Hobiler - El Becerileri

KüÇüKLERE KULAKLIK İhtiyacınız olan malzemeler; Saç tacı, esnek olmasını tercih edin. Kumaş Silikon tabancası Mukavva Sünger y...

KüÇüKLERE KULAKLIK
İhtiyacınız olan malzemeler;
  • Saç tacı, esnek olmasını tercih edin.
  • Kumaş
  • Silikon tabancası
  • Mukavva
  • Sünger ya da elyaf
Saç tacımızı kaplamak için kumaştan ince uzun bir dikdörtgen keserek başladık. Kullandığımız kumaş döşeme kumaşına benzerlik gösteriyor, iç kısmı süet şeklinde, dış yüzeyi yumuşacık tüylü. Silikon tabancası yardımıyla tacımızı bu kumaş ile kapladık.






Ad: kulaklik1.jpg


Ad: kulaklik4.jpg



Kulaklıklar için mukavvadan 2 tane daire kestik ve her iki tarafına da elyaf yapıştırdık, kulakta yumuşak ve pofuduk durması için.



Ad: kulaklik2.jpg


Bir süre sonra bu daireleri kaplamak için kumaştan 2 değişik boyda 4 tane daire kestik. Bu konuyu yapmamızdaki gaye bitmiş fotoğraflarda daha iyi göreceğiniz suretiyle, kumaş birleşimlerini iç bölümde bırakmak istedik.



Ad: kulaklik5.jpg


İlk olarak büyük olan ile elyaflı mukavvayı kapladık, ortadaki açık kısmı minik daireyi kullanarak kapatacağız.



Ad: kulaklik3.jpg


Kaplanmış daireyi minik kumaş ile kapatmadan ilkin araya kapladığımız saç tacını yerleştirdik ve gene silikon tabancası yardımı ile birbirine yapıştırdık.
Bu şekilde kulaklığı da tamamlamış olduk.



Ad: kulaklik7jpg.jpg



Ad: kulaklik8.jpg


Ad: kulaklik9.jpg









Sebep: İçerik eklendi.






  • Hayvanların matematiksel becerileri hakkında bilgi verir misiniz?


  • Hobiler - Cam Boyama


  • Hobiler - Kumaş Boyama




Mum Yapımı


MUM YAPMA EKİPMANLARI:



İki Kattan oluşan Tencere

İki kattan oluşan tencere kullanarak mumunuzun oldukça yüksek ısılara ulaşmasını engelleyebilirsiniz. Kullandıktan sonrasında, mum artığı kurumadan ilkin kuru bir havlu ile silerek iki kattan oluşan tencerenin üst kısmını temizleyiniz.


Mutfak Folyosu


Bir parça folyo ya da bir fırın tepsisi, çok yararlı bir mum yapma ekipmanı olabilir. Bu ekipmanı, hazırlanmış fitilleri koymak, kullanılmamış mumu kurtarmak ve evde yapılmış mum tabakaları oluşturmak için kullanabilirsiniz. Mumu koymak için yanları yüksek - ortalama 3/4 inç (ortalama 1.9cm) - bir ya da daha çok siniye gereksinim duyacaksınız.


Daldırma Kutusu


Mumları daldırırken sıcak mumu içinde tutmak için bir daldırma kutusu kullanılabilir. El sanatları malzemeleri satan bir mağazadan bir daldırma kutusu satın edinebilirsiniz ya da evde kullanabileceğiniz dar ve uzun bir kap bulabilirsiniz. Bu kabın, yapmak istediğiniz mumdan en azından 2 inç (ortalama 5 santimetre) daha uzun olmasına dikkate ediniz. Mumu durağan bir ısıda tutmak için kutuyu/kabı içinde su kaynayan bir tepsinin içine yerleştiriniz.


Termometre


Termometre, mum yapımında çok mühim bir alettir. Güzel mumlar yapmak için doğru ısıya erişmeniz ve bu ısıyı korumanız gerekmektedir. Bir şekerleme ya da yiyecek pişirme termometresi kullanabilirsiniz. Isı aralıklarının 100° F ve 225° F olduğundan güvenilir olunuz.


Terazi


Mumu ve başka malzemeleri tartmak için bir teraziye ihtiyacınız olacak. Büyük mağazalarda satılan bir mutfak terazisi ya da ofis malzemeleri mağazasında satılan bir posta terazisi kullanabilirsiniz.


Kalıplar


El sanatları malzemeleri satan mağazaların çoğunda çok türlü mum kalıpları bulabilirsiniz. Yaratıcılığınızı kullanıp, kalıp ya da kap görevi görecek başka malzemeler arayabilirsiniz. Mesela teneke kutular, jöle kalıpları, kek kalıpları, deniz kabukları, vb.


Fitil İğneleri


Bu tür durumlar, 4 ila 10 inç (ortalama 10-25 santimetre) uzunluğunda satılan dayanıklı çelik iğnelerdir. Bu iğneler, mum yapımının türlü aşamalarında kullanılmaktadır. Kalıba dökülmüş bir muma fitil takmak için kullanılmaktadır. Kalıplı mumlar yaparken fitili yerinde tutmak için gergi çubuğu olarak da kullanılabilir.


Karıştırıcı


Boyayı ya da kokuları katmak ve mumu karıştırmak için tahta bir kaşık ya da minik bir sopa.


Kesme aletleri
Balmumu tabakalarını ve kalıp halindeki mumları kesmek için keskin bir bıçak.


Dökme Kabı


Eritilmiş mumu kalıplara dökmek için bir kap.


Isı membaı


Mumu eritmek için bir ısı kaynağına gereksinim vardır. Bir ocak, tüp ya da elektrik ocağı bu iş için uygundur.

Kap tutucular, parafinli kağıt, silikon sprey ve kalıp mühürlerinin de elinizin altında bulunması gerekebilir.

MALZEMELER

9 inç (ortalama 23santimetre) uzunluğunda 1 fitil.

1/2 pound'luk balmumu ya da 1/2 poundluk parafin. Eğer balmumu yerine parafin kullanırsanız 0.8 onsluk stearine de gereksinim duyacaksınız.

7 x 2 inçlik (ortalama 18x5 santimetre) bir kalıp.Fitil iğnesi Termometre,Boya
Koku; mumunuzu kokulu yapmak isitiyorsanız bundan dolayı hususi olarak satılan kokulardan kullanabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Kalıplı Mumlar Yapma
Kalıplı mumlar her şekilde ve her boyda yapılabilir. Burada, kalıptan çıkarılan bir mum gösterilmektedir. Kap içi mumu da yapabilirsiniz; bu durumda mum kalıp içinde kalmaktadır ve kalıp mumun bir parçası haline gelmektedir.

Kap olarak güzel bir teneke kutu, bir deniz kabuğu, içi oyulmuş bir ağaç dalı, bir yumurta kabuğu ya da cam bir kase vb. kullanabilirsiniz. Kap içi mumu yapmak için hemen aşağıdaki talimatların alt kısmındaki nota bakınız. Bu tariften 7x2 inç (ortalama 18x5 santimetre) boyutlarında bir mum elde edilmektedir.


Malzemeler:


9 inç (ortalama 23santimetre) uzunluğunda #1 fitil. Eğer öncesinden hazırlanmış fitil almadıysanız mum yapma işine başlamadan ilkin fitili hazırlamalısınız. Bu konuyu, fitili ortalama 20 saniye süresince erimiş parafin mumuna daldırarak yapabilirsiniz. Bir süre sonra fitili kuruması için parafinli kağıt ve mutfak folyosunun üstüne bırakınız

1/2 pound'luk balmumu ya da 1/2 poundluk parafin. Eğer balmumu yerine parafin kullanırsanız 0.8 onsluk stearine de gereksinim duyacaksınız.

Muma renk ya da koku vermeyi planlıyorsanız parafini kullanınız ve parafini ilave etmeden önce eritilmiş stearine koku (bir tek damla) ve renk ekleyiniz.

7 x 2 inçlik (ortalama 18x5 santimetre) bir kalıp. Kalıbı hazırlamak için temiz ve kuru olduğundan güvenilir olunuz. Mumu kalıptan kolayca çıkarabilmek için kalıbın içine bir parça silikon sprey sıkınız. Kalıbın alt kısmındaki delikten fitili geçiriniz ve yukarıya doğru çekiniz. Fitilin üst kısmını bir fitil iğnesine geçiriniz ve kalıbın üstüne bırakınız. Bu, "gergi çubuğu " görevi görecektir. Kalıbı ters çeviriniz, fitili ortalayınız, gerilmiş bir şekilde çekiniz ve bir parça kalıp mührü ile sabitleyiniz. Kalıptaki çatlakları kalıp mührü ile kapatınız.

İki kattan oluşan tencerenin üst kısmında ve orta ateşte balmumunu eritiniz ve 160° F dereceye getiriniz.Parafin mumu kullanıyorsanız ilkönce stearin ekleyiniz ve sonrasında sıcaklığı 190° F'a çıkarınız. Değişik kalıp malzemelerinin değişik mum ısıları gerektirdiğini unutmayınız. Kullandığınız kalıp için değişik bir ısı derecesine çıkmanız gerekiyorsa, o ısı derecesine çıkınız. Mum doğru ısı derecesine ulaştığında onu dökme kabına aktarınız.

Mumu içine dökmeden ilkin kalıp ısısının oda sıcaklığına eşit olmasına (ya da birazcık daha sıcak olabilir) dikkat ediniz. Eğer kalıp soğuksa mum her noktada eşit olarak donmayacaktır.

Mumu kalıba dökmek için kalıbı açılı (eğri) tutunuz (bu hava kabarcıklarının oluşmasını önleyecektir) ve içi doldukça kalıbı yavaş yavaş düz konuma getiriniz. Kalıbın ağzından ortalama 1/2 inç

(ortalama 1,27 santimetre) (alt tarafta olan bir noktaya gelene dek doldurmaya devam ediniz. Dar bir çubukla ve fitil iğnesi ile kalıbın içindeki mumu yavaşça karıştırınız ve kalıbın kenarlarını sıyırınız. Böylelikle içeride sıkışmış hava kabarcıkları çıkacak ve mum her noktada aynı şekilde donacaktır. Mumu ortalama bir saat soğutunuz.

Mum soğurken küçülebilir ve fitilin çevresinde hafifçe bir çentik oluşabilir. Bu şartları düzeltmek için bir fitil iğnesi alınız ve çentiğe kez batırınız. Mumu daha önceki ısıtma derecenizde tekrardan ısıtınız ve çentiği tekrardan doldurunuz. Buna "çentik doldurma" ismi verilmektedir. Mumu, bir saatin peşinden otuz dakika daha soğumaya bırakınız. Eğer gerekirse, düz bir düzey elde eden dek mumun çentiklerini yeniden doldurunuz.

Mum 6 ya da 8 saat süresince soğuduktan sonrasında ve kalıbın kenarlarından ayrılmaya başladığında onu kalıptan çıkarabilirsiniz. Küçülmesi için mumu ortalama 20 dakika süresince buzdolabında tutunuz. Kalıp mührünü kalıbın altından çıkarınız ve gergi çubuğunu kullanarak mumu kalıptan çıkarınız. Gergi çubuğunu çıkarınız ve mumu ters çeviriniz. Fitili mumun alt kısmındaki yüzeyden kesiniz. Mumun alt kısmını düzeltmek için, içine folyo konmuş bir tepsiyi iyice ısıtınız Mumu sıcak folyonun üstüne koyunuz ve tabanı düzleşene dek saniye süresince döndürünüz.Son olarak fitili üste 1/4 inç (ortalama 0,6 santimetre) duracak şekilde kesiniz ve bundan böyle mumunuzu yakmaya hazırsınız.
NOT: Eğer kap içinde bir mum yapıyorsanız bir tel göbek ve fitil desteği kullanınız. Kabın ½ inçini (ortalama 1,27 santimetre) dolduracak kadar mum dökerek onu kabın alt kısmına sabitleyiniz. Mum kuruduğunda fitilin ucunu bir gergi çubuğunun etrafına sarınız ve çubuğu kabın üstüne bırakınız. Fitili gerilmiş hale getiriniz ve ortalayınız. Kabı mumla doldurunuz ve yukarıda belirtildiği şekilde çentikleri gideriniz.

Daldırma Mumlar Yapmak

Bu tarifle 10 x 3/4 inçlik (ortalama 25x1,9 santimetre) altı tane ince mum yapılmaktadır.


İhtiyaç duyacağınız malzemeler:


4 poundluk (ortalama 1.8kg) balmumu.

üç tane 24 inç (ortalama 61 santimetre) uzunluğunda düz örgülü 2/0 fitil

Bir kuruma rafı. Bir panoya ikişer çivi çakarak ya da iki iskemle arasına bir geçme ya da çıta koyarak bir kurutma rafı yapabilirsiniz.

İki kattan oluşan tencerenin alt kısmına 12-inçlik (ortalama 30,5 santimetre) bir daldırma kutusu koyunuz ve orta ateşte ısıtınız. Mumu 160° F'e kadar ısıtınız.

Mumlarınızı çifter çifter daldırmaya adım atmak için bir fitili üç parmağınızın üstüne sarınız ve yanlarının eşit şekilde ve özgür bir şekilde sarkmasını sağlayınız. 10 1/2 inçlik (ortalama 27 santimetre) fitili mumun içine daldırınız ve 10 saniye süresince bu şekilde tutunuz. Fitili çıkarınız ve bir kurutma rafının üstüne koyunuz. Bu, fitili hazırlayacaktır ve muma ilk tabakayı ekleyecektir. Başka iki fitili tıpkı birinci şeklinde daldırınız. 160° F'lık durağan ısıyı korumak için termometreyi sık sık denetim ediniz. Tekrardan ilk çiftle başlayınız ve 10 inçlik (ortalama 25 santimetre) bir mum yapmak için bir tek 10 inçlik fitili (ortalama 25 santimetre) daldırınız. Aynı işlemi başka iki çift için de tekrarlayınız ve her seferinde kuruma rafının üstüne koyunuz.

Daldırmalar arasındaki ideal kuruma süresi çalıştığınız odanın sıcaklığına bağlı olarak değişmektedir. Oda ne kadar soğuksa kuruma süresi de o denli kısadır. En iyi sonucu alabilmek için, mumları, bundan önceki katman hala yapışkanken daldırınız. Çapları 3/4 inç (ortalama 1,9 santimetre) olana dek mumları daldırmaya devam ediniz (ortalama 30 daldırma) ve sonrasında bir kez daha daldırınız.

Muma pürüzsüz, temiz bir son kat vermek için mum sıcaklığını 180° F'a çıkarınız. Her mum çiftini ortalama 3 saniye süresince daldırınız. Mumların 4 dakika kurumasına izin veriniz. Parmak izi bırakmamak için mumu parafinli kağıtla tutunuz. Keskin bir bıçakla mumların altını düzleyiniz. Mumları kuruma rafına geri koyunuz ve saat ya da gece süresince kurumaya bırakınız. Fitilleri 1/4 inç (ortalama 0,6 santimetre) duracak şekilde kesiniz ve mumlarınız yanmaya hazır.


Yuvarlak Mumlar Yapmak


Yuvarlak mumların yapılışı çok kolaydır. Hemen aşağıdaki tarifle 8 x 7/8 inçlik (ortalama 20x2,2 santimetre) iki yuvarlak mum yapılabilir.


İhtiyaç duyacağınız malzemeler:


8 x 16 inçlik (ortalama 20x40 santimetre) bir balmumu tabakası.

10 inçlik (ortalama 25 santimetre) örgülü bir 2/0 fitil.

Fitili hazırlamak için 1 ila 2 ons (ortalama 28-56gr) parafin mumu Fitili, kalıplı mumlar için açıklanmış olduğu şekilde hazırlayabilirsiniz.

Bir cetvel ve bir bıçak kullanarak balmumu tabakasını, 8 inlik (ortalama 20 santimetre) parçalar oluşturacak şekilde ikiye kesiniz. Mumu hafifçe yumuşatmak için bir saç kurutma makinesi kullanınız. Mumu oldukça fazla yumuşatmayınız.

Fitili mumun kenarlarında herhangi birine bastırınız; her iki uçtan da 1 inçlik (ortalama 2,54 santimetre) fitil sarkmalıdır. Balmumunun ve parmaklarınızın arasına parafinli kağıt koyarak mumu sıkıca sarınız. Parafinli kağıdın araya sıkışmaması için onu da hareket ettiriniz.

Mum tamamen sarıldığında, mumun kenarını muma bastırınız ve yapıştırınız. Mumu saç kurutma makinesi ile kurutmanız gerekebilir. Aynı işlemleri ikinci mum tabakası için de tekrarlayınız. Fitilleri 1/4 inç (ortalama 0,6 santimetre) duracak şekilde kesiniz ve mumlarınız yanmaya hazır

İPUÇLARI:
Mum yapımı keyifli olsa da her vakit başarı göstermiş sonuçlar elde edemeyebilirsiniz. İşlemlerin daha kolay olması için hemen aşağıdaki ipuçlarını aklınızda tutmanızda yarar olacaktır.

Unutmamanızı önereceğimiz bir nokta da şu; eğer elde ettiğiniz üründen memnun kalmazsanız ya da hakikaten bir facia yarattıysanız, eritip yeniden çalışmaya başlayabilirsiniz. Gene de çirkin bir mum da ötekileri kadar iyi ışık verip, uzun soluklu yanabilecektir.


Balmumunun Eritilmesi:

Daima çiftli kaynatıcı kullanıp, balmumunu ateşin üstünde bir kutuda, sıcak suyun üstünde eritin. Balmumunu ve boya maddelerini karıştırmak için ilkin balmumunu eritin, sonrasında boyayı ilave edin. Balmumunun ısısını denetim için termometre kullanın.


Fitilin Yapılması:

Balmumu kaynamadan fitili katmak lüzumlu. Ortalama beş dakika süresince fitili balmumuna daldırın ve tutun. Dümdüz çekin, sertleşinceye kadar düz durmasını sağlayın.
Genel Ikazlar


ASLA BALMUMUNU PİS SU BORULARINA DÖKMEYİN!!!

Kullanılmayan balmumunu temiz tutun ki kirli ve tozlu mumlarınız olmasın.

Eğer balmumu tütmeye başlarsa, altını kısın fakat sakın dokunmayın.

Eğer balmumu alev alırsa, alevleri bir kapak yardımıyla yavaşlatın.



Kaynak: showtv/net








Seramik

"Tanrı bir çömlek ustasıdır ve bizler insanoğlu onun kiliyiz. Onun tornası devamlı döner ve bizleri istediği şeklinde şekillendirir. Kimimizi testi, kimimizi çömlek, kimimizi saksı, kimimizi lamba şeklinde yaratır. Bir çoğumz su, kimilerimiz şarap, kimilerimiz süt ya da bal, bazılarımızsa ışık taşırlar. Kırılırsak O buna aldırmaz ve geri dönerek bizlere bakmadan yeni kaplar halletmeye devam eder."
Nikos Kazancakis



Her şeyi başlatandır aslen toprak. Ve toprağın ateşle dansıyla başlar seramiğin öyküsü.
Seramik Yunanca' da “kil†anlamına gelen keramikos sözcüğünden türemiş. Kil suyla karıştırıldığında kolayca biçimlendirilebilen bir hamura dönüşüyor, pişirildikten sonrasında da sert, sağlam, değişmez bir yapı kazanıyor. Seramik hammaddesi kil ve seramik elde, kalıpta ya da tornada biçimlendirilmiş, fırınlanmış her tür eşyanın genel ismi. Ham maddesi ****l oksit ya da a****l karışımlarından oluşuyor; doğrusu kil, kuvartz ve feldispat maddeleri ana bileşenleri olan ve ısıl süreç ile moleküler dizilimi gerçekleşen bir madde.
Seramik toprağın ateşte sertleşmesi ile keşfedililiyor. İnsanların suyu taşıma ve gizleme gereksinimlerinden dolayı seramik bulunmuş ve yüzyıllardır kap kacak yapımı ve yapı tuğlası amacıyla kullanılmış. Seramik yapılırken, kile üretilecek ürüne bakılırsa su ilave edildikten sonra seramik hamur harcını elde ediliyor. Sonrasında fırınlanarak bisküvi denilen yarı mamul elde ediliyor. Bir süre sonra türlü tekniklerle saydam ya da renkli olarak sırlanıp yeniden fırınlanıyor.


Malum lara bakılırsa seramiğin en eski örnekleri Anadolu'da yeni taş döneminde bulunmuş. Bu dönemden sonrasında seramik sanatı M.Ö. 3500 Kalkalitik devir, M.Ö. 2500 - 1000 Truva, Hitit, M.S. 11. Ve 13. Yüzyıllarda Selçuklu, 10. Yüzyılda Anadolu'ya gelen Osmanlılara miras kalmış ve günümüze kadar ulaşmış.
Seramiğin günümüzde pek çok kullanım alanı var. Mimari yapıların iç ve dış yüzeylerindeki sırlı ve sırsız kaplama elemanları, günlük yaşama ilişkin kullanım eşyaları, fonksiyonel olmayan seramik objeler, ileri teknoloji alanı ve sanat kendi alanında kullanımları ekranda görülen pencereden birkaçı. Seramik sanatı, çömlekçilik, çinicilik, tuğla ve kiremit üretimi olarak gruplandırılabilir.
Çömlekçilik; çömlekçi çarkı, kolay tezgah ya da elle şekillendirilen kapların üretimini anlamında. Aslen çömlekçiliğin başlayıp devam etmesi, göçebe kavimlerin yerleşik hayata geçmesiyle olmuş. Anadolu'da Neolitik dönemden bu yana çömlek yapıldığı biliniyor. M. Ö. 3. bin yıllarında çömlekçi çarkı bulunmuş. Daha önceleri elle şekillendirilen ve açık ateşte pişirilirken çömlek, çömlekçi çarkıyla birlikte çarkta şekillenmeye ve ilkel fırınlarda pişmeye başlamış. Çömlekler balçık yumuşakken şekillendiriliyor, fırında pişirilerek, sırlı ya da sırsız şekilde çanak, çömlek, çiçeklik, vb. şekillere dönüştürülüyor.
Halen Anadolu'da çömlekçilik yapılmakta, hatta en eski tekniklerin uygulanmış olduğu yöreler dahi var. Bu yörelerde elle şekillendirilen hamur harcı, sulandırılmış çamurla sırlanıp, açık ateşte pişiriliyor ve bu teknik hanımlar tarafınca uygulanıyor. Çömlekçilikte çarkın kullanıldığı yerlerde bundan böyle bu işi erkekler yapıyor. Ama ne yazık ki pek çok negatif koşuldan dolayı çömlekçilik zedelenmiş. Şimdilerde yurtdışından gelen ucuz, kalitesiz örneklere ve pek çok yeni alternatife yenik düşmüş ve bir tek gezinsel amaçlı olarak üretimi devam ediyor. Avanos, Kınık, Menemen, Karacasu çömlekçilik sanatında devamlı ve yoğun üretim icra eden merkezler.


Çinicilik; geleneksel motiflerin dekoratif eşya ve duvar karolarında gösterilen, seramik sır altı, sır üstü dekor uygulamalarına verilen isim. Çini yapılırken pişirilen seramik (yarı mamul) üstüne; yapılacak desen, biçim ya da yazıların sınırları aydınger (iğnelenmiş desenli) şablonlar yardımı ile odun kömürü tozu ile desen işlenir. Bu desen tahrirlenip (çinilerde bezeme örgelerinin çevresini dolanan ince kontur) içleri boyanır. Boyalar çoğu zaman büyük kısmı ithal maddelerden meydana getirilen boyalardır.


Çini sanatı Türklere özgü bir sanat aslen. 18. Yüzyıla kadar “kaşi†ve“evani†adı ile anılan çini o dönemde Çin porseleninin ünlü olmasından dolayı kalite vurgulamak amacıyla daha sonraları “çini†diye adlandırılmış. Çinicilik Selçuklularla Anadolu'ya girmiş ve Selçuklularda ve sonrasında Osmanlı'larda mimari süslemede çok mühim bir yere haiz olmuş. 18. Yüzyıl'a kadar İznik en mühim çini merkeziydi fakat 18. yüzyılda çinicilik sanatı İznik'te tamamen kayboluyor. 18. yüzyıldan sonrasında Kütahya ve Çanakkale'de devam ediyor. Ama çini sanatı 19., 20. yüzyılda gerilemeye başlamış.

Günümüzde ise eski çini sanatı kendi alanında merkez Kütahya.
Seramik sanatı çok rahatlatıcı fakat bir o denli da sabır gerektiren bir sanat dalı. Bu sanata elini uzattığın andan itibaren çamura ellerinle yaşam vermeye başlarsın. Eğer bu sanata kafa koyduysan bundan böyle içindesindir ve tekrar ondan vazgeçemezsin. Çamura biçim verip ona istediğin şekli verirken aynı bir bebeğin doğumu kadar sancılı ve bir o denli da heyecanlı bir süreç seni bekliyor olacak. Sanki büyülü, dokunduğun vakit seni içine çeken, mucizeler getiren bir süreç… Şekillendirmek, şekillendirirken çatlamasını engellemek, uygun ısıda fırınlamak, düzgünce sırlamak ve yeniden fırınlamak… Hepsi sana ait bir mucizeyi ortaya çıkarmak için…
Sanat içerikli alan haricinde bundan böyle seramik günümüzde bambaşka boyutlarda karşımıza geliyor. İnsanların kullandığı bu en eski sanat içerikli araç-gereç bundan böyle geleceğin hayallerini yakalayan bir araç-gereç. Bu araç-gereç ileri teknoloji seramikleri olarak adlandırılıyor, türlü bileşimlerle meydana gelen bileşik seramiklerden (oksit, karbür, nitrür, borür) oluşuyor. Elektronik, optik, mekanik, termal ve kimyasal özelliklerinin bulunması ile pek çok alanda yenilik getiren mucize araç-gereç olarak nitelendiriliyor. En bilinmiş olduğu alanlar; piezoelektrik malzemeler,biyo uyumlu seramikler, ısı kalkanı, aşınmaya dayanıklı makine elemanları; otomobiller, hava, uzay ve raylı sistem araçları, bilgisayar ve makine üretimi, tıp, elektrik nakil sistemleri, üretim teknolojisi.alanları. Bilgisayar teknolojisinden, uzay teknolojisine kadar uzanan kullanım alanları ile yüksek teknoloji seramikleri bundan böyle geleceğin malzemesi.


Peçete Katlama

İçerik eklenecektir.



Buzdan Kasenin Yapımı


İçerik eklenecektir.








etek


Yaz bitmeden başlayın...

Yaz bitmeden kendi yaptığınız mini eteklerinizle ortalıkta salınmak isterseniz, yavaş yavaş hazırlanmış şu 'a bir göz atın derim. (İngilizce)



img 9316small



Eski bir kotunuzu kati



skirta



Ölçümleri yapın


img 9327small copy


Kumaşları büzüp, pililer hazırlayın

Kaynak: 10marifet.org



* Kadehlerimizi boyayalim


* Deniz kabuklu çiçeklik

İçerik eklenecektir.


Bez Bebek Yapma


İçerik eklenecektir.





  • Hayvanların matematiksel becerileri hakkında bilgi verir misiniz?


  • Hobiler - Cam Boyama


  • Hobiler - Kumaş Boyama


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Hobiler - El Becerileri
Hobiler - El Becerileri
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/29796d1340630732-hobiler-el-becerileri-kulaklik1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/hobiler-el-becerileri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/hobiler-el-becerileri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content