Çocuk Felci Hakkında Bilgi

Çocuk felci iyi mi bir hastalıktır, ne kadar önemlidir? Çocuk felcinin emareleri, tedavisi hakkında bilgi. ÇOCUK FELCİ Çocuk felci (polio...

Çocuk felci iyi mi bir hastalıktır, ne kadar önemlidir? Çocuk felcinin emareleri, tedavisi hakkında bilgi.



cocuk-felci



ÇOCUK FELCİ



Çocuk felci (polio) omurilik ve sinirlerde oluşan virütik bir enfeksiyondur. Çocuk felci de başka pek çok virütik enfeksiyonlarda olduğu benzer biçimde ateş, boğaz ağrısı-sancısı, kafa ağrısı-sancısı ve boyun tutulması ve benzeri emareleri gösterir. Pek çok durumda, hastalık felce kadar gitmeden ve çocuk felci şüphesi doğmadan iyileşir. Fakat ilerlemesi halinde yürümeyi zorlaştıran ve hatta imkânsız hale getiren bir nüzul şartları ile karşılaşılır. Hastalık hastanın dışkısından geçer ve tedbir alınmaması halinde genel bir salgın halini alabilir. Ihmal etmeyin, bu günümüzde ağızdan alınan üç dozluk bir aşıyla tamamen ödenebilmektedir.



Ne kadar önemlidir?



Çocuk felci disiplinli bir hastalıktır. Zamanında teşhis edilmemesi halinde ilerleyerek düzelmesi mümkün olmayan bir nüzul şartları yaratır.



Olası emareler



• 39°C’ye varan yüksek ateş.

• Boğaz ağrısı-sancısı.

• Kafa ağrısı-sancısı.

• Boyun ağrısı-sancısı ve tutulması.

• Kusma.

• Halsizlik.

• Genel anlamda bacak adalelerinde ve nefes nefese kalmaya niçin olacak şekilde göğüs adalelerinde görülür nüzul hali.



İlk olarak ne yapmalısınız?



Çevrenizde çocuk felci vakaları var ise, çocuğunuzda ağrılı bir boyun tutulması ve ateşle birlikte soğuk algınlığı emareleri görürseniz, tetikte olun.



Doktora başvurmalı mısınız?



Çocuğunuzda soğuk algınlığı emareleri ve bacaklarını kıpırdatmakta güçlük ve nefes darlığı şartları görüyorsanız, evladınız çocuk felci aşısı olmuş olsa dahi, hemen doktora başvurun.



Tabip ne yapmış olacaktır?



• Tabip, çocuk felci teşhisinden şüpheleniyorsa, çocuğunuzu hastaneye yatırır. Antibiyotiklerin virütik hastalıklarda etkinliği olmadığı için, çocuk felcinin de yegane tedavisi tam bir sessizlik Ve yatak istirahatidir.



• Çocuğunuza evde bakıyorsanız, tabip size çocuğunuza uygulanacak rejim ve egzersizlerle ilgili tavsiye ve bilgiler verecektir.



Siz iyi mi destek olabilirsiniz?



• Bebeğinize ilk yıl içinde çocuk felci aşısı yaptırın. (Çocuk felci eskisi benzer biçimde yaygın olmayabilir. Ama dikkatli olmalı ve hiçbir yan tesiri olmayan aşısını yaptırmalısınız.)



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çocuk Felci Hakkında Bilgi
Çocuk Felci Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/cocuk-felci.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuk-felci-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuk-felci-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content