Bilinçli Alışverişin Püf Noktaları

Bilinçli Alışverişin Püf Noktaları Meyvelerin iri ve gösterişli olanları değil, düzgün, çürüksüz, pörsümemiş, sulu ve lezzetli olanl...

Bilinçli Alışverişin Püf Noktaları

fayd00201




Meyvelerin iri ve gösterişli olanları değil, düzgün, çürüksüz, pörsümemiş, sulu ve lezzetli olanlarını seçilmeli. İri, gösterişli starking elmanın içi unlandığından, küçük Amasya elmasından daha lezzetsizdir. Portakalın kabuğu ince olanı, mandalinanın çekirdeksiz olanını seçiniz.

fayd00202

Yeşil yapraklı sebzelerin yaprağı bol ve yeşil olanları, patatesin yeşillenmemiş ve çillenmemiş olanları iyidir. Yeşil fasulyenin kırıldığında gevrek ve kılçıksız olanını seçiniz.

fayd00203

Yumurtanın en kalitelisi taze ve iri olanıdır. Yumurtanın sarısının koyu ve açık sarı olması besin değerini fazla etkilemez; taze yumurtanın hava boşluğu küçüktür, hafif değildir ve sallanırken ses gelmez.

fayd00204

Balığın iri veya küçük olması besin değerini etkilemez, taze olması önemlidir. Taze balığın solungaçları kırmızı, pulları yapışık, görünüşü diridir.

fayd00205

Etin yağsız olanının besleyici değeri daha yüksektir. Süt kuzusunun etinin önemli bölümü sudur. Kahvaltılık margarinlerin su oranı da yemeklik margarinden daha yüksektir. Saklama imkanı yoksa israfı azaltmak için gerektiğinden çok besin almayınız.

fayd00206

Un, bulgur, pirinç, makarna, nohut, mercimek, şeker gibi kuru besinler ile kapalı teneke, şişe veya kutularda satılan yemeklik margarin, sıvı yağ, zeytin ve salçaların aylık olarak satın alınmalı, et mutlaka buzlukta dondurularak ya da kavrularak saklanmalıdır.

fayd00207

Alışverişe giderken mutlaka nelerin satın alınacağını gösteren bir liste yapılmalı ancak, listede yeralmasına rağmen pazara az geldiği için fiyatı yüksek olan bir yiyeceğin yerine başka bir yiyecek tercih edilmelidir.

fayd00208

Turfanda sebzeden daha ucuz, lezzetli ve besleyici olan mevsimlik sebze ve meyve tercih edilirse az parayla daha dengeli beslenme sağlanmış olur.

fayd00209

Paketlenmiş besin satın alırken de dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü, ödenen paranın bir bölümü kullanılan ambalaj için alınıyor. Paketlenmiş yiyecek ve içeceklerden en çok satın alınan; konserve, süt, meyve suları, bisküvi ve meyve esansları, besin boyaları ve katkı maddeleri eklenerek hazırlanmış gıdalardır. Bunların hepsinin doğal ve taze olanları daha ucuz ve besleyicidir.

fayd002010

Paketin veya ambalajın delik, hasarlı olmamasına ve son kullanma tarihine dikkat ederek alınız. Konserve ve süt kutularında yarık, çatlak, kapaklarda bombe (dışa dönüklük) olmamalıdır. Kuru fasulye, nohut, mercimek, un, bulgur ve pirincin taşlı, topraklı, böceklenmiş ve küflenmiş olmamasına dikkat edilmelidir.

fayd002011

Satın alacağınız malları ve şartlarını iyi inceleme imkanı bulabilecek kadar alışverişe zaman ayırın.

fayd002012

Aç, yorgun ve hastaysanız, keyfiniz yoksa alışverişe çıkmayın.

fayd002013

Alışveriş için en uygun zamanı bekleyin. Mümkünse mağazaların tenha olduğu gün ve saatleri seçin. Böylece çok daha dikkatli alışveriş yapabilir ve satıcılardan daha iyi hizmet alabilirsiniz.

fayd002014

Satın alınacak malın çeşidine göre kullanım ve bakım özelliklerini öğrenin.

fayd002015

İndirimli satışların çekiçiliğine kapılıp, ihtiyacınız olmayan ve az kullanacağınız malları satın almayın.

fayd002016

İndirimli satışlarda dikkatli olun, malın modeli eski, serisi bitmiş defolu veya bozuk olabileceğini unutmayın.

fayd002017

Tartı ve ölçü aletlerinin kullanımına dikkat edin.

fayd002018

Taksitli satışlarda ödeme vadelerini ve diğer yükümlülükleri mutlaka öğrenin.

fayd002019

Kapınıza gelen satıcılardan alışveriş etmeyin.

fayd002020

Alışveriş sırasında yaptığınız sözleşmeyi dikkatlice okuyun.

fayd002021

Alışveriş sırasında alacağınız malı kontrol edin. Aldığınız malın garanti belgesini ve etiketini inceleyin. Her türlü malda iade veya değiştirme yapılıp yapılmayacağını öğrenin.

fayd002022

Gıda maddelerinin ve ilaçların imalat ve son kullanma tarihlerine bakın. Satın aldığınız mal bozuksa aldığınız yere başvurun. Şikayetci olmaktan çekinmeyin, sonuca ulaşmada kararlı olun, hemen pes etmeyin.

Kaynak: Milliyet





  • Windows XP Püf Noktaları ve İpuçları


  • Otomobil Bakımının Püf Noktaları


  • Burçların Püf Noktaları




Alışverişin yeni kuralları









Kadınların çoğu bir şekilde görüntüsünden hoşnutsuzdur. Yeni giysiler alarak ve gardıroplarını zenginleştirerek kendilerini daha iyi hissederler. Alışveriş yapma dürtüsünün arkasında yatan işte bu umuttur.Alışveriş çılgınlığı küresel krizle birlikte sona ererken, alıcıların bilinçlendiği bir döneme girildi.Ama alışverişe bilinçli çıkmanın birinci kuralını iyi öğrenin: Alışverişin mutluluk vereni 'kararında' yapılan alışveriştir.Burada dikkat edilmesi gereken nokta, ucuz ürün almanın her zaman tasarruf yapmak anlamına gelmediğidir.Bildiğimiz anlamda alışverişin modası geçiyor, haberiniz olsun. Artık tercih ettiğimiz mağazalarla 'duygusal' bir bağ kurmak ihtiyacındayız.

İŞİNİZE YARAYACAK BAZI İPUÇLARI


*Alışverişe çıkarken dersinizi çalışmış olun. Internet ve medya üzerinden araştırma yapın. Daha önceden ne kadar bilgili olursanız alışverişte yanlış karar verme olasılığınız o kadar düşecektir.


*Unutmayın, konu her zaman para değil. Kimin hangi koleksiyonu en iyisidir, en iyi seriler nerede ne zaman bulunur, bunlara dair bir fikriniz olmalı. Size hitap eden tasarımcıları ve markaları tanıyın.


*Girdiğiniz mağazada en iyi satış hizmetini beklemelisiniz. Eğer satış görevlilerin hal ve tavırları size yeterince tatmin edici gelmediyse, cüzdanınızı çantanızdan çıkarmayı düşünmeyin bile!


*Alışverişte yapılacak en büyük hata, ihtiyacınız olmayan bir şeye ihtiyacınız olduğunu sanmanızdır. Satın almadan önce kendinize o 'muhteşem' soruyu sorun "Bu ürün benim yaşam kalitemi artıracak ve beni muhteşem hissettirecek mi?" Eğer değilse, almayın onu.


*Sorulacak diğer bir soru ise "İleride bundan bıkacak mıyım?" Bir kaç ay sonra artık işinize yaramayacak bir şey için para ödemeye değer mi? O ürün gerçekten sizin zevkinize ve beklentilerinize uyuyor mu?


*Bütün mesele güven duymakta, kendinizi tanımakta ve yaşam tarzınızı iyi anlamakta yatıyor. Bunun kolay olmadığı doğru. Herkes alışverişte hata yapar ve kendi tarzına uymayan şeylere bir sürü para öder. Ama kendi stilinizi ve kendi güveninizi oluşturdukça, kendi alışveriş tarzınızı da yaratacaksınız.




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bilinçli Alışverişin Püf Noktaları
Bilinçli Alışverişin Püf Noktaları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/fayd00201.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bilincli-alsverisin-puf-noktalar.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bilincli-alsverisin-puf-noktalar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content