk olarak ne yapmalısınız?



Her alt değiştirmede bölgeye bakarak iltihaplı bir durumun olup olmadığını izlemek gerekir. Bir kızarıklık görünce doktora danışmalısınız.



Doktora başvurmalı mısınız?



Çocuğunuzun göbek bağının durumundan şüphelenirseniz doktora danışın.



Doktor ne yapacaktır?



• Doktor günde bir kaç kere kullanılmak üzere antibiyotikti bir krem ya da toz verebilir. Ayrıca günlük temizliğin nasıl yapılması gerektiğini de söyleyecektir.



• Doktor iltihabın genişlediğini ve çocuğun iç uzuvlarına yayıldığını görürse antibiyotik tedavisinin hastanede yapılmasını da isteyebilir.



Siz nasıl yardımcı olursunuz?



• Her alt değiştirmesi sırasında bu bölgeyi temizleyin. Bunu alkollü suya batırılmış bir pamukla yapabilirsiniz.



• Doktora ya da ebeye sorarak eczaneden iltihaba karşı bir toz alabilirsiniz.



• Kordon ve bebek bezi arasına temiz-bir gazlı bez yerleştirin. Bebek bezini göbeğin aşağı kısmında kalacak şekilde katlayın. Bu idrarın göbek çevresine yayılmasını önler.



• Tedaviyi kolaylaştırmak için bebeğin banyo suyuna biraz tuz ekleyin. Banyodan sonra bu kısmı iyice kurulayın.



• Kordonun kendiliğinden düşmesini bekleyin, koparmaya çalışmayın.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bebeklerde Göbek Bağı İltihabı
Bebeklerde Göbek Bağı İltihabı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/gobek-bagi.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bebeklerde-gobek-bag-iltihab.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bebeklerde-gobek-bag-iltihab.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content