Çiftlik İle İlgili Hikaye

Çiftlik ile ilgili çiftlikte geçen ufaklıklara yönelik güzel bir konunun yer almış olduğu yazımız Kuşların cıvıl cıvıl ötüştüğü, arılarla ç...

Çiftlik ile ilgili çiftlikte geçen ufaklıklara yönelik güzel bir konunun yer almış olduğu yazımız



Kuşların cıvıl cıvıl ötüştüğü, arılarla çiçeklerin kucaklaştığı tatlı bir Eylül sabahı, Ayten ile Gülten heyecanlı heyecanlı konuşuyorlardı. Ayten:



— Parlak bir fikrim var.



— Nedir?



— Bu gün annemizden izin alıp Ali Dayı’nın çiftliğine gidelim mi? Bak hava ne güzel, kuşların ötüşünü dinleriz. Gelirken de sevgili anneciğimize çiçek toplarız.



— Fakat Ayten annemin bırakacağını asla zannetmiyorum.



— Oh… Bu durumu düşünmemiştim Gülten. Ama bir kere tecrübe edelim.



İşte bu şekilde annelerinden saat 5’e kadar izin alıp iki çocuk sevinç içinde yola çıktılar. Sahiden bu gün hava ne güzeldi. Güneş tüm kuvveti ile bu sempatik iki kardeşin altın sarısı saçlarına vurmuş, pırıl pırıl parlatmıştı. Yarım saatlik bir yürüyüşten sonrasında nihayet çiftliğe vardılar. Cıvıl cıvıl ötüşen kuşların içinde neşeli bir şeklide yiyeceklerini yediler. Bir Gülten: — Haydi istirahat edelim.



Derhal yatmış olan Ayten: — Bana ait uykum geldi dahi, kuşların cıvıltısı ninni şeklinde geldi.



Ağaçların altına uzandılar. Yemyeşil çimenler kupkuruydu. Otların üstünde tek tük kır çiçekleri açmıştı. Ayten ile Gülten’in gözleri yavaş yavaş kapanmaya başladı.



Ayten, Gülten’in yanına geldi:



— Hişst Gülten kalk ta küçük oranda gezelim.



Gülten kalktı. Beraberce çiftlikte gezmeğe başladılar. Epeyce yürüdükten senra büyük bir ağacın gölgesinde dinlenmek için oturdular. Fakat hava aniden kararmış oldu, şimşek çaktı, gök gürledi. Gökten portakal büyüklüğünde dolu yağmaya başladı. İkisi de korkmuştu. Başlarına gedmemesi için ağacın altına iyice büzüldüler. Aniden başına büyük dolu yuvarlağı fikir Gülten yerinden sıçradı. Meğer gördüklerinin hepsi rüya değildir miymiş. Ayten karşısına geçmiş, gülüyordu. Fakat şaşkınlık! Gülten’in başı hala acıyordu.



– Gülten, sen bir ayva ağacının altında uyudun. Ali Dayı’nın maymunu da sana ayva attı.



Ayten başını yukarı kaldırdı. Maymun ona ağaçtan bakıp göz kırpıyordu.



Gülten gülerek ayağa kalktı saatine bakarak :



– Saat dört buçuk, annemize çiçek toplayıp eve dönelim.



Binbir tür çiçekle dev gibi bir demet yaptılar, evlerine geldiler. Ayten annesinin yanına giderek:



– Anneciğim bu güzel çiçekleri sizin için topladık. Kabul edersiniz değildir mi?



– Bana ait güzel yavrularım. Beni de düşündüğünüz için çok teşekkür ederim.



İkisi de gök mavisi gözleri ile annelerine bakarak :



– Bir şey değildir anneciğim dediler.



Deniz ÖZKAN

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çiftlik İle İlgili Hikaye
Çiftlik İle İlgili Hikaye
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ciftlik-ile-ilgili-hikaye.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ciftlik-ile-ilgili-hikaye.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content