Çocuklarda Diş Ağrısı

Çocuklarda diş ağrısı-sancısı ne kadar önemlidir ve neler yapılmalıdır? Diş ağrısı-sancısı iyi mi geçer, hakkında bilgi. Çocuklarda Diş Ağ...

Çocuklarda diş ağrısı-sancısı ne kadar önemlidir ve neler yapılmalıdır? Diş ağrısı-sancısı iyi mi geçer, hakkında bilgi.



cocuklarda-dis



Çocuklarda Diş Ağrısı-sancısı



Dişin çürümesi esnasında ortaya çıkan ağrıya diş ağrısı-sancısı denir. Çürüme dişin koruyucu dış tabakasından başlayarak bu bölgeyi aştıktan sonrasında, dişin ortasında sinirlerin bulunmuş olduğu yumuşak bölgeyi etkisinde bırakır ve ağrıya niçin olur. Bu ağrı-sancı bilhassa soğuk, sıcak, tatlı ile temasta artar. Diş çürümesi ve diş eti hastalıklarına plak ismi verilen bir katman niçin olur. Plak tükürük ve yiyecek artıklarından oluşan ince bir katman olup bakterilerin üremesi için uygun bir ortamdır. Bakteri ağzın içindeki şekerde ürer. Şeker, düzgüsel ak şeker olduğu şeklinde kuru meyvelerde ve hatta balda dahi vardır ve bundan dolayı de dişler için şekersiz gıdalar alınması tavsiye edilir. Dişin şeker ve bakteri ile oluşturduğu bu negatif ortam çürüklere karşı floridle güç kazanır. Bu sebeple florid kaplatma şeklinde yöntemler de geliştirilmişse de aslolan, dişlerin sık sık floridli diş macunları ile fırçalanmasıdır. Belli başlı fasılalarla yaptırılması ihtiyaç duyulan diş kontrollerinin yanında bu yol diş çürüklerine karşı etkin bir korunma yoludur. Evlatların süt dişlerini çürük, ya da diş apsesi şeklinde nedenlerden kaybetmeleri sonrasında gelen kalıcı dişleri de negatif etkisinde bırakır. Bu bakımdan diş sağlığına, iyi mi olsa değişecek demeksizin, süt dişleri döneminde adım atmak gerekir.



Ne kadar önemlidir?



Tedavi edildikten sonrasında diş ağrısının bir önemi yoktur. Tedavi edilmemesi halinde diş eti iltihabına, alttan gelen kalıcı dişin ve yandaki dişlerin çürümesine niçin olur.



İlk olarak ne yapmalısınız?



1. Evladınız çenesinde, kulağında ağrıdan ve ağzında zonklamadan şikâyetçi ise, dişlerine metal kaşıkla hafifçe vurarak ağrının hangi dişten geldiğini anlayın.



2. Dişçiye gidene kadar çocuğunuza çocuk aspirini, ya da parasetamollü bir ilaç verin.



3. Havlu ile sarılmış sıcak su dolu bir şişeyi, ağrıyı azaltması için çocuğunuzun yanağına koyun.



4. Dişe herhangi Bir merhem, karanfil yağı şeklinde uyuşturucu maddeler vermeyin. Bu tür şeyler diş etlerini tahriş ederler.



Doktora başvurmalı mısınız?



Dişçi ile sürekli temas halinde olmalısınız.



Dişçi ne yapmış olacaktır?



Tabip dişi muayene edecek ortaya gelen tahribatın boyutunu tespit edecektir. Dişin oyulup doldurulması gerekebilir. Ama dişte bir iltihap var ise, dişçi ilkin cerahatin apseden akmasını elde edecektir. Dişi kurtarmak imkânsız hale geldiyse dişin çekilmesi gerekecektir.



Siz iyi mi destek olmuş olursunuz?



• Ilk olarak çürümeyi önlemelisiniz. Floridli diş macunu kullanmak ve içtiğiniz sudaki florid oranını da dikkate ile birlikte çocuğunuza florid tableti vermek en etkili önlemlerdir. Verilecek florid tableti miktarı mevzusunda dişçinin görüşünü alın.



• Şekerden olan çürükleri önlemek için çocuğunuzun şeker yemesine belli başlı sınırlamalar getirin. Şeker, kek, pasta, bisküvi ve içinde yüksek oranda şekerli maddeler bulunan konserve yiyecek ve içeceklerden uzak tutmaya gayret edin.



• Altı yedi yaşına kadar çocuğunuzun dişlerini ya siz fırçalayın, ya da fırçalarken yanında bulunun.



• Dört yaşından sonrasında çocuğunuzu her 6 ayda bir dişçiye götürün. Çocuğunuzun erken yaştan itibaren dişçiye gitmeye alışması onu çok fazla ve anlam ifade etmeyen bir korkudan kurtaracaktır.



• Şekerli bir şey yer yemez bolca su içmesini sağlayın. Bu ağızdaki şekerin büyük kısmını temizler.



• Evladınız yedi sekiz yaşına erişince kalıcı dişlerine plastik kaplama yaptırarak onları koruyabilirsiniz.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çocuklarda Diş Ağrısı
Çocuklarda Diş Ağrısı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/cocuklarda-dis.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-dis-agrs.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-dis-agrs.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content