Buzullar - Fiescher Buzulu

Fiescher Buzulu Fiescher Buzulu Fiescher Buzulu , İsviçre'nin Wallis Kantonu'nda Bern Alpleri'nin güney kanadında bi...

Fiescher Buzulu






250px Fieschergletscher

Fiescher Buzulu


Fiescher Buzulu, İsviçre'nin Wallis Kantonu'nda Bern Alpleri'nin güney kanadında bir vadi buzulu. 16 km uzunluğu ile Alpler 'in en uzun ikinci buzuludur. Ama bununla birlikte buzul üst kısımlarda ortalama sadece 1 km genişliğinde olup, aşağı kısımlarda hatta 500 - 700 m civarındadır. Kenar buzullarıyla beraber Fiescher Buzulu 33 km² lik bir alanı örter.
Buzulun çıkış noktası deniz seviyesinden 4000 m yüksekte, Büyük Fiescherhorn'un doğu yamacıdır. İlk 2 km içerisinde 700 m lik bir rakım kaybettikten sonra, az bir eğim ile güney istikametinde akarak, Grünhorn ve Wannenhorn'un batısı Finsteraarhorn 'un kayalık yamacının doğusundan kıvrılır. Bu esneda iki taraftan daha küçük yamaç buzulları da buzula katılır. Finsteraarrothorn'un güney eteğinde (3530 m de) doğudan, toplam 5 km uzunluğundaki Studer- ve Galmi Buzulları sistemi katılır ki bunlar da hemen hemen Fiescher Buzulu genişliğindedir.
Aşagıdaki kesiminde Fiescher Buzulu, derin bir vadinin içinden , batısında Wannenhorn, doğusunda Wasenhorn'un sırtı arasında kalarak güneye doğru akar. Yazın kar katmanı tamamen eridiğinde kendisini "gri" bir buzul olarak gösterir. Orta buzultaşı'nın (moren) yassı çakılı ve dik yamaçlardan kayarak düşen kaya kırıkları ile örtülüdür. Bu zamanda buzul dili deniz seviyesinden yaklaşık 1700 m yüksektedir. Burada buzulyatağı, akarsu olarak ortaya çıkar ve Fiesch bölgesinde Rhône Nehri'ne açılır.
Küçük Buz çağı süresince Fiescher Buzulu 1 km daha uzundu ve buzul dili bölgesi önemli bir hacime sahipti. 1950'li yıllarda dilin bu gerikalan bölümü erimiştir.
Fiescher Buzulunun yaklaşık 100 m üzerinde bulunan Finsteraarhorn'un güneybatı yamacında, İsviçre Alpler Klubü 'nün (SAC) 3048 m de Fiescher Kulübe 'si vardır. Burası Jungfraujoch'dan ya da Lötschen Vadisi 'nden Grimselpass'a kadar yapılan çok günlü buzul turlarında ara istasyon olarak hizmet eder.





  • Buzullar - Fee Buzulu


  • Buzullar - Lang Buzulu


  • Buzullar - Beardmore Buzulu

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Buzullar - Fiescher Buzulu
Buzullar - Fiescher Buzulu
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/250px-Fieschergletscher.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/buzullar-fiescher-buzulu.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/buzullar-fiescher-buzulu.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content