Çocuklarda Apandisit Belirtileri ve Tedavisi

Çocuklarda apandisit emareleri ve sebepleri nedir? Apandisit ne kadar önemlidir, neler yapılabilir, tedavisi hakkında bilgi. Çocuklarda Apa...

Çocuklarda apandisit emareleri ve sebepleri nedir? Apandisit ne kadar önemlidir, neler yapılabilir, tedavisi hakkında bilgi.



Çocuklarda Apandisit;



Apandisit aynı adla anılan bir organın iltihaplanma sonucu şişmesiyle oluşan bir hastalıktır. Bu organ karın boşluğunun sağ tarafında ve ince bağırsakla kalınca bağırsağın birleştiği yerde bir tüp biçimindedir. Apandisitin kör bir ucu vardır. Başka ucunda ise dar bir açıklık vardır. Açık olan uçta meydana gelecek bir tıkanıklık burada bazı bakterilerin de oluşmasına niçin olur. Bu birikimin ortaya çıkaracağı iltihabi vaziyet apandisitin cerrahi bir müdahale sonucu alınmasını gerektirebilir. Apandisit iltihabı bir yaşlarının alt kısmındaki bebeklerde çok nadir rastlanılan bir vaziyet olmakla birlikte evlatların büyük bir kısmının geçirdiği ilk ameliyattır.



Ne kadar önemlidir?



Erken teşhis konulduğu sürece apandisit mühim bir hastalık değildir. Ne var ki, teşhis konulmasında gecikme ve kolay bir kabızlık olarak kabul edilmesi halinde tedavide gecikerek tıkanan yerde biriken iltihabın patlamasına ve vücuda yayılmasına niçin olabilir.



Çeşitli emareler



• Karından başlayıp, karnın sağ altına yayılan bir sancı

• 38° civarında hafifçe bir ateş

• iştahsızlık

• Kusma

• ishal ya da kabızlık hali



İlk olarak ne yapmalısınız?



1. Evladınız karnında bir ağrıdan yakınıyorsa onu sırt üstü yatırın ve karnını muayene edin. Kasıklarının sağ tarafına ve bir kaç santim altına hafifçe basın. Yavaşça bastığınızda hafifçe, elinizi çekip baskıyı yok ettiğinizde şiddetlenen bir ağrı-sancı var ise bu iltihaplanmış bir apandisitin eh karakteristik emaresidir.



2. Çocuğunuzda apandisitten şüpheleniyorsanız kabızlık halinde yumuşatıcı ilaçlar vermeyin. Bu tür durumlar apandisiti patlatabilir.



3. Ameliyata gerek olabilir görüşü ile yiyecek içecek bir şey vermeyin.



Doktora başvurmalı mısınız?



Apandisitten şüpheleniyorsanız doktora başvurun. İhmal iltihabın tüm bağırsaklara yayılmasına niçin olabilir.



Tabip ne yapmış olacaktır?



Tabip çocuğunuzu muayene edecek, sancının ne vakit başladığını sorarak bir takım başka belirtilerin olup olmadığını öğrenmeye çalışacaktır. Apandisit teşhisi zor olsa gerek. Tabip çocuğunuzu hastaneye alıp bir ameliyat gerekip gerekmediğini saptamaya çalışabilir.



Siz iyi mi destek olmuş olursunuz?



★ Evladınız ameliyat olursa onun yanında kalmanız yararlı olabilir. Bunun iznini almaya özen gösterin.



★ Evladınız ameliyattan sonrasında beşinci günde hastaneden eve erişince düzgüsel gıdasını almasına destek olun. Tabip çocuğunuza evde naslı bakmanız icap ettiğini söyleyecektir. Evladınız iki üç hafta içinde düzgüsel sağlığına kavuşacaktır.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çocuklarda Apandisit Belirtileri ve Tedavisi
Çocuklarda Apandisit Belirtileri ve Tedavisi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/saglik-uyari-139.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-apandisit-belirtileri-ve.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-apandisit-belirtileri-ve.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content